5 évnél régebbi cikk

Ellophattak egy festményt a Szabadművelődés Háza kiállításáról
Ellophattak egy festményt a Szabadművelődés Háza kiállításáról

Szombaton még megvolt, azóta azonban eltűnt egy festmény a Szabadművelődés Háza kiállítóterméből. A kisméretű akvarellt akár egy kisebb táskában is kivihették az épületből. Az intézmény a lakosság segítségét kéri.

Ellophattak egy festményt a Szabadművelődés Háza kiállítóterméből. A nagyjából 60 ezer forint értékű kép valamikor a hétvégén tűnt el Kopiás Gabriella december 7. óta látogatható kiállításáról, tudtuk meg az intézmény igazgatójától.

– Január 12-én, szombaton még ott volt a falon, vasárnap délután azonban már hűlt helye volt. Ekkor észlelte a vendégét kísérő művésznő, hogy nincs a helyén az akvarell - mondta Kiss Dorottya. - A mű címe Bouquet, mérete pedig 30 x 40 cm. A festmény nagyon szép,  míves keretben van.

A kiállítóterem nincs bekamerázva, ezért felvétel sem készült a helyszínen, ráadásul teremőr sem dolgozik a kiállításon. Az igazgató szerint olyan kicsi a festmény, hogy akár egy kisebb táskában vagy ridikülben is elfér, ezért akár feltűnésmentesen is kivihette bárki az épületből. Egyelőre nem tettek feljelentést a rendőrségen, hanem a lakosság segítségét kérik az akvarell előkerítésében.

Borítókép: Facebook/A Szabadművelődés Háza
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek