Cloudy2 °C
2020. november 30. hétfő András, Andor
Menü
Házhozszállítás

Szavazz, hogy fehérvári fotósé legyen az év vitorlás fotója!

Nyolcvan kép került be a Mirabaud Yacht Racing Image fotóverseny utolsó fordulójába, amelyben három magyar fotós munkája is megtalálható: Török Brigié, Kollmann Andrásé és a fehérvári Cserta Gáboré. A döntő október 23-án Lorient-ban lesz. Szavazni ér! Hajrá, hajrá!

A Mirabaud Yacht Racing Image egy évente megrendezett fotóverseny és -kiállítás, amelynek célja, hogy megtalálják az év legjobb vitorlás versenyfotóját. A képlet egyszerű: az a fotó viszi el a fődíjat, amely a legkifejezőbben mutatja be a vitorlázást, mint versenysportot. A 2012-ben létrehozott megmérettetésen vitorlás versenyt fényképező, illetve professzionális fényképészek is indulhatnak szerte a nagyvilágból. Az idei szezonban 25 ország 109 fotósa szállt harcba a fődíjért, köztük három tehetség képviseli Magyarországot: Török Brigi, Kollmann András és a székesfehérvári Cserta Gábor.

Cserta Gábor a balatonfüredi 50. Kékszalag Erste World Nagydíjon indult Team Safram hajóját örökítette meg Canon 5d Mark IV típusú kamerájával. A kép a svájci csapat célba érkezése után készült, a háttérben tökéletesen kivehető a füredi part, a naplemente pedig már csak extra ráadás. A Kékszalag vitorlásverseny külön érdekessége, hogy a legrégebbi múltra visszatekintő vitorlásversenyről beszélünk. Az első küzdelmet 1934-ben rendezték meg, és huszonegy hajó állt rajthoz.

A versenyen indulók három elismerést nyerhetnek:

Mirabaud Yacht Racing Image Award - ez a fődíj (1000 euró - a cikk írásának napján kb. 324 000 forint)
Yacht Racing Forum Award - a máltai Yacht Racing Forum résztvevői szavaznak (500 euró - a cikk írásának napján kb. 162 000 forint)
Yacht Racing Image Public Award - a közönség szavazatai alapján ítélik oda (500 euró - a cikk írásának napján kb. 162 000 forint)

Hogy ki kapja meg a Yacht Racing Image Public Awardot - ezzel bekerülve a Hírességek Csarnokába - a képekre kattintva, a "click here to vote" fül melletti Facebook-linken lehet szavazni (értelemszerűen a Cserta Gábor név alatt).

Török Brigi

Szavazz, hogy fehérvári fotósé legyen az év vitorlás fotója!

Kollmann András

Szavazz, hogy fehérvári fotósé legyen az év vitorlás fotója!

Cserta Gábor

Szavazz, hogy fehérvári fotósé legyen az év vitorlás fotója!

A tavalyi fotóversenyt Sören Hese német vitorlásfotós nyerte, a Yacht Racing Forum díját a spanyol Tomas Moyának ítélték, míg a közönségdíjat a magyar Kovács Zita a Balatonon lencsevégre kapott alkotása érdemelte ki. A 2018-as verseny díjátadó gálájának október 23-án a franciaországi Lorient ad otthont, amely a Yacht Racing Forum szervezésében valósul meg.

(Forrás: sailing.hu, hajozas.hu)

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Enyhítik a koronavírus-terjedése elleni intézkedéseket Csehországban
  Enyhítik a koronavírus-terjedése elleni intézkedéseket Csehországban
 • 10 millió dollárt adományozunk a Kommunizmus Áldozatai Emlékalapítvány washingtoni múzeumának
  10 millió dollárt adományozunk a Kommunizmus Áldozatai Emlékalapítvány washingtoni múzeumának
 • A rendőrség szigorúan ellenőrzi a maszkviselés és a kijárási tilalom betartását
  A rendőrség szigorúan ellenőrzi a maszkviselés és a kijárási tilalom betartását
 • Világszerte már több mint 62 milló ember fertőződött meg koronavírussal
  Világszerte már több mint 62 milló ember fertőződött meg koronavírussal