4 évnél régebbi cikk

Tiszta őrültek háza: bohócok lepték el az internetet!
Tiszta őrültek háza: bohócok lepték el az internetet!

A napokban igencsak furcsa jelenségre lehettek figyelmesek a neten szörfözők, ugyanis nemcsak egy, hanem mindjárt két bohócnak maszkírozott egyed is feltűnt a közösségi médiában: bemutatták a Joaquin Phoenix fémjelezte Jokert, és a Batman-előzménysorozatként funkcionáló Gotham is megkapta a maga végleges Bohóchercegét. Mondanom sem kell, a frászt hozták rám.

A DC Comics égisze alatt virgonckodó Batman természetes ellenségeként számon tartott Joker a valaha létezett legközkedveltebb szuper-bűnöző. Kész, slussz, passz, ennyi. Erről bővebben itt értekeztem.

A képregényekben való megjelenése - és népszerűsége - után aztán Cesar Romerónak köszönhetően (természetesen a Denevérember oldalán) gyorsan a mozivászonra került a karakter. Az 1966-os filmben látottak után után pedig nem kevesebb, mint hét színész is életre keltette (vagy megszólaltatta) a Bohócherceget. Időrendi sorrendben ez így néz ki: Jack Nicholson (1989), Heath Ledger (2008), Cameron Monaghan (2014-), illetve Jared Leto (2016) is a bohóc bőrébe bújt, hangját pedig Mark Hamill (1992-) és Zach Galifianakis (2018) is kölcsönözte. Legutóbb pedig Joaquin Phoenixet vehettük közelebbről szemügyre a legendás vigyorral az arcán. Mit mondjak? Eléggé hátborzongató lett.

Miután a 2016-os Suicide Squad - Öngyilkos osztag nem szólt akkorát, mint amekkorát a Warner Bros. fejesei reméltek (Jared Leto Jokere is kapott hideget-meleget egyaránt), a filmstúdió ismételten a reboot mellett tette a voksát (de minek?). Így került képbe a világ leggyilkosabb mosolyú gonosztevőjének kapcsán a korábban is kerülgetett Joaquin Phoenix, akinél szerintem tökéletesebb színészt nem is találhattak volna a szerepre.

Az elmúlt időszakban számos forgatási fotó látott napvilágot, ám az új Jokert teljes pompájában a napokban megjelent előzetesben láthattuk. A történet szerint 1981-es Gotham Cityben járunk, ahol is egy bukott humorista életén a bűn és a káosz lesz úrrá. Szépen lassan pedig megkapjuk azt a bohócot, akitől garantáltan álmatlan éjszakáink lesznek.

Ha Phoenix Bohóchercege nem lenne elég, akkor a Gotham-sorozat utolsó két epizódja előtt egy rövid videóban leleplezték a széria végleges Jokerét is, aki az összes eddig megjelent antihős közül a legparásabbra sikeredett. Nem viccelek (haha). Úgy érzem a Joker-rajongók manapság igencsak el vannak kényeztetve.

És ha már kaptunk két újabb előzetest a karakterről, akkor azt is meg kell jegyeznem, hogy Phoenix-féle Jokerben és a Gothamben is teljesen más sztorival vezetik fel a Bohócok Királyát, amely az előző mozik fényében egyáltalán nem meglepő, ugyanis szinte mindenhol különböző eredettel áldják meg az egyik legmeghatározóbb képregényes figurát.

Hol ő gyilkolja meg Batman szüleit, majd pedig beleesik egy savval teli tartályba. A vadonatúj filmben humoristaként tevékenykedik, de dolgozott ő már cirkuszban és az alvilági bandáknál is, valahol pedig olyat olvastam, hogy Joker valójában Batman, aki visszautazott az időben. Jájj. Tehát számos eredetsztorival rendelkezik a karakter, amely igencsak összezavarhatja az antihős rajongóit. Talán a közeljövőben a DC Comics kitalál valamit, és megállapodnak egységes történettel. Szép álmok.

Nektek melyik a kedvenc Jokeretek?

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek