5 évnél régebbi cikk

Szombat reggel nyit a megújult fehérvári strand - a hétvégén ingyenes a strandbejárás
Szombat reggel nyit a megújult fehérvári strand - a hétvégén ingyenes a strandbejárás

Pénteken délelőttre elkészült a medencék vízvizsgálati eredménye, így szombaton reggel megnyithatja kapuit és kezdődhet a próbaüzem a megszépült városi strandon. Ezen a hétvégén ingyenes sétálójegyet lehet váltani.

Újabb szakaszába lépett a strand használatbavételi eljárása, ugyanis a péntek délelőtti vízvizsgálati eredményeknek köszönhetően szombaton reggel elindulhat a próbaüzem. Az első hétvégén bárki körbenézhet, hiszen a Városgondnokság úgynevezett ingyenes sétálójegyet biztosít azoknak, akik fürdeni ugyan még nem szeretnének, de kíváncsiak a gyönyörűen megújult strandra.

Nyitvatartás:
hétfő - vasárnap: 8:00 - 19:00
Csúszda üzemideje:
9:00 - 13:00 és 14:00 - 18:00

Amennyiben persze valaki szeretné kipróbálni a háromcsúszdás medencét, vagy a pezsgőfürdős, sodrófolyosós új élménymedencét, esetleg a spray parkot, úgy természetesen belépőjegyet kell váltania. A felújítást követően, a megnövekedett tartalomhoz igazodva valamelyest változtak a belépőárak: a kedvezményes (diák, nyugdíjas) jegy 1000 forint, a teljes árú 1500 forint lesz, egy négyszemélyes családi belépőt (2 felnőtt és 2-3 gyermek) 4000 forintért lehet váltani. A felnőtt idénybérlet 25 000 forintba, míg a kedvezményes 16 000 forintba kerül majd, de ezekre az idei szezonban még 30% kedvezményt biztosít a Városgondnokság.

A közel 700 millió forintos önkormányzati támogatásból finanszírozott fejlesztés tavaly ősszel kezdődött. Ennek során megújult a burkolatok jelentős része, a közmű és zöldfelület egésze, valamint új látványelemekkel is bővült a strand szolgáltatása: elkészült egy háromcsúszdás medence, egy pezsgőfürdős, sodrófolyosós élménymedence, a felújított gyermekmedencék mellé pedig vizes játszótér épült, egy úgynevezett spray parkkal, de új padok, pergolák és 200 napozóágy is várja mostantól a vendégeket.

Új, teraszos büfé is épült és a szomszédos Krém Cukrászda is kerthelyiséggel települ ki a strandra. Nagyon fontos újítás, hogy visszakerül a főbejárat a Szabadságharcos út - Mátyás király körút kereszteződésében található boltíves, régi árkádsorhoz, melyet szintén teljesen felújított a Városgondnokság és esti díszvilágítással szereltek fel.

(Forrás: ÖKK)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek