Partly cloudy32 °C
2021. június 21. hétfő Alajos
Menü
Házhozszállítás

Haladjunk a korral! - Új módszert találtak ki a kutyusok örökbefogadására

Haladjunk a korral! - Új módszert találtak ki a kutyusok örökbefogadására
Ha jobbra húzzuk az általunk preferált blökit, kezdődhet is az örökbefogadási procedúra (Fotó: apnews.com)

Egy Litvániában elérhető új alkalmazásnak, a GetPetnek köszönhetően az emberek sokkal egyszerűbben megtalálhatják álmaik kutyáját: elég csak felütniük a kínálatot, majd jobbra-balra húzogatva a képeket, kiválasztani az általuk preferált négylábút. A jövőben akár macskák és más háziállatok után is kutathatnak az applikációban.

Bár már megszokhattuk, hogy mindent modernizálnak, a GetPet mobilalkalmazás még engem is meglepett, ugyanis segítségével a litván lakosok olyan egyszerűen találhatnak maguknak új blökit, mint randipartnert. És ezt nem is rejtik véka alá a készítők, ugyanis a Vilniusban megalkotott applikációt a szinglik körében méltán híres Tinder társkereső alkalmazásról mintázták. Annyi különbséggel, hogy a GetPet esetében nyilván csak a leendő gazdik keresgélhetnek, az állatkák meg örülhetnek.

"Olyan mint a Tinder, csak kutyákkal" - mondta Vaidas Gecevicius, az applikáció egyik alkotója, majd hozzátette, olyan mintha megbeszélnél egy kutyussal egy találkozót, randit. Gecevicius szerint az alkalmazás ötlete akkor fogalmazódott meg bennük, amikor szemtanúi voltak annak, ahogy egy szegény kutyust éppen kidobnak egy számítógép-szaküzlet ablakán. Akkor elhatározták, alkotnak egy eszközt, amelynek legfőbb célja az ember és állat közötti kapcsolatok erősítése.

Az Assoiciated Press oldala szerint a forradalmi alkalmazást januárban mutatták be, és ingyenesen lehet rá regisztrálni. Majd ha ez megvan, akkor nemcsak a kutyák képei tűnnek fel, hanem különböző jellemzőik is, például az, hogy mennyire barátságos az állat. Ha szimpatikus, akkor jobbra kerül az adott blöki képe, és kezdődhet is az örökbefogadási procedúra.

A GetPet mobil applikáció sajnos egyelőre csak és kizárólag Litvániában elérhető, de nagyon remélem, hogy egy nap a magyar kutyusok is bekerülhetnek egy hasonló rendszerbe, ugyanis ennek a forradalmi szolgáltatásnak köszönhetően sokkal egyszerűbben, és sokkal több állat találhat majd szerető és gondos gazdit.

(Forrás: apnews.com, fortune.com)

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

 • Újabb milliárdokat kapnak a kistelepülések
  Újabb milliárdokat kapnak a kistelepülések
 • Vizet oszt az utasoknak a MÁV-Start a nagyobb vasútállomásokon
  Vizet oszt az utasoknak a MÁV-Start a nagyobb vasútállomásokon
 • Új szakaszába lép az oltási program Szlovéniában
  Új szakaszába lép az oltási program Szlovéniában
 • Szabadabb lesz az átjárás a magyar-szerb határon
  Szabadabb lesz az átjárás a magyar-szerb határon
 • Szabad az út Horvátországba
  Szabad az út Horvátországba
 • Folytatódik a településfásítási program
  Folytatódik a településfásítási program
 • Jól fizet a diákmunka idén nyáron
  Jól fizet a diákmunka idén nyáron
 • Újabb milliárdokra pályázhatnak a vállalkozások
  Újabb milliárdokra pályázhatnak a vállalkozások

Eseménynaptár