5 évnél régebbi cikk

Fehérvári győztese is lehet a 2018-as X-Faktornak
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári győztese is lehet a 2018-as X-Faktornak

December 15-én (szombaton) bonyolítják le a hazai X-Faktor 2018-as kiírásának döntőjét, amelyben ByeAlex két zenekara (Stolen Beat, USNK) mellett, Gáspár Laci utolsó mentoráltja, a székesfehérvári Tamáska Gabriella is bizonyíthatja, hogy ő a legjobb előadó az országban. Persze ehhez a ti segítségetek is kell. Szavazni ér!

Ahogy korábban írtuk, a már 21 éves székesfehérvári Tamáska Gabriella a válogató, a Tábor és a Mentorház után bejutott az X-Faktor első élő showjába, ahol Gáspár Laci egyik (a másik kettő Urbanovics Vivien és Arany Tímea voltak) mentoráltjaként kápráztathatta el a publikumot egyedi, Amy Winehouse-ra hajazó énekhangjával. Gabi Charlie - Jég dupla whiskyvel című nótáját adta elő, miközben bár volt egy apróbb hibája, a mentorok végül leültették a biztos továbbjutást jelentő négy szék egyikére.

Ahogy közeledtünk az X-Faktor döntőjéhez, minden adással nőtt a tét. A második élő showban a biztos továbbjutóknak fenntartott három székért hatalmas harc folyt, hiszen a mentorok csak arról szavazhattak, hogy kik érdemelnek szerintük továbbjutó helyet, de végül a nézők döntötték el, hogy kik azok, akik ott is maradhattak. 

Amikor az összes produkciót bemutatták a versenyzők, a nézők voksai alapján a USNK, Taka és Tamáska Gabriella ülhettek le a megváltást jelképező székekre, ám ezzel a show még nem ért véget. A közönség még három versenyző sorsáról döntött, így könnyes búcsút vehettünk a Ricky and the Drunken Sailors-től és Szekér Gergőtől. Tamáska Gabi Jessie J - Queen című számát adta elő:

Gabi a harmadik élő showra már két dallal készült: Aretha Franklin - I Say A Little Prayer és az egyik másik mentor, ByeAlex - Fekete című dalát dobta be a közösbe. Az első produkciók közben a műsorra tapadók folyamatosan szavazhattak arról, kiket szeretnének látni a második fordulóban. Végül a legkevesebb voksot Kovács Pál kapta, így ő is búcsúzott az X-Faktortól. 

Ám itt az izgalmak még nem értek véget, ugyanis következett a híresen hírhedt székes feladat. A mentorok és a nézőközönség szavazatai alapján a továbbjutást jelentő székeken Tamáska Gabi és az USNK foglaltak helyet. Azt ezt követő újabb applikációban és SMS-ben való pötyögés után a megmaradt három énekesből kettő jutott tovább, így ezúttal Taka esett ki a műsorból.



Bár már nagyjából körvonalazódott, hogy várhatóan kik kerülnek be az X-Faktor fináléjába, azért az elődöntő is okozott meglepetéseket. A negyedik élő showban a versenyzők egy duettel és egy egyéni produkcióval léptek a közönség és a mentorok elé. A nézők már a produkciók közben szavazhattak arról, kiket szeretnének látni a döntőben.

Az énekesek és együttesek egymás után adták elő számaikat, majd a mentorok döntöttek arról kapnak-e továbbjutást jelentő széket. Amennyiben csak két mentor szavazott igennel, ötödik mentorként a lelkes publikum is voksolhatott arról, leülhet-e a adott versenyző.

Végül a mentorok és a nézők szavazatai alapján a továbbjutást jelentő székeken az USNK és a Stolen Beat foglalt helyet. A másik két elődöntős sorsáról pedig ismételten a közönség döntött. A szavazás lezárása után a továbbjutók táborához csatlakozhatott Tamáska Gabi is, Arany Timi számára pedig véget ért az X-Faktor. Gabi Berkes Olivérrel a Háttérzaj című nótát adat elő, majd soloban Lady Gaga és Bradley Cooper Shallow-jával folytatta a sort:



Szóval Tamáska Gabi bejutott a 2018-as X-Faktor döntőjébe, így jó eséllyel megnyerheti az egész szériát. Ehhez nem kell mást tennünk - persze azon kívül, hogy ezerrel szorítunk -, mint nyomon követni a műsort és a megfelelő időben leadni voksunkat, hogy a fehérvári tehetség az élen végezzen és behúzza a bulit. Tehát december 15-én (szombat) este 8 órakor tapadjatok az RTL Klubra és szurkoljunk együtt Gabinak. Hajrá, hajrá!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek