5 évnél régebbi cikk

Evakuálni kellett Bakonycsernyén árvíz miatt, Székesfehérváron kidőlt fa, elrepült szigetelés maradt a vihar után
Fehérvár Médiacentrum fotója
facebook.com/Anett.Kiss0516
Evakuálni kellett Bakonycsernyén árvíz miatt, Székesfehérváron kidőlt fa, elrepült szigetelés maradt a vihar után

Az éjszakai heves esőzések miatt hétfőn délelőtt még nem lehetett közlekedni Bakonycsernyén, és evakuálásra is szükség volt, de Székesfehérváron is bőven akadt munkája a tűzoltóknak.

Hatvan ember mentett Bakonycsernyén, ugyanis az éjszakai heves esőzés következtében kilépett medréből a Súri vízfolyás. A megemelkedett vízszint házakat veszélyeztetett, így embert és állatott is evakuálni kellett, valamint a település központjában negyven centiméter magasan állt a víz az úton, ezért hétfő délelőtt a fő utcán nem lehetett autóval közlekedni.

A Petőfi utcában lakóházba is befolyt a víz, az épületből két idős embert mentettek ki, illetve a vízzel elöntött ingatlanról négy sertést tereltek ki a tűzoltók, az állatokat pedig az önkormányzat közreműködésével szállították el a veszélyeztetett területről. A székesfehérvári katasztrófavédelmi kirendeltség és a vízügyi igazgatóság, valamint az önkormányzat együttműködésével hatvan ember vett és vesz részt a védekezési munkálatokban, amelynek során a Petőfi utcában és a Rózsa utcában a vízzel veszélyeztetett ingatlanok mélyebben kialakított ablakai és ajtói elé homokzsákokat helyeztek ki. A délelőtti órákban már megindult a vízszint csökkenése Bakonycsernyén.

A nagy mennyiségű csapadék és a szél Székesfehérváron is több problémát okozott, közel tucatnyi esethez riasztották a tűzoltókat, többségében vízzel elöntött területek és a beázott pincék miatt. A Szárcsa utcában ugyanakkor fát döntött az útra a vihar, de szerencsére kárt nem okozott. A Jancsár utcában hungarocell-bálákat fújt el az erős szél, illetve a Bregyó közben található apartmanház udvarán olyan magasra emelkedett a vízszint, hogy az már az épületet veszélyeztette.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek