5 évnél régebbi cikk

A Petőfi, a FEZEN, az Ikon és a Nyolcas is lehet az év zenei klubja
·Hírekszavazás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Horváth Reni
A Petőfi, a FEZEN, az Ikon és a Nyolcas is lehet az év zenei klubja
·Hírekszavazás·Utolsó frissítés: undefined

Február 24-ig lehet szavazni Az év koncertjére. A különböző kategóriájú (magyar és külföldi klub- és nagykoncert) bulik mellett a koncert.hu az év zenei klubját is keresi. A jelöltek között ott van Fehérvárról a Petőfi Kultúrtanszék, a FEZEN Klub, az Ikon Club és a Nyolcas Műhely is. A fesztiválok között is van három Fejér megyei esélyes.

Nyolc kategóriában összesen tizenhat Fejér megyei jelöltre lehet szavazni Az év koncertje 2018 szavazáson. A koncert.hu-n február 10-ig bárki javasolhatta tavalyi kedvenceit, a szavazás vasárnapig tart, eredményt pedig jövő hétfőn (február 25.) hirdetnek majd. A kategóriák közül egyedül az 1000+ férőhelyes zenei klubok között nem találunk Fejér megyeit.

Az év magyar nagykoncertje címre négy tavalyi buli is esélyes az Agárdi Popstrarandról. A Hooligans (július 21.), Demjén Ferenc (július 28.), és a Mobilmánia (augusztus 18.) mellett az EDDA Művek július 7-i koncertjét valószínűleg tévedésből kétszer is megtalálhatjuk a 81 jelölt között. Ebben a kategóriában a legtöbb szavazatot eddig Ákos decemberi dupla budapesti sportarénás koncertje kapta.

Két fehérvári koncertet összesen háromszor is jelöltek Az év külföldi nagykoncertje címre. A The Prodigy mindig nagyon odateszi magát, így volt ez július 26-án a FEZEN Fesztiválon is. Szintén erős volt egy nappal korábban a Helloween is, akik a Pumpkins United turné keretében érkeztek Székesfehérvárra. Talán ez okozhatta a jelölők fejében a gubancot, hiszen ez a buli Helloweenként és Helloween Pumpkins United néven is ott van a lehetőségek között. Első helyen holtversenyben a Depeche Mode soproni bulija és Shawn Mendes szigetes fellépése áll. 

Némi meglepetésre egyelőre a Lord októberi budapesti koncertjének van a legnagyobb esélye, hogy Az év magyar klubkoncertje legyen. A 147 jelöltből csak egyetlen székesfehérvári (sőt, Fejér megyei) buli szerepel a listán: a Brains novemberi fellépése a FEZEN Klubban. 

Akár nyolc Fejér megyei szórakozóhely is Az év zenei klubja lehet. A fehérvári Nyolcas Műhelyen, FEZEN Klubon, Ikon Clubon és Petőfi Kultúrtanszéken túl szavazhatunk akár a dunaújvárosi Kaptár Music Pubra is. Talán meglepő, de ebben a kategóriában szerepel az Agárdi Popstrand is. A legtöbb voksot eddig a Hajdúszoboszló Rock Café kapta, a fehérvári helyek közül legjobban a Nyolcas Műhely áll.

Egyelőre a SZIN (Szegedi Ifjúsági Napok) vezet Az év zenei nagyfesztiváljai között, a velencei EFOTT csak a Balaton Soundot előzi meg a kategóriában. Ehhez képest a FEZEN még lehet első az eggyel kisebbek között, vagyis Az év zenei fesztiválja. A Takarodó úti tavalyi négy nap a kilencedik helyen áll 36 jelöltből. Valamivel több szavazatot kapott a FEZEN-nél a dunaújvárosi Rockmaraton: ők a nyolcadikak jelenleg. Ebben a kategóriában egy szegedi retrofesztivál, a Deja Vu Fesztivál áll az első helyen.

A versenyszabályzat szerint a szavazáson győztes produkciók, szervezők, helyszínek anyagi jutalomban nem részesülnek, kizárólag presztízs értékként tudják kezelni a szavazás eredményét. Minden szavazó minden kategóriában egyszer szavazhat, tehát a rendszer figyeli, hogy egy e-mail-cím egy adott kategóriában maximum egyszer szerepelhet, továbbá a rendszer és a szervezők ellenőrzik a szavazatokat beküldő felhasználók IP-címét.

A koncert.hu önmagát az ország első számú koncertajánló oldalaként határozza meg. A SimilarWeb adatai szerint látogatói havonta az elmúlt hat hónapban 200-270 ezer oldalletöltés generáltak.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek