Cloudy4 °C
2020. november 26. csütörtök Virág
Menü
Házhozszállítás

Új sportuszoda, Sóstói Stadion és murvás parkoló - Facebookon tartott fogadóórát Székesfehérvár polgármestere

Új sportuszoda, Sóstói Stadion és murvás parkoló - Facebookon tartott fogadóórát Székesfehérvár polgármestere
(Fotó: Facebook/Dr. Cser-Palkovics András)

Megtartva népszerű szokását, ismételten online fogadóórát tartott dr. Cser-Palkovics András, a legutóbbi sikeres instagramos akció után most Facebook-oldalán várta a kérdéseket. Szóba került többek között az uszodakérdés, a MOL Vidi FC neve, a Sóstói Stadion átadása, az Alba Plazával szembeni murvás parkoló, és van, aki már a karácsonyra készül.

Az idei évben immár harmadik alkalommal tartotta meg online fogadóóráját Székesfehérvár polgármestere. A kérdéseket szeptember 10-én, hétfőn reggel 8.00 órától lehetett feltenni dr. Cser-Palkovics András Facebook-oldalán, amelyekre 16.00 és 18.00 óra között válaszolt a polgármester, Bozai István városgondnok és a Polgármesteri Hivatal szakembereinek közreműködésével.

Az alábbiakban összegyűjtöttük a legérdekesebb, legnépszerűbb, és a mindenkit foglalkoztató, legégetőbb problémákat is. Számos fontos kérdésre érkezett válasz, amelyekből igyekeztünk kiragadni a lényeget úgy, hogy természetesen azok tartalma ne változzon:

"...Arról érdeklődnék, hogy várható-e a Mártírok útján a kerékpáros út kibővítése?..."
"A Váralja sor -Takarodó út - Mártírok útja fejlesztési terveinek része a kerékpárút folytatása a Seregélyesi útig. Az engedélyezési tervek elkészültek a NIF Zrt. megbízásából, amennyiben az összes Intermodális központra vonatkozó terv elkészül, elindulnak az engedélyezési eljárások. Ezt követően kerülhet sor a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzés megindítására, reményeink szerint a jövő évben."

"...A vasútállomás területén, közelében terveznek-e egy nagyobb méretű fedett kerékpár tárolót?..."
"...Az intermodális közlekedési központ kivitelezés során számos kerékpártároló épül, amelynek egy része fedett lesz. A kivitelezés 2021-ig megvalósul majd..."

"...Azt szeretném kérdezni, hogy mi van most a Videoton FC név változása után kialakult helyzettel? Mi lesz az új stadion neve?..."
"...A stadion nevével kapcsolatban még nincs döntés, nem elfelejtve, hogy a mai világban már az is vagyonértékű jog. A szurkolók képviselőivel is hamarosan megkezdjük az egyeztetést a városrész, a körforgalom és a lelátó RBD által használt részének elnevezéséről - ezek múlnak a városon, biztos vagyok abban, hogy ezek az egyeztetések eredményre is vezetnek majd..."

"...A stadion mikor lesz átadva?..."
"...Az útfejlesztés, illetve a főépület belsőépítészeti munkái zajlanak még. Azt gondolom, hogy ennek a hónapnak a végén készre jelenthető a stadion. De azt értsék meg, hogy csak akkor fogjuk átvenni, amikor valóban a megfelelő minőségben el is készül..."

"...Érdeklődni szeretnék, hogy a Csíkvári út mikor lesz végre átadva a forgalomnak?..."
"...Néhány hét türelmet kérünk még, hogy az összes közműépítési és alépítményi munka elkészülhessen. Tekintettel arra, hogy a terelések miatt az út állapota romlott, jövő évben helyre fogjuk állítani a Homoksort teljes hosszában. Köszönjük eddig tanúsított türelmüket. Egy teljes városrész rehabilitációja történik meg, azt gondolom, hogy egy nagyon szép és a korábbinál nyugodtabb környezet alakul ki, ami majd remélem, elnyeri az ott élők tetszését is..."

"...Azt szeretném kérdezni, hogy az állatkórháznál marad a buszmegálló?..."
"...A buszmegálló visszakerül eredeti helyére, a Csíkvári útra a felújítás után..."

"...Az uszoda bővítése vagy egy másik uszoda építése tervbe van-e véve?..." 
"...Jó hírrel tudok szolgálni, mert még az ősszel elkezdődik a tervezése egy új sportuszodának, ami a jelenlegi létesítmény területén valósul meg a Vízilabda Szövetség támogatásának köszönhetően. Egy 10 sávos, 50 méteres szabványos medence valósulna meg a terveink szerint. A tervezés és az engedélyeztetés kicsivel több mint egy évig tart majd. Közben pedig keressük a forrást, hiszen a harmadát önerőből kell finanszíroznia Székesfehérvárnak, ami szinte biztos, hogy legalább kettőmilliárd forint lesz. Ebben az évben elkészült teljesen önerőből (700 millió forint) a strand felújítását. Ezt egy új uszoda épülettel/bővítéssel folytatjuk..."

"...Az a kérdés merült fel bennem, hogy nem tudna a Közterület-felügyelet vagy bármelyik szerv lépéseket tenni a tiltott helyen dohányzókkal szemben?..."
"...A dohányzóknak tekintettel kell lenniük nemdohányzó társainkra, és azt hiszem kijelenthető, hogy Magyarországon a jogi szabályozás is ebbe az irányba halad. A közterület-felügyelők járőrei eddig is figyelmet fordítottak úgy a közterületi alkoholfogyasztásra, mint a dohányzásra, de természetesen létszámhiány miatt ők sem lehetnek ott mindenhol. Mindenesetre újra felhívom a figyelmüket erre, és a mentőfeljárón való dohányzással kapcsolatos észrevételüket is jelzem Csernavölgyi főigazgató úrnak..."

"...Érdeklődni szeretnék, hogy a Berényi út felújítása kapcsán az ideiglenes körforgalom marad-e véglegesen. Volt-e ez irányú forgalomszámlálás? Mindkét irányban dupla sáv beszűkülése várható, és reggel, kora délutáni csúcsban így is alig lehet haladni. A lassuló autók károsanyag kibocsátásáról nem is beszélve. A környéken iskolák, eü-i intézmény van. Történt-e felmérés? Ha csak a felújítás idejére van így, tekintse kérdésemet semmisnek...."
"...Jelenleg ideiglenes körforgalom, a végleges megoldás egy nagy körforgalom lesz, remélhetőleg még az év végén, ennek kapacitása nagyobb mint a jelzőlámpás kereszteződés volt. Az az egy sáv ezeken az utakon valójában egy haladó sáv, egyre balra kanyarodó és befogadó sáv. A torlódás nem ezek miatt van, hanem a szűk kapacitással rendelkező kereszteződések miatt. Ezért kellenek a külső nagy gyűjtőutak, amilyen pl. a déli összekötő...."

"...Palotavárosban, a Horog Háznál beígért gyalogos-átkelőhely, zebra mikor kerül kivitelezésre?..."
"...Az ígéreteknek megfelelően a gyalogos-átkelő terveit elkészíttettük, az útügyi hatósági engedélyezési eljárások lezárulta után, a jövő évben szeretnénk a kivitelezést is megkezdeni..."

"...A karácsonyi vásár idején nem lehetne a belvárosban ideiglenesen telepített toiletteket üzemeltetni?..."
"...A Városháza udvarán található egy nyilvános WC, és a rendezvényszervezők az Oskola utca végénél és a Zichy ligetnél is ideiglenes toaletteket helyeznek el rendszeresen. A várkörúti, teljesen felújított és naponta többször takarított nyilvános toalett is nyitva van a rendezvények alatt..."

"...Sajnos továbbra is nagyon elkeserítő a helyzet a parkolás terén különösen a Skála parkolót érintően. A városunk mérete és az ingázók tömegei miatt fontos lenne parkolóházak, illetve mélygarázsok építése. A Plazával szembeni murvás parkoló sorsáról, valamint az önkormányzat és a kivitelező együttműködésének jövőbeli sorsáról is keveset olvastam az utóbbi időben..."
"...Jelenleg folyamatban van egy parkolóház tervezése a Palotai út mellett múlt évben kialakított ideiglenes parkoló helyén. A tanulmánytervek szeptember végére készülnek el. A fejlesztés célja, hogy több ütemben 500 férőhelyes parkolóház valósuljon meg..."

"...A Palotai út elején (Palotavárosi Üzletház - Fehér Palota - Alba-ház) lévő kerékpárúton a káosz, legalább egy kis felfestéssel, mikor lesz megszüntetve?..."
"...Szeretnénk szétválasztani a kerékpáros és a gyalogosforgalmat. A tervek elkészültek, most indul az engedélyeztetés. Jövőre szeretnénk indítani a kivitelezést..."

"...Fehérvár határainak kitolása kilátásban van?..."
"...Határ a csillagos ég :)"

Az összes kérdést és az azokra adott választ a polgármester hivatalos Facebook-oldalán találjátok!

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

 • Újabb két fehérvári intézményben rendeltek el hatósági karantént
  Újabb két fehérvári intézményben rendeltek el hatósági karantént
 • Hatósági karantén újabb két fehérvári intézményben
  Hatósági karantén újabb két fehérvári intézményben
 • Fények és hangulatok köré épül az idei fehérvári Advent
  Fények és hangulatok köré épül az idei fehérvári Advent
 • Kezdetét vette az idei cipősdoboz akció
  Kezdetét vette az idei cipősdoboz akció
 • „Hagyomány - Érték - Minőség” - Elindult a Fejér Termék 2021 pályázat
  „Hagyomány - Érték - Minőség” - Elindult a Fejér Termék 2021 pályázat
 • Újabb védőeszköz-ellátmány érkezett a fehérvári szociális intézményekbe
  Újabb védőeszköz-ellátmány érkezett a fehérvári szociális intézményekbe
 • HÍRADÓ 1-kor 2020. november 26.
  HÍRADÓ 1-kor 2020. november 26.
 • Online ügyintézésre kérnek mindenkit a fehérvári szolgáltatók
  Online ügyintézésre kérnek mindenkit a fehérvári szolgáltatók

Eseménynaptár

 • Alkalmazottai több mint tíz százalékát bocsátja el a Disney
  Alkalmazottai több mint tíz százalékát bocsátja el a Disney
 • Tömegek váltanak elektronikus számlafizetésre a járvány miatt
  Tömegek váltanak elektronikus számlafizetésre a járvány miatt
 • December 15-ig várják a jelentkezést a Vörösmarty-versünnepre
  December 15-ig várják a jelentkezést a Vörösmarty-versünnepre
 • Ózongenerátorokat ajándékoz a VIDEOTON a Fejér megyei mentőszolgálatoknak
  Ózongenerátorokat ajándékoz a VIDEOTON a Fejér megyei mentőszolgálatoknak
 • Folyamatos a célzott tesztelés az egészségügyi, szociális és nevelési intézményekben
  Folyamatos a célzott tesztelés az egészségügyi, szociális és nevelési intézményekben
 • Visszaigényelhetik a szálláshely-szolgáltatók bevételkiesésük 80 százalékát
  Visszaigényelhetik a szálláshely-szolgáltatók bevételkiesésük 80 százalékát
 • Speciális maszkokat készít a Karsai Holding Zrt
  Speciális maszkokat készít a Karsai Holding Zrt
 • Karanténba került a Ligetsori Óvoda egy csoportja
  Karanténba került a Ligetsori Óvoda egy csoportja
 • Fejérben 6528 a fertőzött száma
  Fejérben 6528 a fertőzött száma