5 évnél régebbi cikk

Nem igaz, hogy a magyarok nem tudnak nyelvet tanulni! - A magyar nyelvvizsgabajnok előadása Fehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Gaál Ottó
Nem igaz, hogy a magyarok nem tudnak nyelvet tanulni! - A magyar nyelvvizsgabajnok előadása Fehérváron

Gaál Ottó huszonhét nyelvből tett közép- és felsőfokú vizsgát, s tapasztalatait összegyűjtve, több mint egy tucat nyelvre dolgozta ki sikeres tananyagait. 100 nyelvvizsgája van egy héttagú baráti társaságnak, melyek szinte kizárólag Gaál Ottó módszerének, a Kreatív Nyelvtanulásnak köszönhetőek.

Sokan küzdenek használható idegennyelv-ismeret vagy egy nyelvvizsga megszerzéséért. Két év múlva már egyetemre, főiskolára sem lehet jelentkezni középfokú nyelvvizsga nélkül, vagyis nagy a tét. Diplomájukra – nyelvvizsga hiányában – kilencvenezren (!) várnak.

A Kreatív Nyelvtanulási Módszer bizonyult eddig a leghatékonyabbnak a megoldás felé vezető úton!

Heten elhatározták, hogy elérik a száz nyelvvizsgát, ezzel rekordot felállítva. A hét ember száz nyelvvizsgájának listája:

Az előadáson többek között az is kiderül, hogy ez miként sikerülhetett. A résztvevők választ kapnak olyan kérdésekre, mint pl.:

Miért nem tudok megszólalni többéves nyelvtanulás után?
Hogyan tartsam szinten az aktív beszédkészségemet, ha nincs alkalmam használni a megszerzett nyelvtudásomat? Hogy lehet akár fél év alatt „nulláról” nyelvvizsgázni?
Hogy lehet idegen nyelven beszédkészséget szerezni magyarra szinkronizált filmekkel?
S még hosszasan sorolhatnánk az előadás izgalmas részleteit, melyet mintegy 50 fotó és videó színesít.

A kérdésekre a nyelvtanulás és nyelvtanítás egyéni bajnoka ad választ! Ezután örökre megváltozik minden, amit eddig a nyelvekről gondoltunk!


A szerzőtől rövid interjút kértünk:

- Az ön előadásai híresek magával ragadó hangulatukról, sokaknak egy életre szóló élményt jelentenek...

- Fiatalon 10 évig éltem Nyugaton, összesen 60 országban jártam. 27 nyelvvizsgám tapasztalataiból új módszertant alkottam, tele eredeti, új ötletekkel. Sok tanítványom élete megváltozott, miután elültettem bennük a nyelvek szeretetét. A csapat legfiatalabb tagja érettségi előtt már 10 nyelvből vizsgázott, s ebből csak kettőt tanult az iskolában. A team másik tagja például félénk gimnazista lányból sikeres bölcsész lett, aki huszonévesen egy nagykövetségen már államfők beszédeit fordítja.

 - Gondolom, hogy az Ön lányát idén felvették a Cambridge-i Egyetemre Általános Nyelvészetre, abban is van része az ön inspirációjának.

- Kár volna tagadni, ő sok „előadást” hallott otthon, s az alma nem esett messze a fájától, hiszen az előzetes információk szerint az egész Unióból mindössze heten jutottak be erre a szakra a világ első számú egyetemére. Édesanyám is sikeres nyelvtanár volt, s úgy tűnik, családunkban az idegen nyelvek iránti vonzalom hagyomány marad.

 - Hol és mikor lesz ez a különleges motivációs tréning, melyen megtanulhatunk nyelvet tanulni?

- Székesfehérvárott, a Novotel konferenciatermében, október 3-án szerdán este 18 órakor.  A részvételi díj egy jobb magánóra ára: 4.900 Ft. Az előadást kisteremben tartom, így személyre szóló tanácsadást is tudok nyújtani.

- Mi lesz azokkal, akik kedvet kapnak a nyelvtanuláshoz az ön módszerével?

- Kiadóm kitelepül az előadás végén a könyveimmel, melyeket szívesen dedikálok a helyszínen. A kiadói szponzorálásnak köszönhetően a részvevők akciós áron vásárolhatnak könyveimből.

E-mail: a.behring@mac.com,
Honlap: www.kreativnyelv.hu 
Mobil: Tel. 0620/5811980, H-P. 10-18 óra között.
Belépők a helyszínen válthatók, s a Kreatív Nyelvtanulás tananyagaiból a helyszínen levásárolhatók!
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek