Cloudy7 °C
2021. április 16. péntek Csongor
Menü
Házhozszállítás

Új bankjegy kerül forgalomba februártól

2019. február 1-től kerülnek forgalomba az új 500 forintos bankjegyek, amelyek régi változataival 2019. október 31-ig fizethetünk majd.

A Magyar Nemzeti Bank által a forint bankjegyek 2014-ben megkezdett megújítása a lezárásához közeledik: február 1-től új 500 forintos bankjegyekkel is fizethetünk. A régiek pedig egészen október 31-ig lesznek még érvényesek.

Az új 500 forintos bankjegy eleje (Fotó: Magyar Nemzeti Bank)
Az új 500 forintos bankjegy eleje (Fotó: Magyar Nemzeti Bank)
Az új 500 forintos bankjegy hátulja (Fotó: Magyar Nemzeti Bank)
Az új 500 forintos bankjegy hátulja (Fotó: Magyar Nemzeti Bank)

A régi 10 000 forintos bankjegyek bevonásáról még nem hozott döntést a Magyar Nemzeti Bank, ezért ennek a címletnek mind a régi, mind pedig az új változata továbbra is korlátozások nélkül használható a készpénzforgalomban. Ezekkel a 10 000 forintosokkal bármikor találkozhatunk még az ATM-ből való készpénzfelvétel során, fizethetünk velük a vásárlásaink alkalmával, és a kereskedők sem utasíthatják vissza elfogadásukat. A címlet bevonásáról a jegybank a későbbiekben rendelkezik majd.

Fontos információ, hogy a forgalomból korábban már bevont bankjegyek nem veszítik el értéküket, mivel a bevonási határnapot követően még három évig minden bank- és postafiókban, húsz évig pedig az MNB lakossági pénztárában díjmentesen beválthatók - azonos címletű ­- új fizetőeszközre.

A forint bankjegyekkel kapcsolatos változásokról, illetve a bevont fizetőeszközök átváltásával kapcsolatos tudnivalókról az MNB honlapjának Bankjegy és érme oldalán további naprakész, részletes információk érhetők el (https://www.mnb.hu/bankjegy-es-erme).

Új bankjegy kerül forgalomba februártól

Milyen bankjegyekkel fizethetünk? (Fotó: Magyar Nemzeti Bank)

(Forrás: Magyar Nemzeti Bank)

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár