Partly cloudy10 °C
2021. március 1. hétfő Albin
Menü
Házhozszállítás

Legyél Te Fehérvár Táncosa! - július 23-ig lehet jelentkezni a legújabb tehetségkutatóra

Legyél Te Fehérvár Táncosa! - július 23-ig lehet jelentkezni a legújabb tehetségkutatóra
Jelenet a Székesfehérvári Balett Színház előadásából (Fotó: Horváth Reni)

14 és 25 év közötti fiatalok jelentkezését várják, bármilyen táncműfajban a legújabb székesfehérvári tehetségkutató verseny, a Fehérvár Táncosa résztvevői közé.

Július 23-ig küldhetik el táncprodukciójukat tartalmazó videófelvételüket azok, akik szeretnének részt venni a több fordulós, decemberig tartó izgalmas megmérettetésen. Jelentkezni ezen a linken kell, és minden információ megtalálható a www.fehervartancosa.hu/ weboldalon.

Fehérváron eddig is sok fórumon mutathatták már be tehetségüket a fiatalok. Közel egy évtizede vehetnek részt a Versünnepen a középiskolások, és a legsikeresebbek a székelyföldi Verstáborban. Énektudásukat a Fehérvár Hangja vetélkedő színpadán csillogtathatják meg a vállalkozó szelleműek, a zenekarok pedig az Arany Dobverő-díjért mérkőznek meg. A rátermett fehérvári ifjak között akadnak olyanok, akik több területen is kiemelkedőt alkotnak, mint Ferenczy-Nagy Boglárka, aki megnyerte a 2017-es Fehérvár Hangját és a a Versünnepen is többször szépen szerepelt. Saját verseivel, dalaival a városi rendezvények állandó szereplője.

Lehet, hogy a Fehérvár Táncosa jelentkezői között is találkozunk majd ismerős arcokkal? Könnyen előfordulhat, de egy biztos: itt is bebizonyosodik majd, hogy milyen sok a kiemelkedő képességű, művészi vénájú ifjú városunkban. Hiszen Fehérváron a tánc terén is pezseg az élet: gondoljunk csak a legutóbb indult Székesfehérvári Balettszínházra, és a sok évtizedes múltú néptánc, versenytánc együttesekre, egyesületekre. A kortárs és modern táncok kipróbálására is meg megvan a lehetőség a városban, már óvodás kortól válogathatnak a műfajok között a táncolni vágyók.

"A Fehérvár Táncosa gyakorlatilag a Fehérvár Hangja párja lesz, egymást követő években kerülnek megrendezésre. Nem véletlen, hogy éppen most hirdetik meg a versenyt, hiszen néhány napja Székesfehérvár Önkormányzata megkapta a Tehetségbarát Önkormányzat díjat." - hangsúlyozta Mészáros Attila alpolgármester a beharangozó sajtótájékoztatón.

A Fehérvár Táncosa verseny az itt tanuló vagy itt végzett diákoknak szeretne lehetőséget adni a bemutatkozásra, de rajtuk kívül is bárki jelentkezhet, aki jó táncosnak érzi magát.

A verseny lebonyolítása teljesen újszerű lesz az eddigiekhez képest. Sári Máté, a Fehérvári Programszervező Kft. munkatársa elmondta: a versenyre 14–25 éves korú fiatalok jelentkezését várják. Bármilyen táncműfajban lehet nevezni, az esemény ugyanis nem a koreográfusok, a felkészítő pedagógusok versengéséről szól, hanem kizárólag a fiatalokról. A verseny győztese az lesz, aki – akár az eredeti stílusától teljesen elrugaszkodva is – képes magas szintű produkciót bemutatni. A versenyre egyének, párosok és legfeljebb hat fős csoportok jelentkezhetnek. Fontos információ, hogy a zsűrinek lehetősége lesz a párosokat és a csoportokat is megbontani, ezt a jelentkezésnél az érintetteknek tudomásul kell venniük.

A Fehérvár Táncosa a Fehérvár Hangja versenyhez hasonlóan többfordulós lesz. A jelentkezés feltétele egy videó, amelyben egy koreográfiát mutatnak be a fiatalok. Az elismert szakemberekből álló zsűri ezek közül választ ki 24 produkciót, amelyek az elődöntőbe jutnak.

A Fehérvár Hangjától eltérően ebben a tehetségkutatóban az elődöntőt augusztusban megelőzi egy intenzív felkészítő tábor, ahol öt napig, napi nyolc órában foglalkoznak majd mentorok a versenyzőkkel.

Az elődöntőből, amit november 11-én már közönség előtt rendeznek meg, a zsűri 12 produkciót juttat tovább a döntőbe, amely a tervek szerint december 9-én lesz a Vörösmarty Színházban.

 (Forrás: ÖKK)

 

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Csak ajánlás a vásárlási idősáv a városi piacon
  Csak ajánlás a vásárlási idősáv a városi piacon
 • Március 15-étől érhetők el az adóbevallási tervezetek az interneten
  Március 15-étől érhetők el az adóbevallási tervezetek az interneten
 • Elsősorban a középkorúak és a fiatalok között terjednek az új vírusmutációk
  Elsősorban a középkorúak és a fiatalok között terjednek az új vírusmutációk
 • Az én Pesi sztorim - különleges módon emlékeznek Pesovár Ferencre
  Az én Pesi sztorim - különleges módon emlékeznek Pesovár Ferencre
 • A vakcina beadásához szükséges hozzájáruló nyilatkozat letölthető a városi honlapról
  A vakcina beadásához szükséges hozzájáruló nyilatkozat letölthető a városi honlapról
 • Ma kezdődik a Berlini Filmfesztivál
  Ma kezdődik a Berlini Filmfesztivál
 • Itthon 4326 új koronavírus fertőzöttet azonosítottak
  Itthon 4326 új koronavírus fertőzöttet azonosítottak
 • Koronavírus: 212 új fertőzött Fejérben, 4326 az országban, 84-en haltak meg
  Koronavírus: 212 új fertőzött Fejérben, 4326 az országban, 84-en haltak meg
 • A Szárazréti templomban tartják a közös Eucharisztia ünnepet
  A Szárazréti templomban tartják a közös Eucharisztia ünnepet
 • Elindult az eddigi legnagyobb orosz oltóanyag-szállítmány Budapestre
  Elindult az eddigi legnagyobb orosz oltóanyag-szállítmány Budapestre
 • Újabb vakcinát engedélyeztek az Egyesült Államokban
  Újabb vakcinát engedélyeztek az Egyesült Államokban
 • Vásárlási idősávot javasolnak az idősek védelmére a Városi Piacon
  Vásárlási idősávot javasolnak az idősek védelmére a Városi Piacon
 • Tovább szigorítanak Szlovákiában
  Tovább szigorítanak Szlovákiában