5 évnél régebbi cikk

Legkésőbb szeptemberre elkészül a Budai úti új posta
Legkésőbb szeptemberre elkészül a Budai úti új posta

Tavaly őszre ígérték a Budai úti új postát, mégis idén szeptember lesz belőle. A postahivatal a tervek szerint legkésőbb két hónap múlva már a 68/A házszám alatt lesz elérhető, egy több mint kétszer akkora helyiségben, mint a jelenlegi.

Hivatalosan hétezer-ötszáz, gyakorlatilag közel tízezer embert szolgál ki a Budai út 82. szám alatti postahivatal a Víziváros önkormányzati képviselője szerint. Úgy véli, ez a város egyik legforgalmasabb postája, mégis egy nagyjából 70 négyzetméteres területen működik - de már csak két hónapig. 

– Nagyon elégedetlenek voltak a környéken lakók, mert hóban, télben, fagyban és hőségben is az utcán állt itt mindig a sor – mondta Horváth Miklósné. – Végül két évvel ezelőtt írtam egy levelet a Magyar Postának, akik válaszukban közölték, hogy létszámarányosan minden rendben van itt, bár azt elismerték, hogy valóban nem mindig van nyitva az összes ablak, valóban nagyon kicsi a helyiség, valóban nagyobb a népsűrűség és nem az lehet a megoldás, hogy az emberek a belvárosban vagy máshol intézik a postai ügyeiket.

Végül a polgármester közbenjárásával elindult egy tárgyalás a cég és az önkormányzat között. Az egyeztetések végén a város felajánlotta a néhány háztömbnyivel arrébb, egy másik tízemeletes aljában található helyiséget, amely több mint kétszer akkora, mint a jelenlegi bérlemény. A nagyjából 170 négyzetméteres területet tavaly február óta bérli a Magyar Posta, a közbeszerzési eljárások után pedig 60 millió forint ráfordítással alakítják ki itt a városrész új postahivatalát.

– A legújabb információk szerint augusztus végén, de legkésőbb szeptember első napjaiban kinyit majd az új posta – folytatta a képviselő. – Ezzel a környékbelieknek évtizedes álma válik végre valóra, vagyis beférnek majd a postára és nem az lesz, hogy ha három ember bemegy, akkor négynek ki kell jönnie. 

Az új posta kialakítása pedig már javában zajlik a Budai út 68/A alatt. 

Borítókép: Horváth Reni
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek