5 évnél régebbi cikk

Ketrecharc, TEK Gála – sorra aratnak a sárosdi harcosok!
Ketrecharc, TEK Gála – sorra aratnak a sárosdi harcosok!

Megszámlálhatatlanul sok arany, ezüst és bronzérem hullt az utóbbi hetekben a Sárosdi Kempo SE harcosainak nyakába. A TEK Gálán az SE mindkét versenyzője dobogóra állhatott, a ketrecharc versenyeken is aranyak születtek, és az Eger Kupán és a Katana Kupán is minden kempós csodásan küzdött.

A Sárosdi Kempo SE harcosai nem tétlenkedtek az elmúlt hónapokban.  Legutóbb, hogy az egyesület 44 fős delegációja részt vett a Felsőtárkányban megrendezett hagyományos nyári edzőtáboron, ahol minden  évben azért gyűlnek össze az ország kempokái és mesterei, hogy napi három edzéssel fejlesszék gyorsaságukat, erejüket és technikai tudásukat. Reggelente főként erősítő, nyújtó, rehabilitációs gyakorlatokat tartottak, délelőtt és délután pedig versenyspecifikus, fegyveres és pusztakezes önvédelmet gyakoroltak.

Pillanatkép a táborról

A vizsgafelkészítő foglalkozások végén a tábort övvizsgák zárták. A Sárosdi Kempo SE két mestere is részt vett ezen a vizsgán: Polgár Tamás és Koncz Viktóra a 3. dan fokozatért küzdött meg. Egy rövid nyár végi pihenő után jöttek a ketrecharc versenyek: Kugler András és Csizmadia Dániel két HMMAF Amatőr MMA ketrecharc versenyen is elindult. Az első Szombathelyen volt, a második pedig Sopronban. Mindkét viadalon remekeltek a fiúk.

Kugler András a ketrecben

Kugler Andrásnak a két versenyen három ellenféllel kellett megküzdenie, akik közül kettőt a második menetben kényszerített feladásra földharc technikával, míg az egyiket egy jól sikerül ütés kombinációval 20mp alatt a padlóra küldött.

Kugler András a ketrecben (felül)

Andris rutinos abai kempos, aki már több mint tízszer győzött a ketrecben, és számtalan fullkontakt mérkőzés van a háta mögött fiatal, 22 éves kora ellenére.” – nyilatkozta róla mestere, Koncz Gábor.

Kugler András - győzelem

Csizmadia Dániel Szombathelyen, és Sopronban is egy-egy ellenféllel mérkőzhetett, és mind a két harcost egyhangú pontozással győzte le. Dani még csak 16 éves, így kadett korosztályban fejvédőben zajlott a küzdelem, de ebben a korosztályban is teljes erővel lehet ütni állásból, és földön is testre, fejre egyaránt.

Csizmadia Dániel - győzelem

Mint Koncz Gábor elmondta: Nagy lépés volt ez számára, mivel eddig főleg light kontakt mérkőzései voltak, amiben egyébként nagyon eredményes, hiszen Portugáliában világbajnok is volt egy WAC nemzetközi nyílt kempo vb-n.

Koncz Gábor, Csizmadia Dániel, Kugler András, Kordás István és fiai

Ezután jött az Eger Kupa és a Katana Kupa, ahol 14 éves kortól indultak a sárosdi kempósok.

Az Eger Kupa eredményei:
Kugler András
NoGi földharc 1.hely
Láng Aurél B-Viadal 2.hely, Gi-földharc 3.hely, Pusztakezes viadal 2.hely
Tóth Daniella B-Viadal 1.hely, Gi-földharc 1.hely
Bereczk Szonja B-Viadal 2.hely, Gi-földharc 2.hely
Csizmadia Dániel B-Viadal 1.hely, Gi-földharc 2.hely
Ambrózi Miklós B-Viadal 1.hely, Gi-földharc 1.hely, Pusztakezes viadal 1.hely
Csizmadia Martin B-Viadal 3.hely, Gi-földharc 2.hely
Németh Szabolcs Gi-földharc 2.hely
Répási Eszter Gi-földharc 2.hely
Denkó Eszter Gi-földharc 1.hely, NoGi földharc 1.hely

 Készülődés a Sárvíz Kupára és a Hanshi Kupára

A Katana Kupán tavaly Bereczk Szonja, Kilinkó Kíra, Répási Eszter, Tóth Daniella, Csizmadia Dániel, Csizmadia Martin, Láng Aurél, Kocsis Kevin és Németh Szabolcs vett részt, akik teljesítményükért összesen 12 arany, 17 ezüst,12 bronzérmet vehettek át.

Az idei eredmények:
Molnár Zalán:
B-viadal 1.hely, B-viadal 2.hely,Gi földharc 1.hely, Pusztakezes viadal 2.hely
Láng Aurél: B-viadal 2.hely, Gi földharc 2.hely, Pusztakezes viadal 2.hely
Csizmadia Dániel: önvédelem 1.hely, B-viadal 1.hely, Gi földharc 2.hely, Pusztakezes viadal 1.hely
Csizmadia Martin: formagyakorlat 1.hely, B-viadal 1.hely, Gi földharc 1.hely
Németh Szabolcs: fegyveres formagyakorlat 1.hely, formagyakorlat 2.hely, önvédelem 3.hely, B-viadal 1.hely, Gi földharc 1.hely
Bereczk Szonja: fegyveres formagyakorlat 1.hely, formagyakorlat 3.hely, önvédelem 2.hely, B-viadal 1.hely, Gi földharc 2.hely
Tóth Daniella: fegyveres formagyakorlat 2.hely, formagyakorlat 2.hely, önvédelem 1.hely, B-viadal 2.hely, Gi földharc 1.hely, Pusztakezes viadal 1.hely
Denkó Eszter: fegyveres formagyakorlat 1.hely, formagyakorlat 2.hely, B-viadal 2.hely, Gi földharc 2.hely
Ambrózi Miklós: formagyakorlat 2.hely, B-viadal 2.hely, Gi földharc 2.hely, Pusztakezes viadal 2.hely

November végén két versenyt is nagyon vártak a harcosok: a budapesti TEK Gálát és a Sárosdi Kempo SE által szervezett Sárvíz Kupát.

Koncz Gábor, Szakács Sándor, Kordás István, Kugler András

A TEK Gálán, ahol csak a rendvédelmi szervek dolgozói indulhatnak, Koncz Viktória és Szakács Sándor mutatta be tudását.

Koncz Gábortól megtudtuk, hogy Viki Gi és No Gi földharcban nem talált legyőzőre, és így felállhatott a dobogó legfelső fokára. Combat Grappling szabályrendszerben (ahol a test üthető rúgható állásból, és földön is, valamint feladásra lehet kényszeríteni az ellenfelet) ezüstérmes lett.

Koncz Viktória a dobogón

Sanyi K1 szabályrendszerben 16 versenyzőből a 2. helyet szerezte meg. Két ellenfelét kb. egy-egy perc alatt kiütötte. Harmadik ellenfele visszalépett, és csak a döntőben kapott ki pontozással egy profi versenyzőtől – és ott is nagyon szűken. A Sárvíz Kupa volt a ZBK Kempo válogatott pontszerző 2018-as versenysorozatának utolsó állomása. A  rendezvényen mintegy 21 klub 150 kempókája mérte össze tudását. Ők mind 13 év alattiak voltak. Technikai és küzdelmi számokban bizonyították felkészültségüket.

A verseny kistérségünkről kapta nevét, ahol a Sárosdi Kempo SE szakosztályai működnek, mivel Sárosd, Aba, Szabadegyháza, Nagylók, és Seregélyes is a Sárvíz kistérségben található.” – mondta Koncz Gábor – „A programon kistérségünk 26 versenyzővel volt jelen. A pontos eredmény lista még nincs meg, de egész biztos, hogy mindenki éremmel tért haza.”

 Sárvíz Kupa

Az évnek lassan vége, de a tél első hónapja sem múlhat el kempos program nélkül! A sárosdi harcosok december első hétvégéjén az UWSKF kempo világ szervezet világbajnokságán mutatkoznak be, amit Budapesten rendez meg a Zen Bu Kan Kempo szövetség. A három napos versenyen a sárosdi Mesterek bíráskodni fognak – miközben az SE indulói is pástra lépnek.

December 8-án Budapesten, a központi övvizsgán fognak vizsgázni néhányan a sárosdiak csapataiból, Karácsony előtt pedig évzáró vacsorával zárják a 2018-as évet, ami a Sárosdi Kempo SE életében egy jeles évforduló, mivel ebben az évben ünnepli a csapat alapításának 15. évfordulóját.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek