Partly cloudy17 °C
2020. október 28. szerda Simon
Menü

Téli kiárusítás ON - avagy vásárolj akciósan és okosan!

A vásárlás a nők legtöbbjének igazi kikapcsolódást, sőt valódi örömforrást jelent. Ha ezt még akciók, és hatalmas kedvezmények is tetézik, akkor a hölgyeken valódi eufória lesz úrrá. De, hogyan maradjunk tudatosak a kiárusítások idején? Miként foghatjuk vissza magunkat a hatalmas kedvezmények láttán? Arra gondoltam, hogy az alábbi lista ebben is hasznos segítség lehet, hiszen az igazi kiárusítás még csak most kezdődik… Jó olvasást, felkészülést, és vásárlást mindenkinek!

1., Az egésznek az Alfája, és Omegája a bevásárlólista

Talán sokak számára viccesen hangzik, de egy bevásárló lista nemcsak a piacra, vagy a szupermarketbe jöhet jól, hanem a kiárusítások idején is. Hogy miért? Mert ennek segítségével, olyan és kizárólag olyan termékeket szerzünk majd be, amikre szükségünk van és nem olyanokat, amiket a szekrényünknek vásárolunk. Év végén, újév elején amúgy is érdemes egy gardróbrendezést tartanunk. Próbából össze is állíthatunk egy-két öltözék-tippet a meglévő ruháinkból, hogy kiderítsük, mit kell keresnünk az üzletekben. A bevásárlás előtti leltár mindig jó ötlet! Írjuk össze, milyen ruhára, cipőre, kiegészítőre van szükségünk pontosan, majd azt és csakis azt keressük majd a boltokban. Amennyiben ezt sikerül betartanunk, akkor elkerülhetők lesznek a fölösleges kiadások.
Téli kiárusítás ON - avagy vásárolj akciósan és okosan!

 

2., Ki korán kel aranyat lel

Tudjuk, hogy senkinek sem az erőssége reggel kimenni a házból, de tudni kell, hogy a reggeli bevásárlásnak számos előnye van. Az üzletekben nincs tömeg, a próbafülkék általában szabadon állnak, az áru (még) rendezett a polcokon, valamint a dolgozók is frissebbek, nem pedig fáradtak és nyűgösek, mint délután. Nem beszélve arról, hogy reggel még megtalálhatod a kívánt darabot, de délutánra már elkapkodhatják…
Téli kiárusítás ON - avagy vásárolj akciósan és okosan!

3., Válságterv

Vásárláskor mindenképpen őrizzük meg a blokkot és a címkéket, még akkor is, ha felpróbáltuk az adott terméket és 100 százalékban biztosak vagyunk benne, hogy megtartjuk azt. Ugyanis ha otthon rájövünk, hogy mégsem jó a méret, esetleg nem tetszik a szeretteinknek, akkor ennek segítségével még lecserélhetjük azt egy másikra. Én azért azt javaslom, hogy igyekezzünk inkább előre gondolkodni, mintsem össze-vissza vásárolni és csereberélni, de azért jó tudni, hogy ha minden kötél szakad, akkor azért van egy mentőövünk.
Téli kiárusítás ON - avagy vásárolj akciósan és okosan!

4., Figyelj a részletekre

A kiárusítások egyik átka, hogy egy-egy terméket ilyenkor sokkal több vásárló néz meg, illetve próbál fel. Ennek köszönhetően ilyenkor előfordulhatnak foltok, sérülések. Így hát érdemes jól átbogarászni a termékeket, mielőtt a pénztárhoz visszük őket.

5., Aktuális divat vagy klasszikus darabok ez itt a kérdés

Ha kiárusítás, akkor általában minden tetszik! – ezt az elvet követi szinte mindenki, ha szezonvégi árleszállításokkal találkozunk. De érdemes odafigyelnünk arra is, hogy mit használhatunk többször. Ha olyan darabokra áldoznál pénzt, amit csak egy-két hónapig viselsz, nem érdemes sokat költs rájuk, főként, ha a következő szezonban már nem lesz divatos. Inkább válassz olyan ruhákat, amelyek mindig divatosak és többször, többféle öltözékkel is passzolnak. Ez a tudatos vásárlás egyik alappillére. De amennyiben van kedvencünk az aktuális divatból, akkor azért elcsábulhatunk, hiszen azokhoz most igazán jutányos áron hozzájuthatunk.


6., Kabát/csizma lesen

Ilyenkor az egyébként borsos áron kínált darabokat is szuper áron kaphatóak, persze csak, ha találsz belőlük megfelelő méretet. A legjobb, ha a klasszikus színekre és fazonokra vadászol, mert így garantáltan jó pár évig hordani fogod őket. De ebből is választhatunk az aktuális trendeknek megfelelőt, hiszen azokra érvényesek a legnagyobb akciók.


7., Kozmetika zsákmány

Érdemes körülnézned az áruházláncok drogéria osztályán is, hiszen az ünnepek után az összes karácsonyi ajándékcsomagot leárazzák. Így féláron juthatunk hozzá az ajándéktáskákba csomagolt piperecuccokhoz is.

De fontos, hogy mielőtt a kasszához szaladnál velük, számold ki, hogy külön-külön megvásárolva nem járnál-e jobban.

Valamint itt is gondold végig, hogy tényleg szükséged van-e rájuk, vagy csak azért veszed meg, mert akciósak.
Téli kiárusítás ON - avagy vásárolj akciósan és okosan!


8., Online túra

Persze, ha nincs kedved a túlzsúfolt üzleteket járni, online is vásárolhatsz, mert a legtöbb márkabolt rendelkezik webshoppal is, ahol szintén óriási leértékeléseket hirdetnek, bár én a magam részéről a személyes bevásárlás híve vagyok! Megnézni- megfogni- megpróbálni- megvenni – vagyis a 4 MEG SZABÁLY a legbiztosabb, különösen a divat területén!!!!
Téli kiárusítás ON - avagy vásárolj akciósan és okosan!

9., A türelem rózsát terem…

A leárazások általában több hullámban történnek, így a drágább termékek esetében előfordulhat, hogy érdemes lehet várni a vásárlással, de azért ilyenkor az a kockázat mindenképpen megvan, hogy mire még akciósabb lesz a termék addigra már nem lesz belőle….


10., Élvezzük a kiárusítás során beszerzett kincseket, hiszen a tél még csak most kezdődik!!!!

(Fotók forrása: pinterest.com)

 

Amennyiben úgy érzed, hogy lenne még kérdésed a téli kiárusításokkal kapcsolatban, vagy jól jönne egy kis támogatás a hozzád illő darabok beszerzésében, akkor ne habozz a segítségemet kérni, az Alba Plaza jóvoltából ingyenesen. További infókért és időpontfoglalásért kattints ide!

Téli kiárusítás ON - avagy vásárolj akciósan és okosan!

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Új laboratóriumi hardvereket szerez be az az Óbudai Egyetem
  Új laboratóriumi hardvereket szerez be az az Óbudai Egyetem
 • HÍRADÓ 1-kor 2020. október 28.
  HÍRADÓ 1-kor 2020. október 28.
 • Online jelentkezik idén az Országos Rajzfilmünnep
  Online jelentkezik idén az Országos Rajzfilmünnep
 • Felkészült az egészségügy a koronavírusos betegek ellátására
  Felkészült az egészségügy a koronavírusos betegek ellátására
 • Érdemes már most felkészíteni autónkat a télre
  Érdemes már most felkészíteni autónkat a télre
 • Webinárium az online adatszolgáltatásról
  Webinárium az online adatszolgáltatásról
 • Kiemelt figyelmet fordít a rendőrség a temetők környékén
  Kiemelt figyelmet fordít a rendőrség a temetők környékén
 • Több mint 50 milliós drogfogás volt Kőbányán
  Több mint 50 milliós drogfogás volt Kőbányán
 • Utalják a szakképzésben tanulók ösztöndíját
  Utalják a szakképzésben tanulók ösztöndíját