Partly cloudy21 °C
2020. június 1. hétfő Tünde
Menü

Fehérvári programok a hétvégére: MZ/X retrókoncert, Patent Brunch és Neoton Família

Fehérvári programok a hétvégére: MZ/X retrókoncert, Patent Brunch és Neoton Família
A Reuben szendvicset most nem, de sok más dinomságot meg lehet majd kóstolni a Patent Brunch-on (Fotó: Facebook/Patent Gasztrobár)

Mindenki megkapja a maga retróját a hétvégén. Az ezredforduló népszerű fehérvári rapperei újratöltik a demizsont és MZ/X-buli lesz pénteken a Parabában. Szombaton a Neoton Família jön a városba, vendégeik pedig Korda György és Balázs Klári lesznek. Végül pedig mozi: a Disney felmelegítette Dumbó történetét, ráadásul egészen ígéretesnek tűnik a próbálkozás.

Koncert: MZ/X 2.0 - A demizson újratöltve
Mikor?: Március 29., péntek 22:00
Hol?: Paraba

Volt egyszer egy rádió és volt egyszer egy együttes. Ugyan a Fehérvár Rádió tavaly ősszel megszűnt, a kilencvenes években a stáb tagjaiból verbuválódott MZ/X újra aktív. A kincsesbányai srácok az ezredforduló környékén úgy döntöttek, hogy indulót írnak Fehérváron mindennek, aminek csak lehet. Így született meg a Volán, a Videoton és a város indulója is. A bor és rapközpontú szövegek mellé táncolhatú zenét pakoltak, most pedig úgy döntöttek, hogy az egészet felmelegítik, kezdésnek egy koncert erejéig. Jól teszik. Péntek este találkozunk a Parabában. Aztán meg még ki tudja, hogy hol és mikor a nyár folyamán, ha csak az erre az alkalomra írt Instant Sláger szövegéből indulunk ki:

Gasztro: Patent Brunch
Mikor?: Március 31., vasárnap 9:00-11:00 és 11:00-13:00
Hol?: Patent Gasztrobár

Ami nekünk a tízórai, ebben a kis rántott hús alakú országban, az az amerikainak a brunch. Miközben mi a szalámis zsemlét almával és kakaóval fojtjuk le, addig odaát már az indítás is egy pohár pezsgővel zajlik. Úri hóbort? Aligha. A reggeli és az ebéd közé ékelődött étkezés kifejezetten jól esik és feltölt - ha mással nem, akkor kalóriával -, különösen vasárnaponként. A fehérvári Patent Gasztrobár pedig másodszor rendez nagy kerti brunchot, már ha az időjárás is úgy gondolja. Két ütemben várják a bruncholókat: 9 és 11, valamint 11 és 13 óra között. Kezdés Proseccóval vagy gyümölcskoktéllal, folytatás különféle tojásételekkel, padlizsánkrémmel, french toasttal és chia pudinggal. Teljes étlap és további részletek a Facebook-eseménynél: 

Koncert: Neoton Família KoncertShow, vendég: Korda György és Balázs Klári
Mikor?: Március 30., szombat 18:30
Hol?: Alba Regia Sportcsarnok

Mi lehet jobb egy Neoton Família-koncertnél? Például egy olyan Neoton Família-koncert, ahol Korda György és Balázs Klári a vendégfellépők. Szombaton ez lesz az Alba Regia Sportcsarnokban. Kordáék biztosan eltolják majd többek között A magányos farkast, hogy aztán Csepregi Éváék foglalják össze a nyolcvanas évek magyar popzenéjét kicsit hosszabban. Merthogy a Neoton akkoriban kábé maga volt a magyar popzene, ráadásul még némi nemzetközi sikert is elértek. Biztosan lesz Yo-yo, Don Quijote, Sandokan, Holnap hajnalig, Santa Maria, Kétszázhúsz felett, vagy a mi kedvencünk, a cápás dal: 

Kirándulás: Irány a medvehagyma!
Mikor?: Március 31., vasárnap 9:15
Hol?: Kúti kocsma parkolója, Bakonykúti

Ha van növény, ami néhány hete dominálja a magyar médiát, akkor az a medvehagyma. Aki esetleg még mindig nem hallotta, hogy kísértetiesen hasonlít a mérgező gyöngyvirághoz, vagy hogy maximum csak fejenként két kilót lehet belőle szedni naponta, az bizonyára éppen médiadiétát tart. A helyzet az, hogy húsvétig biztosan ki is tart a hagymaízű levélke szezonja. Aki viszont a bolondja a növénynek, annak vasárnap délelőtt kötelező programja lesz Bakonykútiban. A Herbarius túrák következő darabja itt lesz ugyanis Lencsés Rita gyógynövényszakértő vezetésével, főszerepben pedig a medvehagyma. A túra 9:15-kor indul, a résztvevők Bakonykútiban a Kúti kocsmánál lévő parkolóban találkoznak. A szervezők a székesfehérvári buszpályaudvarról 8:40-kor induló járatot javasolják. A tervezhetőség érdekében előzetes bejelentkezés szükséges: a krizsanypannus@gmail.com, +36703386173 vagy a lencsesrita82@gmail.com, +36302966480 elérhetőségeken.

Koncert: Blahalouisiana
Mikor?: Március 30., szombat 20:00
Hol?: Petőfi Kultúrtanszék

Blahalouisiana jönni Fehérvár. Nem mintha ez olyan különleges lenne, hiszen mégiscsak a város egyik országos szinten legjobban futó együtteséről van szó. De azért ez nekik is hazai pálya, nekünk meg jól esik élőben táncolni egyet a hivatalosan magát beat-rock/pop-soul zenekarként meghatározó csapat zenéjére. Utolsó klipjük szeptember közepén jelent meg, amolyan igazi best of magyar fesztiválok feelinget hoztak össze: főszereplő a fehérvári születésű író, kritikus, Czinki Ferenc, aki felbukkan a Fishing on Orfűn, a VOLT-on és a Budapest Parkban is, miközben igazi szerencsétlen riporter módjára próbál egy interjút összehozni Barbival és a többiekkel. A klipben cameózik egyébként mások mellett Ganxsta Zolee, Kiss Tibi és Lovasi András is.

Mozi: Dumbó
Mikor?: Március 28-tól
Hol?: Cinema City Alba

Nahát, íme egy Tim Burton-film, amiben se Johnny Depp, se Helena Bonham Carter. Van helyettük viszont Eva Green, aki alighanem a különc rendező legújabb kedvence. Ettől függetlenül nem a Bond-lányként befutott színésznő lesz a főszereplő, hanem a nagyfülű kiselefánt. Az utóbbi évek trendjeinek megfelelően a Disney élőszereplősíti klasszikus rajzfilmjeit: többek között megvolt már A szépség és a szörnyeteg vagy A dzsungel könyve is, felkészül az Oroszlánkirály. Persze a showt nem lehet csak egy CGI-elefántra felfűzni, úgyhogy szerződtettek mellé egy komplett best of Hollywood csapatot, így a Dumbóban láthatjuk a már említett Eva Green mellett Colin Farrellt, Michael Keatont, Danny DeVitót és Alan Arkint is. A sztori? Olyan is van. Röviden: a nagy füleivel repülni képes kiselefánt új lendületet ad a hanyatlófélben lévő cirkusznak, a sikerből pedig mindenki ki akarja hasítani a maga szeletét. 

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Bár a tömeges megbetegedéseket sikerült elkerülni, a járvánnyak még nincs vége
  Bár a tömeges megbetegedéseket sikerült elkerülni, a járvánnyak még nincs vége
 • Megkéseltek két embert Gyulán
  Megkéseltek két embert Gyulán
 • Újabb pályázati lehetőség nyílik az OkosÓvoda programban
  Újabb pályázati lehetőség nyílik az OkosÓvoda programban
 • Varga: a járvány elleni védekezés és a gazdaságvédelem kap elsőbbséget 2021-ben
  Varga: a járvány elleni védekezés és a gazdaságvédelem kap elsőbbséget 2021-ben
 • Megkoszorúzták a Balatont
  Megkoszorúzták a Balatont
 • Július elején indulhatnak a közvetlen charterjáratok Budapestről
  Július elején indulhatnak a közvetlen charterjáratok Budapestről
 • Nyílik a világ és egységben az erő – a hét 10 legjobb Instagram posztja Fehérvárról
  Nyílik a világ és egységben az erő – a hét 10 legjobb Instagram posztja Fehérvárról
 • Újabb 9 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést
  Újabb 9 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést
 • Rekordáron, 46 millió forintért kelt el egyetlen üveg konyak
  Rekordáron, 46 millió forintért kelt el egyetlen üveg konyak
 • Napok óta tartanak a tüntetések az Egyesült Államokban
  Napok óta tartanak a tüntetések az Egyesült Államokban
 • Jól halad a Magyar falu program
  Jól halad a Magyar falu program
 • Mentősre támadt egy férfi Budapesten
  Mentősre támadt egy férfi Budapesten
 • Több százezer zarándok otthon követte a csíksomlyói Pünkösdi Búcsút
  Több százezer zarándok otthon követte a csíksomlyói Pünkösdi Búcsút