5 évnél régebbi cikk

Jótékony fehérvári sportolók
Fehérvár Médiacentrum fotójaJótékony fehérvári sportolók

A sport fontos, de nem minden, az emberség előrébb való. Az idei esztendőben is a SZETA által pártfogolt családokat ajándékozták meg a fehérvári kosarasok és kézisek.

Immár hetedik alkalommal rendezett karácsonyi ajándékosztást az Alba Fehérvár kosárlabdacsapata, a jótékonysági akcióhoz pedig az Alba Fehérvár KC kézilabdázói is csatlakoztak. A két klub a Szegényeket Támogató Alapítvány által pártfogolt családokat látta vendégül az Alba Regia Sportcsarnokban.

- Idén 50 családnak küldtünk névre szóló meghívót, méghozzá három tanintézmény, a Széna téri, a Kossuth Lajos és az I. István iskolán keresztül. Egyrészt a saját tagcsaládjainkat látjuk vendégül, másrészt az említett iskolák gyermekvédelmi felelősei is segítségünkre voltak, hogy mely családokat invitáljuk meg erre az eseményre - árulta el Zugor Zsuzsanna, a SZETA elnöke.

A klubok, valamint a támogatók és az önkormányzat jóvoltából a családok tartós élelmiszerekből összeállított csomagokat vehettek át, de a játékosok is készültek: édességgel, gyümölcsökkel és sportágukhoz kapcsolódó ajándékokkal lepték meg a gyermekeket.

- A karácsony elsősorban a családról, a szeretetről, egymás és mások iránti gondoskodásról szól. Öröm látni a fiatalabbakat és idősebbeket, a boldog kis arcokat, nekünk is és talán nekik is nagy élmény ez a találkozás. A legfontosabb, hogy boldogan gondoljanak erre vissza, és ki tudja, talán valamelyikükkel később találkozunk majd a kosárlabda- vagy kézilabdapályán - nézett szét mosolyogva Lóránt Péter, az Alba Fehérvár csapatkapitánya.

Az Alba Fehérvár a jövőben is rendez hasonló akciókat, így 2019 tavaszán a húsvéthoz igazodva ismét meglepetésekkel és ajándékokkal várják majd a rászoruló fehérvári családokat. Addig pedig jöhetnek az újabb meccsek, az Alba Fehérvár a kosárlabdázók nemzetközi sorozatában, a FIBA Europe Cup második csoportkörében is érdekelt a hazai bajnokság mellett, a fehérvári kézis lányok pedig december végén folytatják menetelésüket a magyar pontvadászatban.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek