5 évnél régebbi cikk

Középiskolások és egyetemi hallgatók mellett a Hallgatói Tanács tagjai is pályázhatnak az Alba Regia Ösztöndíjra
·Kultoktatás·Utolsó frissítés: undefined
Középiskolások és egyetemi hallgatók mellett a Hallgatói Tanács tagjai is pályázhatnak az Alba Regia Ösztöndíjra
·Kultoktatás·Utolsó frissítés: undefined

Ismét meghirdette Székesfehérvár Önkormányzata a fehérvári diákok tanulmányi előmenetelét segítő ösztöndíj pályázatait. Az Alba Regia Középiskolai Ösztöndíj Pályázat és az Alba Regia Felsőoktatási Ösztöndíj Pályázat a mostani kiírásban kiegészült az Alba Regia Felsőoktatási Hallgatói Tanács Ösztöndíj Pályázattal. Az öt hónapra szóló támogatásokra szeptember 28-ig lehet jelentkezni.

Székesfehérvár Önkormányzata meghirdette az Alba Regia Középiskolai Ösztöndíj Pályázatot, az Alba Regia Felsőoktatási Ösztöndíj Pályázatot, illetve az idén bevezetett Alba Regia Felsőoktatási Hallgatói Tanács Pályázatot is

Az Alba Regia Középiskolai Ösztöndíjra azok a tanulók pályázhatnak, akik a megjelölt szakgimnáziumi, illetve szakközépiskolai képzésben vesznek részt, és tanulmányaikat a Székesfehérvári SzC valamelyik tagintézményeiben folytatják nappali oktatásban. 

Továbbá pályázhatnak azok a diákok, akik a 2018/2019-es tanévben a 9. évfolyamban kezdték meg tanulmányaikat - szigorúan nem nyelvi előkészítőn -, és ​7. év végi és a 8. félévi érdemjegyek számtani átlaga legalább 3,75 volt. Olyan esetben is jelentkezhetnek a nebulók, ha tanulmányaikat a 2016/2017-es vagy a 2017/2018-as tanévben kezdték meg a 9. évfolyamot, és a tanulmányi átlaguk szintén legalább 3,75 volt. 

A legmagasabb pontszámokat elérő tanulók nyerik el a havonta 10 000 forintot jelentő ösztöndíjat, öt hónap időtartamra.

Az Alba Regia Felsőoktatási Ösztöndíjra pályázhat az a 25. életévét még be nem töltött hallgató, aki első évfolyamos aktív jogviszonnyal rendelkező, nappalis hallgatóként (alap- vagy mesterképzés) kezdte meg tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán vagy a Kodolányi János Egyetem székesfehérvári képzési helyszínen.

Feltétel, hogy a pályázat benyújtását megelőző legutolsó aktív félévben megszerezte a mintatanterv által az adott félévre előirányzott kreditmennyiség 90%-át,illetve a pályázat benyújtását megelőző félévben a tanulmányi átlaga legalább 3,75 volt.

Az Alba Regia Felsőoktatási Ösztöndíjban azonos félévre beiratkozott előadó-művészeti szak esetében 1 fő, egyéb szak esetében szakonként 2 fő részesül, ami 20 000 forintot jelent havonta az adott szemeszterben.

Az Alba Regia Felsőoktatási Hallgatói Tanács Ösztöndíjra pedig azok a nappalis alap- vagy mesterképzéses, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező Hallgatói Tanács tagok jelentkezhetnek, akik tanulmányaikat a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán vagy a Kodolányi János Egyetem székesfehérvári képzési helyszínén folytatják.

Az Alba Regia Felsőoktatási Hallgatói Tanács Ösztöndíjban felsőoktatási intézményenként 4-4 hallgató részesíthető.

Fontos, hogy a pályázatokat zárt borítékban, formanyomtatványon kell benyújtani a Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Egészségügyi, Oktatási és Szociális Intézményi Iroda címére (8000 Székesfehérvár, Városház tér 1.), vagy személyesen a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán (8000 Székesfehérvár, Kossuth u. 4.). A pályázati adatlapokat a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán, illetve a középiskolai ösztöndíj esetében a Székesfehérvári SzC székhelyén vagy az érintett szakgimnáziumban, szakközépiskolában, a felsőoktatási ösztöndíj esetében pedig az érintett felsőoktatási intézményben lehet beszerezni, vagy letölthető Székesfehérvár Megyei Jogú Városa hivatalos honlapjáról.

A fontosabb csatolandó okmányok között szerepel (mindhárom ösztöndíjból válogatva) a személyigazolvány, az aktív hallgatói jogviszonyt igazoló irat eredeti példánya, a felvételről szóló, a felvételi pontszámot is tartalmazó hivatalos értesítő másolata, a 30 napnál nem régebbi a Székesfehérvári Szakképzési Centrum által kiállított iskolalátogatási igazolás eredeti példánya, a tanév év végi bizonyítványának másolata, illetve a megjelölt felsőoktatási intézmény Hallgatói Önkormányzatának igazolását arról, hogy a hallgató a Székesfehérvári Felsőoktatási Hallgatói Tanács tagja.

A pályázatok beérkezésének határideje: szeptember 28., 13 óra, az elbírálási határidő pedig október 30. További információ kérhető Tóthné Szabó Krisztinától a 22-537-119-es telefonszámon.
Borítókép: szekesfehervar.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek