5 évnél régebbi cikk

Megérkeztek a hóemberek a Zichy ligetbe, épül a Kori Liget és megvan a nyitás ideje is
·Hírekkorcsolya·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Horváth Reni
Megérkeztek a hóemberek a Zichy ligetbe, épül a Kori Liget és megvan a nyitás ideje is
·Hírekkorcsolya·Utolsó frissítés: undefined

Bár az időjárás még hazudik nekünk, a naptár kíméletlen: az utolsó őszi hónapot tapossuk, szóval lassan, de biztosan itt a tél. A Zichy liget hétfőn már megkapta adventi ruháját, és a Kori Liget építését is elkezdték a Városgondnokság szakemberei.

A Belváros díszítése már októberben megkezdődött, hiszen idén minden eddiginél látványosabb ünnepi fényekben ragyog majd a város a várakozás időszakában. Hétfőn éjszaka pedig a Várkörút karácsonyi díszkivilágítását is elkezdték felszerelni a Városgondnokság szakemberei, a Zichy ligetbe pedig kedden befutottak a hóemberek és a fénydíszítés is felkerült a fákra.

A karácsonyi fények felszerelésével párhuzamosan a Kori Liget építése is elkezdődött, és ha az időjárás is engedi, akár már december 1-től újra lehet szántani a jeget.

"Bár az építés nagyon jól halad, hogy december 1-én ki tudunk-e nyitni nagyban függ az időjárástól. Jelenleg még túl erősen süt a nap, mert ugyan 16 fokban már lehet jeget készíteni, de csak ha felhős, borús az ég" – emelte ki Bekő Kata, a Városgondnokság Sportlétesítmény üzemeltetési koordinátora. 

A korcsolyázás szerelemeseinek jó hír, hogy a jegyárak nem változnak, és a tavalyi összegekért lehet majd a belépőket megváltani. Lesz azonban változás, bővülés a szolgáltatások tekintetében.

"A rolba, vagyis a jégkészítő gép kapott egy külön garázst, amitől egyértelműen hatékonyságjavulást, vagyis sokkal szebb és simább jeget várunk. Továbbá pont a plusz konténernek köszönhetően megnövelhettük a tetőterasz méretét is. Bővítettük az értékmegőrzők számát is, valamint egyszerűsítettük a használatot, hiszen 100 forintos bedobásával működnek majd. Idén is, mint minden évben frissítettük a bérelhető korcsolyaparkot, hogy azok is kényelmesen csúszkálhassanak, akiknek esetleg nincsen otthon korcsolyájuk" – mondta el Bekő Kata.

A jegy- és bérletárak:
Gyerek (3-14 éves): hétköznap - 800 forint, hétvégi - 1.000 forint,
Felnőtt: hétköznap - 1.000 forint, hétvége - 1.200 forint,
Családi jegy (2 felnőtt, 2 gyerek): hétköznap - 3.000 forint, hétvége - 4.000 forint,
10 alkalomra szóló gyerekbérlet: 7.200 forint
10 alaklomra szóló felnőttbérlet: 9.000 forint
3 éves kor alatt a pályahasználat ingyenes. A korcsolyabérlés óránként 300 forintba kerül.

Tavaly így utaztak a helyükre a hóemberek:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek