Partly cloudy5 °C
2021. március 9. kedd Franciska
Menü
Házhozszállítás

A Videoton Box Club versenyzői érmekkel tértek haza az ökölvívók országos bajnokságáról

A Videoton Box Club versenyzői érmekkel tértek haza az ökölvívók országos bajnokságáról
A Videoton Box Club büszke csapata (Nagy Angéla, Kiliti Ferenc és Kiliti Tamás) (Fotó: Videoton Box Club)

December 4-7-ig bonyolították le a Női- Férfi Országos Ökölvívó Bajnokságot, ahol is két fehérvári versenyző, a Videoton Box Club színeiben induló Nagy Angéla és Kiliti Tamás is a szorítóba lépett. Végül mindketten a dobogón végeztek: Kiliti Tamás 56 kg-os súlycsoportban bronzérmet szerzett, Nagy Angéla pedig az 57 kilogrammosok között egy ezüsttel lett gazdagabb.

Ahogy már korábban megírtuk, a Videoton Box Club falai között igencsak komoly munka folyik. Nem elég, hogy hobbiedzésekkel és ingyenes gyerekedzésekkel minél szélesebb körben szeretnék megismertetni az ökölvívást, hanem számos amatőr és profi versenyzővel komolyabb versenyeken is képviseltetik magukat.

Legutóbb a december 4 és 7 között Budapesten (az első meccseket a Madárfészek Ökölvívó Akadémián, az elődöntőket, illetve a döntőket a Gerevich Aladár Sportcsarnokban) lebonyolított országos bajnokságon bizonyítottak Kiliti Ferenc vezetőedző tanítványai.

És nem is akárhogy: a női 57 kg-os súlycsoportban Nagy Angéla első éves felnőtt ökölvívóként a Benke Sára elleni döntő meccs után ezüstérmet szerzett, Kiliti Tamás pedig az 56 kilogrammosok között meg sem állt az elődöntőig (első meccsén technikai KO-val győzte le a nagykanizsai Virth Rajmundot). A finálé kapujában aztán az első számú válogatott bokszolóval, Csóka Nándorral (aki később megnyerte kategóriáját) megvívott szoros mérkőzésen maradt alul, így bronzéremmel a zsebében fejezte be a tornát.

Nagy Angéla elmondta, hogy bár szép eredményt ért el, van egy kis hiányérzete a tornával kapcsolatban, ugyanis egyrészt mindenképpen első szeretett volna lenni, másrészt mivel a döntő előtt mindkét ellenfele visszamondta a mérkőzést, sokkal jobban érezte volna magát a fináléban, ha lett volna előtte meccse.

Kiliti Tamás december 5-én (szerdán) már az első menetben legyőzte ellenfelét (Fotó: Videoton Box Club)
Kiliti Tamás december 5-én (szerdán) már az első menetben legyőzte ellenfelét (Fotó: Videoton Box Club)

Meg kell még említenem, hogy a Videoton Box Club három versenyzővel kezdte meg a felkészülést az idei felnőtt országos bajnokságra, ám Nagy Kornél megsérült, így nem vállalhatta a megmérettetést.

Az országos bajnokságról Kiliti Tamást is faggattam, aki elmondta, hogy nagyon jól érezte magát a tornán, profi csapat készítette fel, de kell még neki egy kis meccsrutin, és akkor további sikereket érhet el. "A felkészülés tökéletes volt, sikerült levinnem a súlyomat, amit végig meg is tudtam tartani. Az országos bajnokság többi napján, amikor nem bokszoltunk, akkor is edzettünk, így végig jó formában voltam. Jól időzítettünk, a formalitás is profi volt, két erőnléti edzőmmel (a Fehérvár AV19 erőnléti edzőjével, Horváth Dániellel, illetve Olasz Tamással, aki az Alba Regia Atlétikai Klub edzőjeként tevékenykedik) készültem, és persze a boksz technikai része sem maradhatott el, azt testvéremmel, Kiliti Ferenccel csiszolgattuk."

Kiliti Tamás heti tíz alkalommal délelőtt erőnléti, délután pedig boksz edzéseken vett részt. A verseny előtti utolsó két hétben már minden nap feljárt Budapestre sparringolni (kesztyűzni), ami Tamás elmondása szerint nagyon fontos része volt a felkészülésnek, ugyanis profi ellenfelekkel tudott készülni. Az élménybeszámoló után aztán a közeljövőre terelődött a szó: "A következő verseny, amire készülünk az 2019 februárjában a 63. Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny lesz, amely nemzetközi szinten is elég rangos erőpróbának számít."

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Fehérvári koraszülöttek támogatásához vár adományokat a Plüss Kommandó
  Fehérvári koraszülöttek támogatásához vár adományokat a Plüss Kommandó
 • Még mindig elmarad a nők keresete a férfiakétól
  Még mindig elmarad a nők keresete a férfiakétól
 • Van ügyelet az oktatási intézményekben
  Van ügyelet az oktatási intézményekben
 • A Nők Történelmének hónapját tartja meg a Szent István Múzeum
  A Nők Történelmének hónapját tartja meg a Szent István Múzeum