5 évnél régebbi cikk

Folytatódik a brutális időjárás
Fehérvár Médiacentrum fotója
esotanc.hu
Folytatódik a brutális időjárás

Fullasztó meleg, égszakadás, villámparádé - valahogy így lehetne összefoglalni a ránk váró napok időjárását. A hét elején 34 fok is lehet, de a hétvégére is csak pár fokkal mérséklődik a meleg, legalábbis az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Ha azt hittük, hogy az elmúlt napokban nagyjából mindent láttunk, amit kora nyári műfajban az időjárás meg tud nekünk villantani, akkor csalódnunk kell. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kapunk még a jóból, ugyanis folytatódik a változékony, meleg időjárás, és többször várható zápor, akár heves zivatar. Marad a meleg: a hét elején 34 fok is lehet, a hétvégére is csak pár fokkal mérséklődik a forróság.

Ilyen lesz a következő napok időjárása napi bontásban:

Hétfőn délnyugaton több órára kisüt a nap, míg északkeleten, keleten még az esti órákig lehetnek záporok, zivatarok. Az Alföldön megélénkül a légmozgás, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-20, a legmagasabb 27-33 fok között várható.

Kedden a napsütés mellett északon több helyen, másutt inkább csak elszórtan várható zápor, és akár heves zivatar. Helyenként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik a szél. A leghidegebb órákban 16-22 fok lehet. Napközben 28-34 fokig melegszik a levegő.

Szerdán is többfelé várható zápor, zivatar. A szél időnként megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A minimumhőmérséklet 15-21, a maximumhőmérséklet 24-31 fok között alakul.

Csütörtökön hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de több helyen várható csapadék: nyugaton inkább eső, zápor, keleten jellemzően zápor, zivatar.

Pénteken a több-kevesebb napsütés mellett, szórványosan fordulhat elő eső, zápor, esetleg zivatar. A leghidegebb órákban mindkét nap 14-19 fok várható. Csütörtökön napközben 22-27, pénteken 23-28 fokig melegszik a levegő.

Szombaton több órás napsütés várható. Elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet 13-18 fok között valószínű. A nappali maximumok 25-30 fok között alakulnak.

Vasárnap néhol fordulhat elő zápor, zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 13-18, a legmagasabb hőmérséklet 25-30 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek