Partly cloudy24 °C
2019. július 16. kedd Valter
Menü

Megszólaltak a városban a szirénák

Megszólaltak a városban a szirénák. Gyakorlatot tartott a Helyi védelmi bizottság. Székesfehérvár Külső Védelmi tervét vették át 2018-ban is a közreműködő szervezetek részvételével.

A városban minden évben tart gyakorlatot a helyi védelmi bizottság, most teljes külső védelmi helyzetet imitáltak a közreműködő szervezetekkel együtt. Székesfehérvár védelmi szakemberei a hívó szirénaszót követően fél órán belül a tanácskozás helyszínén voltak. A feladatok különböznek veszélyhelyzetben, a tűzoltóság, mentők, katasztrófavédelem szakemberei azonnal a helyszínre indulnak, a helyi védelmi bizottság pedig a további teendőket tárgyalja meg.

Az idei védelmi gyakorlat négy részből állt, az első volt a bizottság tagjainak összehívása, aztán az elméleti tanácskozás kezdődött. A városban az általános iskolák diákjai a sziréna hangjára kivonultak az intézményekből. A lakossági tájékoztató rendszerben 10.50 és 11.40 perckor adták le a jeleket, amelyeket valós eseménykor is leadnának. A rendszer működőképességét tesztelik ilyenkor a szakemberek. Az üzemi gyakorlat során tapasztalatokat gyűjtenek, amelyekből a védelmi bizottság levonja a következtetéseket.

 

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

 • HÍRADÓ 2019. július 15.
  HÍRADÓ 2019. július 15.
 • Letartóztatták a magyar család autójába belerohanó zágrábi férfit
  Letartóztatták a magyar család autójába belerohanó zágrábi férfit
 • Ismét drágulnak az üzemanyagok
  Ismét drágulnak az üzemanyagok
 • Sok magyar vállalkozás van az amerikai piacon
  Sok magyar vállalkozás van az amerikai piacon

A hét embere

Eseménynaptár