5 évnél régebbi cikk

Ezekre figyelj oda állásinterjúnál!
Fehérvár Médiacentrum fotója
dolgozomami.hu
Ezekre figyelj oda állásinterjúnál!

Néha apróságokon csúszik el, hogy az álommunka a miénk legyen, olyan, egyébként egyértelmű dolgokon, amelyek a hétköznapjainkon szóra sem érdemesek.

Pontosság

Legyen bármilyen csúcsforgalom is, a késés nem túl jó ajánlólevél egy állásinterjún. Nyilván vannak vis maior helyzetek, de ne adjunk esélyt Murpy-nek, és inkább induljunk sokkal-sokkal korábban, mert kevésbé ciki akár negyven percet is várakozni, mint öt percet késni.

Udvariasság

Bár mostanság szinte ki sem eresztjük a kezünkből a telefont, tiszteljük meg az interjúztatót/kat, azzal, hogy lenémítjuk és elcsomagoljuk a táskánkba a mobilt. Saját magunkat is megkímélhetjük az izgalomtól és a kellemetlen szituációtól.

Felkészülés

A mit tud a cégünkről? kérdés elhangzásakor nem az a legmegfelelőbb válasz, ha zavarba jövünk. Nyilván nem kell a cégtörténelmet kínos pontossággal bemagolnunk, de igenis illik tudni, hogy hol szeretnénk dogozni!

Ne trükközzünk!

Persze minden menyasszony a legelőnyösebb oldalát szereti megvillantani, de a túl tökéletes mindig gyanakvásra ad okot. A HR-esek többsége pedig levezényelt már néhány állásinterjút, szóval pontosan tudják, hogy mikor vetítünk. A hazugság, ferdítés előbb vagy utóbb, de mindig kiderül. Bátran vállaljuk be, ha nem tudunk valamit, és a hibáinkat sem kell dupla lepedőbe csomagolni!

Na csapongjunk zavarunkban!

Az emberek többsége hajlamos fecsegni, amikor zavarban van. Márpedig egy állásinterjú pontosan az a hely, ahol még a legmagabiztosabbaknak is megremeg a térde. polskie kasyna: https://kasynopl.com/ Ne vesszünk el a részletekben és ne adjunk túl személyes választ, legyünk rövidek, tömörek és egyértelműek!

Mosoly

Igen, egyébként ez teljesen egyértelmű cselekedet, ha éppen csak besétálunk a sarki közértbe. De ha a zabszem is megszorul bennünk az izgalomtól, akkor lehet, hogy nem is olyan automatikus, pedig a pozitív kisugárzás alapfeltétele a sikeres interjúnak.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek