Partly cloudy17 °C
2020. október 28. szerda Simon
Menü

Gólfesztivált rendeztek a Videoton Baráti Kör Egyesület év végi focigáláján

Gólfesztivált rendeztek a Videoton Baráti Kör Egyesület év végi focigáláján
Telt ház, remek meccsek - Idén is jól sikerült a fehérvári futball fesztivál (Fotó: Stumpf Péter/NoNém Média)

Remek meccsek, kiváló egyéni és csapatteljesítmények, no, meg persze rengeteg gól: 2018-ban is hatalmas sikert aratott a VBKE hagyományos kispályás tornája.

A négynapos XIX. Masterplast-Videoton FCF Baráti Kör Egyesület Fehérvári Kispályás Ünnepi Futballfesztivál már december 27-én megkezdődött, szurkolói tornával, női kispályás kupával és persze a torna csoportmérkőzéseivel. A zárónapra a 16 legjobb együttes készülhetett, az egyenes kieséses szakasz rengeteg érdekességet és izgalmat hozott.  

A pályán több egykori és jelenlegi válogatottat, NBI-ben szerepelt, vagy még aktívan szereplő labdarúgót csodálhatott meg a szép számú közönség. Utóbbi kijelentés nem túlzás, a Videoton Oktatási Központ (VOK) zsúfolásig megtelt a zárónapra, a csapatok pedig ki is szolgálták a jó focira éhes nézőket.

A tornagyőzelmet végül a Polonkai Attila vezette Lázár Lovaspark szerezte meg (Fotó: Stumpf Péter/NoNém Média)
A tornagyőzelmet végül a Polonkai Attila vezette Lázár Lovaspark szerezte meg (Fotó: Stumpf Péter/NoNém Média)

Több nagyágyú is korán elvérzett, így a győri futsal csapatra épülő Cső-Lavina, a Fehérváron már márkanévnek számító Bádogos, vagy épp a négy éve győztes Villanegra is idő előtt búcsúzott. A határon túlról érkező csapatok, a Beregszász-Kárpátalja, a Tebra FK-Vajdaság és a Páwák-Csíkszereda is kiesett a 16 között. A legjobb négy közé végül más-más utat bejárva érkeztek meg a végső esélyesek, a válogatott Lang Ádámot és az Újpest gólvágóját, Novothny Somát is a soraiban tudó Jóbarátok szoros meccseket letudva lettek elődöntősök.

A Karmacsi Autó és a 2011-ben bajnokságot nyerő Vidi oszlopos tagja, Polonkai Attila vezette Lázár Lovaspark (melynek kapuját az ex-újpesti Balajcza Szabolcs őrizte) magabiztos játékkal lépett a legjobb négy közé, ahova végül a Boiron Homeopátia is beverekedte magát. Utóbbi csapat nem akárhogy lépett a négy közé, ugyanis rúgott gól nélkül teljesítette a feladatot - két, egyaránt 0-0-ás mérkőzése után büntetőkkel jutott tovább.

Az elődöntőben aztán az Aqvital Csákvár színeiben az NBII-ben szereplő Molnár Csaba révén már gólt is rúgott a Boiron - igaz, kapott is egyet -, így jöhettek ismét a büntetők a Jóbarátok elleni összecsapáson. Ebben a műfajban azonban ezen a napon nem lehetett megverni a Boiron-t, mely így készülhetett a fináléra, ahol a szintén büntetőkkel továbblépő Lázár Lovaspark volt az ellenfél. A finálé mindössze egy gólt hozott, a végig többet támadó Lázár Lovaspark a hajrában Ficsor Richárd góljával szerezte meg a tornagyőzelmet jelentő találatot. A bronzmeccset 3-2-re a Karmacsi Autó nyerte a Jóbarátok ellen.

– Köszönöm a kilátogató közönségnek, hogy az elmúlt négy napban itt volt velünk. Remélem, jól szórakoztak az év utolsó napjaiban. Jövőre már a huszadik tornát fogjuk megrendezni, természetesen szeretnénk ezt a kerek számot szépen megünnepelni majd, a váz ez marad, megyünk tovább ezen az úton, de szeretnénk bővíteni a tornát, még több remek fociélményt adni a nézőknek - értékelt a zárónap végén Juhász László, a torna főszervezője.

A torna egyenes kieséses szakaszának mind a tizenhat meccséről készült egy-egy összefoglaló, melyeket egymás után, ide kattintva nézhettek meg.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Új laboratóriumi hardvereket szerez be az az Óbudai Egyetem
  Új laboratóriumi hardvereket szerez be az az Óbudai Egyetem
 • HÍRADÓ 1-kor 2020. október 28.
  HÍRADÓ 1-kor 2020. október 28.
 • Online jelentkezik idén az Országos Rajzfilmünnep
  Online jelentkezik idén az Országos Rajzfilmünnep
 • Felkészült az egészségügy a koronavírusos betegek ellátására
  Felkészült az egészségügy a koronavírusos betegek ellátására
 • Érdemes már most felkészíteni autónkat a télre
  Érdemes már most felkészíteni autónkat a télre
 • Webinárium az online adatszolgáltatásról
  Webinárium az online adatszolgáltatásról
 • Kiemelt figyelmet fordít a rendőrség a temetők környékén
  Kiemelt figyelmet fordít a rendőrség a temetők környékén
 • Több mint 50 milliós drogfogás volt Kőbányán
  Több mint 50 milliós drogfogás volt Kőbányán
 • Utalják a szakképzésben tanulók ösztöndíját
  Utalják a szakképzésben tanulók ösztöndíját