Partly cloudy15 °C
2019. március 22. péntek Benedek
Menü

Megszólaltak a városban a szirénák

Megszólaltak a városban a szirénák. Gyakorlatot tartott a Helyi védelmi bizottság. Székesfehérvár Külső Védelmi tervét vették át 2018-ban is a közreműködő szervezetek részvételével.

A városban minden évben tart gyakorlatot a helyi védelmi bizottság, most teljes külső védelmi helyzetet imitáltak a közreműködő szervezetekkel együtt. Székesfehérvár védelmi szakemberei a hívó szirénaszót követően fél órán belül a tanácskozás helyszínén voltak. A feladatok különböznek veszélyhelyzetben, a tűzoltóság, mentők, katasztrófavédelem szakemberei azonnal a helyszínre indulnak, a helyi védelmi bizottság pedig a további teendőket tárgyalja meg.

Az idei védelmi gyakorlat négy részből állt, az első volt a bizottság tagjainak összehívása, aztán az elméleti tanácskozás kezdődött. A városban az általános iskolák diákjai a sziréna hangjára kivonultak az intézményekből. A lakossági tájékoztató rendszerben 10.50 és 11.40 perckor adták le a jeleket, amelyeket valós eseménykor is leadnának. A rendszer működőképességét tesztelik ilyenkor a szakemberek. Az üzemi gyakorlat során tapasztalatokat gyűjtenek, amelyekből a védelmi bizottság levonja a következtetéseket.

 

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

A hét embere

Eseménynaptár

 • Tartós élelmiszergyűjtést kezdenek a hétvégén a templomokban.
  Tartós élelmiszergyűjtést kezdenek a hétvégén a templomokban.
 • Ma van a down –szindróma világnapja.
  Ma van a down –szindróma világnapja.
 • Idén is csodálatos rajzok, fotók és írások érkeztek a vízről
  Idén is csodálatos rajzok, fotók és írások érkeztek a vízről
 • A tökéletes esküvői vendég 5 titka
  A tökéletes esküvői vendég 5 titka