Fair7 °C
2020. március 31. kedd Árpád
Menü

5+1 cuki hóember, amit akár Te is megépíthetsz!

Szeretnél valami kreatívabbat alkotni a frissen esett hóból, mint hogy egyik hólabdát görgeteg a másik után, aztán egymás tetejére teszed őket? Íme néhány ötletes megoldás egyedi hóemberekre, a gyerekbarát fajtából.

A hóemberépítés nem csak gyerekek számára szórakoztató, de persze elsősorban az ő örömüket szolgálja. Azért tavaly mutattunk nektek néhány olyan extrém hóembert, amit nem biztos, hogy elsősorban a családosok építenének fel az udvarukon vagy a parkban. 

Most viszont arra kerestünk megoldást, hogy ha szeretnétek meglepni a család legifjabb tagjait, vagy a közreműködésükkel építeni egy igazán aranyos hóembert, milyen alakzatokba érdemes belefogni. 

Hello Kitty hóember

A kevésbé ügyes kezűek is bátran nekiállhatnak az ismert mesebeli cica megformálásának. Az alaphóember formától gyakorlatilag csak annyiban különbözik, hogy két fület kell még ráapplikálni. És persze megfelelő díszítő kellékekkel is fel kell készülni előre, mert a Hello Kitty arc jellegzetességét a nagy fekete gombszemek, a rózsaszín orr, a masni és a bajusz adják. 

Hello Kitty (Fotó: twitter.com)
Hello Kitty (Fotó: twitter.com)

Színes hóember család

Megint csak nem kell profi hószobrásznak lenned, hogy ezt az édes hócsaládot a kertedbe vagy a parkba varázsold. Inkább kitartónak, mert ennyi hólabdát gyúrni, görgetni bizony izzasztó feladat! Itt is a díszítésen múlik a végeredmény: elő kamrából a gyerek kinőtt gumicsizmáját, megunt sálakat, kesztyűket, sapkákat. Vagy ahogy a képen látható, akár a homokozó készlet vödreit is bevethetjük, aztán nyáron majd újra visszavedlenek eredeti funkciójukra. A végeredmény garantáltan feldobja a hangulatot!

A színes család (Fotó: massliteracy.org)
A színes család (Fotó: massliteracy.org)

Óriás hómackó

Ez már rendesen feladja a leckét. Persze nem kell feltétlenül házméretűre építeni egy ilyen jegesmedvét, de ha nagyon ráérünk kétségtelenül impozáns módja az útról ellapátolt hómennyiség felhasználásának. De persze "gyerekméretben" is igazán aranyos. És akkor könnyebben találunk egy piros sálat is, ami átéri a nyakát...

Hómackó (Fotó: reddit.com)
Hómackó (Fotó: reddit.com)

My little pony hóember

Ez már haladó szint, ami a hószobrászkodást illeti: eleve az elhelyezése is gondos tervezést igényel. Aztán az unikornisszarvtól a sörényen át a farokig precíz formázásra lesz szükség, meg némi hóval kevert festékre, hogy igazán mutatós legyen a végeredmény. De ennek tuti még a szomszédság is a csodájára jár majd!

My little pony (Fotó: knowyourmeme.com)
My little pony (Fotó: knowyourmeme.com)

Hókutyus

Igazán dédelgetnivaló ez a hókutyus, és még sétáltatni sem kell! A díszítéshez sincs szükség két apró gombon kívül semmi extrára. Viszont nagyon fontos, hogy megfelelően formázható állagú legyen a hó, hogy egy ilyen vékony farkincát vagy formás orrot készíthessünk a hókutyusnak. De persze ízlés szerint átalakíthatjuk!

Egész élethű (Fotó: instructables.com)
Egész élethű (Fotó: instructables.com)

+1: Autó hóból

A gyereksereg fiú tagjai valószínűleg erősen lázadozni fognak, ha Hello Kitty vagy a kicsi póni mellé nem állunk elő valami fiúsabb tervvel is a hóformázást illetően. Jó, ha van késznél néhány használaton kívül dísztárcsa, és akkor már csak egy hatalmas hókupacot kell addig csiszolgatnunk, amíg hasonlítani nem kezd egy autóra. Ebben biztos, hogy a srácok is szívesen segítenek!

A fiúk kedvence (Fotó: youtube.com)
A fiúk kedvence (Fotó: youtube.com)

Szóval, már csak egyetlen kérdés maradt: 

via GIPHY

 

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

 • Hogyan tartsuk tisztán a textilmaszkot?
  Hogyan tartsuk tisztán a textilmaszkot?
 • Az élelmiszer pazarlásra hívják fel a figyelmet a szakemberek
  Az élelmiszer pazarlásra hívják fel a figyelmet a szakemberek
 • Eddig 225 milliárdot költött a kormány védekezésre
  Eddig 225 milliárdot költött a kormány védekezésre
 • A legfrissebb adatok szerint 44 ember van hatósági házi karanténban Székesfehérváron
  A legfrissebb adatok szerint 44 ember van hatósági házi karanténban Székesfehérváron
 • Híradó 17 órakor 2020. március 30.
  Híradó 17 órakor 2020. március 30.
 • Újabb rendelkezéseket hozott a polgármester
  Újabb rendelkezéseket hozott a polgármester
 • Mától a hétvégi menetrend szerint járnak a buszok Fehérváron
  Mától a hétvégi menetrend szerint járnak a buszok Fehérváron
 • 15 millió forinttal segít az MSZP a járvány elleni védekezésben
  15 millió forinttal segít az MSZP a járvány elleni védekezésben

Eseménynaptár