4 évnél régebbi cikk

Székesfehérvárra is begyűrűzött a legújabb közösségi médiában terjedő kihívás: #trashtag
Székesfehérvárra is begyűrűzött a legújabb közösségi médiában terjedő kihívás: #trashtag

Végre egy kihívás, aminek tényleg haszna van: Székesfehérváron is terjed már a Trashtag Challange, ami nem másról szól, mint egy vagy több lelkes önkéntesről, akik megtisztítják a környezetüket a szeméttől, és persze az előtte-utána állapotot valamelyik közösségi média platformon posztolják.

Láthatóan imádjuk a közösségi médiában terjedő, indőnként teljesen elmebeteg és helyenként életveszélyes, hol pedig egészen értelmes kihívásokat. Bár úgy tűnik, az elborult ötletek több lelkes követőt vonzanak, főként a fiatalok köréből, csak remélni lehet, hogy a jelenleg terjedő Trashtag Challange mögé mind többen állnak be, mert azzal mind nyerünk. A #trashtag egyszerű elven alapul: menj ki egy teleszemetelt helyre, készíts róla fotót, szedd össze a szemetet, majd készíts róla még egy fotót.

A kihívás nem túl régen indult útjára, de mostanra rengetegen csatlakoztak a netes őrülethez, és posztolnak: ki szelfit a szeméttel, a lelkesebbek munka közben fotóztatták magukat, a szerényebbek megelégszenek egy-egy teli szemeteszsákokat ábrázoló fotóval.

De ami a legjobb hír, Székesfehérvárról is felkerültek már az első #trashtag posztok. 

Szombaton pedig újabb székesfehérvári Trashtag Challange került fel, ezúttal a TeSzedd! országos akció kapcsán a Szeretem Székesfehérvárt Facebook-csoportba: kilenc lelkes önkéntes közel 40 zsák szemetet szedett össze a Budai út végétől Kisfaludig, majd a Császár-víz-kerékpárút mentén. 

Borítókép: facebook.com/rillyana.fox
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek