5 évnél régebbi cikk

Újabb fehérvári siker: Szilágyi Vilmos aranyérmes lett a Fitparádén
Fehérvár Médiacentrum fotójaÚjabb fehérvári siker: Szilágyi Vilmos aranyérmes lett a Fitparádén

Szilágyi Vilmos aranyéremmel gazdagodott az elmúlt hétvégén rendezett Fitparádén. A székesfehérvári testépítő fiatal kora ellenére rendkívül céltudatosan készül a versenyekre, mindig a maximumot próbálja kihozni magából, és ami a legfontosabb: soha nem adja fel.

Nagyon szép eredményeket értél el a Fitparádén, milyen díjakat tudhatsz a magadénak?

Sikerült aranyérmet szereznem a Classic Physique kategóriában, majd egy abszolút 3. helyet is a döntőben. Ez a kategória a '70-80-as évekbeli fizikumokhoz hasonló alkatú versenyzőknek lett kitalálva, ez volt az úgynevezett “Aranykor”.

Hogyan értékeled a versenyt így utólag?

Nagyszerű volt a szervezés, a stáb roppant segítőkész és korrekt volt. Minőségi versenyzők tömkelege, élvezet volt velük egy színpadon állni.

Néhány héttel ezelőtt indultál az Arnold Classic európai versenyén is, amit Barcelonában rendeztek. Az ott szerzett tapasztalataidból mit tudtál hasznosítani a mostani versenyen?

Rengeteget tanultam a barcelonai kalandból, de leginkább azt, hogy mennyi mindent nem tudok még. Fiatal vagyok, és bár nyertem már többször is, nem szabad makacskodnom és a saját fejem után mennem. Felkészítőm a tanácsait nem véletlenül adja, az objektív szem elengedhetetlen a jó megítéléshez. Ez a Fitparádén már látszott is.

(Fotó: Szilágyi Vilmos)

Mi volt a legnehezebb, mikor volt a legnagyobb mélypontod a felkészülés során?

Az Arnold után hazajönni. Magas elvárásokat támasztottam magammal szemben, mint mindig, azonban nem sikerült teljesítenem őket első körben. A párom rengeteg erőt adott, néha már úgy érzem, nélküle nem is menne. Egy dologban voltam biztos: a következő megmérettetésen győzni fogok. Úgy gondoltam, ez nem lehet a vége, több van bennem. A következő két hétben keményebben dolgoztam, mint valaha.

Tudom, sokan kérdezik ezt tőled, de engem is érdekelne: hogy bírod a diétát?

Nehezen. Éhes vagyok, fáradt, frusztrált és kimerült, de én választottam ezt. Ráléptem egy útra, ami célt adott, mosolyogva állok a színpadra, mert élvezem. Az emberek őszinte gratulációja, a családom büszkesége és a tudat, hogy kitűztem egy célt, amit véghez is vittem, felbecsülhetetlen. Számtalanszor könnyezek az edzések közben, eufóriától övezve, mikor végiggondolom, honnan jöttem és hová tartok. Nem lettem drogos, hajléktalan vagy munkanélküli, mint sok hozzám hasonló helyzetben lévő fiatal. Szilágyi Vilmos lettem, aki mindig is akartam lenni!

Teljes mértékben elégedett vagy az elért eredményekkel, vagy azért van, amit másként csinálnál így utólag visszagondolva?

Nem lennék ennyire önfejű, viszont úgy gondolom, szükség volt egy visszalépésre ahhoz, hogy utána kettőt vagy hármat léphessek előre. Az élet ilyen, nem azért kerülünk padlóra, hogy ott is maradjunk, hiszen megkaptuk a képességet arra, hogy minden esés után erősebben keljünk fel.

Készülsz a közeljövőben egy újabb versenyre?

Jelenleg a Bodysport Kupára készülök, amit október 20-án szombaton rendeznek Budapesten. Csak erős versenyeken szeretek indulni, ahol csatázunk az első helyért. A szenvedély teszi egyedivé ezeket a showkat. Ez túlmutat a fizikai határainkon, ez a sport az akarat harca. Én, saját magam ellen. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek