Light rain showers32 °C
2019. június 27. csütörtök László
Menü

Elrajtolt Magyarország első közösségi autókereskedő weboldala

Elrajtolt Magyarország első közösségi autókereskedő weboldala
(Fotó: autotveszek.hu)

Elindult az autotveszek.hu, amelyen sokkal könnyebb lesz az autók adás-vétele, mint eddig bármikor. Az ország legszélesebb körű adatbázisával rendelkező portálját magánemberek ingyenesen használhatják, de a kereskedők sem maradnak ki a buliból: ők egy hónapig tesztelhetik az oldalt díjmentesen.

Első blikkre a címet olvasva nem tűnhet különlegesnek az autotveszek.hu indulása, ugyanis rögtön eszetekbe juthat a számos autókereskedő oldal, amelyen keresztül bonyolítjátok autós ügyeiteket. De mit is tudnak ezek a szájtok? Kinéztek egy autót, majd a a helyszíni szemle után (amely sokszor vakvágány), ha bejövős a biznisz, akkor a számokat vadászva kitöltitek az adásvételit, majd kézfogással (és természetesen fizetéssel meg némi papírmunkával) meg is veszitek a járgányt.

Ehhez képest miben újít az autotveszek.hu? Hát, például a meglévő adatok alapján a honlap már összeállítja nektek az adásvételi szerződést, amelyet kinyomtatva csak alá kell írni, és tadamm. De ne siessünk ennyire előre!

Az autotveszek.hu-t azoknak hozták létre, akik gyorsan, és ami a legfontosabb, megbízhatóan szeretnének autót venni vagy eladni. Ha pedig létrejött az üzlet, akkor a weblapon a vevő értékelheti az eladót, kommentben pedig meg is indokolhatják döntését. Így ha valaki például nem olyan állapotban mutatja be az autót, mint ahogy a képeken szerepel, akkor a visszajelzéseknek köszönhetően mindenki tudni fogja, hogy az az eladó nem éppen a legmegbízhatóbb.

Az oldal egyik különlegessége, ha egy vevőjelölt szeretné felvenni a kapcsolatot az általa kiszemelt gépjármű tulajdonosával, akkor a CarChat nevű szolgáltatás segítségével szöveges üzenettel is kommunikálhatnak egymással, nem kell bajlódniuk a telefonhívásokkal.

„A fejlesztésnek köszönhetően nagyobb bizalommal tudunk autót vásárolni. Mivel az Y és a Z generáció számára a chat nélkülözhetetlen a hétköznapokban, a szolgáltatás felgyorsítja a folyamatokat és egyúttal könnyebbséget jelent mind a vevőnek, mind az eladónak” - tudtuk meg Kajári Zoltán tulajdonos ügyvezetőtől.

A weblapra kattintva igencsak kellemes látvány fogad minket, a letisztult színek és az oldal felépítése sem vonja el a figyelmünket arról, amiért oda érkeztünk. Bejelentkezés után pedig kezdhetünk is: az autotveszek.hu nagy előnye az is, hogy komoly nemzetközi adatbázissal rendelkezik, amelyben gyári adatok is szerepelnek, így olyan információkat is feltüntetnek, amelyet más kereskedő oldalakon nem találhattok.

"Nagy hangsúlyt fektetünk a jövőre, ezért környezetbarát kereső (ahol környezetkímélő járművekre szűrhetünk) is várja a felhasználókat. Megtekinthető az is, hogy egy elektromos vagy hagyományos belső égésű motorral rendelkező autónak milyen fogyasztási adatai vannak, ami szinte példátlan jelenleg a piacon" - nyilatkozott Dr. Barta Anita tulajdonos, jogász.

Elrajtolt Magyarország első ingyenes közösségi autókereskedő weboldala

Abszolút újdonság más autókereskedő oldalakkal szemben, hogy eladókat és - a kor trendjének megfelelően - hashtageket is bekövethettek, az üzenetekről és az újdonságokról pedig a kábé egy hónapon belül induló telefonos alkalmazáson kaptok majd értesítéseket. Persze található klasszikus kereső is a szájton (Segíthetünk, mit keresel?): ha például nincs pontos elképzelésetek arról, hogy milyen gépet is vásárolnátok, akkor különböző tulajdonságok és adatok megjelölésével többféle autó közül is válogathattok.

Ha pedig megvan álmaitok járgánya, akkor az adásvételi szerződést a rendszer a meglévő információk alapján magától előkészíti, így tulajdonképpen csak ki kell nyomtatnotok azt.

Egy magánszemély kettő hirdetést futtathat egyszerre ingyenesen, de nem kell fizetniük a fotónagyításokért és olyan funkciók használatáért sem, amiért más autókereskedő oldalak kemény pénzeket elkérnek.

Mivel a vállalatnak fontos, hogy olyan visszajelzéseket kapjanak, amelyek alapján még jobbá tehetik a honlapot, a jelenlegi béta verziót a kereskedők is ingyen vehetik igénybe egy hónapon keresztül. Ez mind szép és jó, de hogyan muzsikál ténylegesen az oldal, majd pár hónap múlva kiderül. Mondjuk Mózsa Ferenc tulajdonos, IT-vezető szavai igencsak biztatóak a jövőre nézve: "Teljesen egyediek vagyunk, ezért senkinek nem szeretnénk a konkurenciája lenni. A célunk, hogy a közeljövőben a nemzetközi piacra is kilépünk, és hogy közelebb hozzuk egymáshoz a kereskedőket és a vevőket az országhatárokat átlépve is."

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

 • Megújulhat a György Oszkár tér - a lakókkal vitatják meg a koncepciótervet
  Megújulhat a György Oszkár tér - a lakókkal vitatják meg a koncepciótervet
 • HÍRADÓ 2019. június 26.
  HÍRADÓ 2019. június 26.
 • Egy napja Londonban vesztegelnek a Wizz Air budapesti járatának utasai
  Egy napja Londonban vesztegelnek a Wizz Air budapesti járatának utasai
 • Falnak csapódott egy migránsokat szállító furgon Törökországban
  Falnak csapódott egy migránsokat szállító furgon Törökországban

A hét embere

Eseménynaptár

 • Üdülés - megnyíltak az Erzsébet-táborok
  Üdülés - megnyíltak az Erzsébet-táborok
 • Elérte Magyarországot is a forró afrikai levegő - Európa-szerte hőség tombol
  Elérte Magyarországot is a forró afrikai levegő - Európa-szerte hőség tombol
 • Székesfehérvár Egészségügyéért - Szabó Tamás kapta a díjat
  Székesfehérvár Egészségügyéért - Szabó Tamás kapta a díjat
 • 75 tabletta ölte meg a férfit - folytatódott a szabadbattyáni nő tárgyalása
  75 tabletta ölte meg a férfit - folytatódott a szabadbattyáni nő tárgyalása
 • HÍRADÓ 1-kor 2019. június 26.
  HÍRADÓ 1-kor 2019. június 26.
 • Razzia - fokozott ellenőrzés a vonatokon
  Razzia - fokozott ellenőrzés a vonatokon
 • Gyorsan terjed - erdőtüzek pusztítanak Floridában
  Gyorsan terjed - erdőtüzek pusztítanak Floridában
 • Turistákat is evakuáltak - gázszivárgás Rab szigetén
  Turistákat is evakuáltak - gázszivárgás Rab szigetén
 • Ismét magyar rendőrök segítik a déli határvédelmet
  Ismét magyar rendőrök segítik a déli határvédelmet
 • Együtt az autiskért - sokat segíthet egy szelfi
  Együtt az autiskért - sokat segíthet egy szelfi
 • Hőség - Fejérben narancssárga figyelmeztetés érvényes
  Hőség - Fejérben narancssárga figyelmeztetés érvényes
 • Fontos felfedezés – megtalálták a sóstói repülős emlékmű maradványait
  Fontos felfedezés – megtalálták a sóstói repülős emlékmű maradványait
 • Három négynapos hétvégénk lesz 2020-ban
  Három négynapos hétvégénk lesz 2020-ban