Cloudy22 °C
2020. július 14. kedd Őrs
Menü

Nyílt napra várják az általános- és középiskolásokat a fehérvári kórházban

Nyílt napra várják az általános- és középiskolásokat a fehérvári kórházban
(Fotó: Bácskai Gergely)

Még a műtőkbe is bepillantást nyerhetnek a kórház nyílt napján a hetedik és nyolcadikos tanulók, illetve a középiskolák 11 és 12. osztályosai, szüleik és minden pályaválasztás előtt álló fiatal. Január 16-án várják az érdeklődőket.

Ahová eddig csak a kórházi dolgozók léphettek be, azok a "tiltott zónák" most feltárulnak a fehérvári fiatalok előtt is, hogy jobban megismerhessék a székesfehérvári egészségügyi intézmény működését és dolgozóinak mindennapjait.

Január 16-én 14 és 17.30 között tart az a nyílt nap, ahol a fent említett korosztályú diákok beléphetnek a műtőkbe. A Patológiai-szövettani laborba, az RTG-be, a Fizikoterápia-Gyógytornára, a Szülészet-Nőgyógyászatra és a Csecsemő-Gyermekosztályra. Megismerhetik az ápolók és asszisztensek által leggyakrabban használt eszközöket, kézi műszereket. Megtekinthetik a vércukor mérést, az EKG készítést, kiszámíthatják a BMI-jüket, megmérhetik a vérnyomásukat, pulzusukat. Megtanulhatják az újraélesztés lépéseit.

A nyílt nap nem csak azok számára lesz hasznos, akik foglalkoznak a gondolattal, hogy egészségügyi pályára lépnek: segítheti a tizenéveseket abban is. hogy ne tartsák annyira ijesztőnek a kórházi környezetet, a vizsgálatokat.

Az alábbi videóban Szabó-Bakos Zoltánné, a kórház ápolási igazgatója beszél arról, miért is fontos ez a nyílt nap:

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár