5 évnél régebbi cikk

Haladjunk a korral! - Új módszert találtak ki a kutyusok örökbefogadására
Fehérvár Médiacentrum fotójaHaladjunk a korral! - Új módszert találtak ki a kutyusok örökbefogadására

Egy Litvániában elérhető új alkalmazásnak, a GetPetnek köszönhetően az emberek sokkal egyszerűbben megtalálhatják álmaik kutyáját: elég csak felütniük a kínálatot, majd jobbra-balra húzogatva a képeket, kiválasztani az általuk preferált négylábút. A jövőben akár macskák és más háziállatok után is kutathatnak az applikációban.

Bár már megszokhattuk, hogy mindent modernizálnak, a GetPet mobilalkalmazás még engem is meglepett, ugyanis segítségével a litván lakosok olyan egyszerűen találhatnak maguknak új blökit, mint randipartnert. És ezt nem is rejtik véka alá a készítők, ugyanis a Vilniusban megalkotott applikációt a szinglik körében méltán híres Tinder társkereső alkalmazásról mintázták. Annyi különbséggel, hogy a GetPet esetében nyilván csak a leendő gazdik keresgélhetnek, az állatkák meg örülhetnek.

"Olyan mint a Tinder, csak kutyákkal" - mondta Vaidas Gecevicius, az applikáció egyik alkotója, majd hozzátette, olyan mintha megbeszélnél egy kutyussal egy találkozót, randit. Gecevicius szerint az alkalmazás ötlete akkor fogalmazódott meg bennük, amikor szemtanúi voltak annak, ahogy egy szegény kutyust éppen kidobnak egy számítógép-szaküzlet ablakán. Akkor elhatározták, alkotnak egy eszközt, amelynek legfőbb célja az ember és állat közötti kapcsolatok erősítése.

Az Assoiciated Press oldala szerint a forradalmi alkalmazást januárban mutatták be, és ingyenesen lehet rá regisztrálni. Majd ha ez megvan, akkor nemcsak a kutyák képei tűnnek fel, hanem különböző jellemzőik is, például az, hogy mennyire barátságos az állat. Ha szimpatikus, akkor jobbra kerül az adott blöki képe, és kezdődhet is az örökbefogadási procedúra.

A GetPet mobil applikáció sajnos egyelőre csak és kizárólag Litvániában elérhető, de nagyon remélem, hogy egy nap a magyar kutyusok is bekerülhetnek egy hasonló rendszerbe, ugyanis ennek a forradalmi szolgáltatásnak köszönhetően sokkal egyszerűbben, és sokkal több állat találhat majd szerető és gondos gazdit.

(Forrás: apnews.com, fortune.com)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek