Cloudy4 °C
2020. november 23. hétfő Kelemen
Menü
Házhozszállítás

Online is intézhetjük az általános iskolai beiratkozást

Online is intézhetjük az általános iskolai beiratkozást
A székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola (Fotó: szekesfehervar.hu)

Elektronikussá válik számos, általános és középiskolai tanulmányi ügy intézése, így többek között a beiratkozás is. Bár a személyes megjelenést nem váltja ki, az ügyintézés hosszát megrövidítheti a fejlesztés.

2019-ben április 11-én és 12-én lesz az általános iskolai beiratkozás. Ebben az időpontban mindkét szülőnek meg kell jelennie a választott intézményben, és bemutatni a gyermek személyi igazolványát, lakcím kártyáját és TAJ-kártyáját is, valamint az iskolába lépéshez szükséges fejlettséget igazoló tanúsítványt is.

A beiratkozáshoz szükséges adatlapokat azonban a szülők már előzetesen otthonról is online kitölthetik, a KRÉTA rendszer felületén történt regisztrációt követően.

"Arra kell különösen figyelni, hogy valamennyi adatlapot töltsék ki, ami ott megjelenik. Különös tekintettel a hit és erkölcstan választására, vagy az étkezés igénylésre. Későbbiekben itt jelezhetik majd előzetesen a szülők az adott iskolai napon a 16 óra előtti távozást, amit személyesen aláírásukkal erősítenek meg." - hangsúlyozta Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója.

Az online beiratkozásról további részleteket megtudhattok a Fehérvár Televízió összeállításából:

 

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár