5 évnél régebbi cikk

Vereséggel kezdett a Vidi az Európa-ligában
Fehérvár Médiacentrum fotója
MTI/Koszticsák Szilárd
Vereséggel kezdett a Vidi az Európa-ligában

Kétgólos vereséggel kezdett a Vidi az Európa-liga csoportkörében. A BATE Boriszov a meccs első és második félidejében is szerzett gólt, de Juhászéknak a szépítés sem jött össze a fehéroroszok ellen. Ennél csak nehezebb meccsek jönnek a folytatásban.

Kedvezőtlen előjelekkel várta a MOL Vidi FC az Európa-liga csoportkörének első meccsét. Nem elég, hogy a csapat stadionja nem készült el a szezon kezdetére, így az összes nemzetközi mérkőzést a budapesti Groupama Arénában kell lejátszaniuk, a hét elején váratlanul közös megegyezéssel szerződést bontott és visszavonult a csapat egyik legjobbja, Danko Lazovics, ráadásul az első számú kapus, Kovácsik Ádám is megsérült. 

Ennek ellenére a kontinens 233. helyére rangsorolt Vidi 14 726 néző előtt jól kezdett a lényegesen előkelőbb helyen álló  (64.), ennek megfelelően jóval rutinosabb BATE Boriszov ellen. A gólhelyzetek azonban rendre kimaradtak, míg a BATE az első veszélyesebb támadásából gólt szerzett Jasse Tuominen. A második félidőben visszaesett csapatunk játéka, a meccs hajrájában Jegor Filipenko bebiztosította a vendégek győzelmét.

A mérkőzés jegyzőkönyve:
Vidi FC (magyar)–BATE Boriszov (fehérorosz) 0–2
Budapest, Groupama Aréna, 14 726 néző. V: Kristoffersen (dán)
Vidi FC: Tujvel – Fiola (Hodzic, 64.), Juhász R., Vinícius, Stopira – Nego, A. Hadzic, Nikolov (Berecz, 78.) – Kovács I., M. Scsepovics, Milanov (Hangya, 76.).Vezetőedző: Marko Nikolics 
BATE: Scserbickij – Poljakov, Milunovics, Filipenko, Filipovics – Ivanics (Gorgyejcsuk, 67.), D. Baga, Jablonszkij, Dragun, Sztaszevics (Vologyko, 88.) – Touminen (Szkavis, 65.). Vezetőedző: Alekszej Baga
Gólszerző: Tuominen (27.), Filipenko (85.) 
Kiállítva: Filipovics (94., BATE)

Az L- csoport másik mérkőzésén a Chelsea 1:0-ra győzött a görög PAOK vendégeként.

A Vidi legközelebb október 4-én, 21 órakor lép pályára az Európa-ligában. Az ellenfél a Stamford Bridge-en a csoport legerősebb csapata, a londoni Chelsea lesz.

(Forrás: MTI)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek