4 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Fejér Megyei Diáknapok, Ásványbörze és Detektív Hétvége
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pápai Barna
Fehérvári programok a hétvégére: Fejér Megyei Diáknapok, Ásványbörze és Detektív Hétvége

Régen volt olyan hétvégi programajánlónk, amiben nem szerepelt koncert, de ez most ilyen lett. Nem azért, mintha nem lennének jó bulik a városban, csak a szokásos hatos válogatásba ezúttal a Fejér Megyei Diáknapok, az Ásványbörze és a Detektív Hétvége mellé további három érdekes, de nem zenés program fért be.

Fesztivál: Fejér Megyei Diáknapok
Mikor?: Április 12-14., péntek-vasárnap
Hol?: Székesfehérvár (több helyszínen)

A Fejér Megyei Diáknapok az a - jobb híján nevezzük így - fesztivál, ami miatt az ország valamennyi középiskolása irigykedhet megyénk diákjaira. Ilyen jó hangulatú, össznépi bulizás és ismerkedés utoljára a Szigeten volt, amikor még Diákszigetnek hívták, és majdnem olcsóbb volt a sör, mint az ásványvíz. A diáknapokon mindenki előadhatja a művészetét, különösebb tét nélkül, és ez alapján képet is kaphat arról, hogyan is áll az úr színe előtt, legyen szó színházról, éneklésről, versmondásról, zenélésről vagy bármiről. Idén éppen Fehérváron lesz az a hétvége, amikor a megye diákjai ellepik a várost. Nagyjából valami ilyesmire érdemes felkészülni: 

Kiállítás: XXXI. Ásványbörze és ékszervásár
Mikor?: Április 14., vasárnap 09:00-
Hol?: VOK (Videoton Oktatási Központ)

Lehet akármilyen Glamour Napok, megtölthetik a Fejér megyei diákok a Belvárost, egy biztos: a VOK-ban megint óriási tömeg lesz. Az Ásványbörze sikere megmagyarázhatatlan, vagyis nem: profi szervezés, remek kiegészítő programok, de mindez semmi, ha nem lenne még mindig hatalmas az érdeklődés. Vasárnap harmincegyedik alkalommal lepik el a város egyik legnagyobb programhelyszínét azok, akik szeretik nézegetni (vagy vásárolni) a drágaköveket, ékszereket, csiszolatokat és kövületeket. A gyerekeknek pedig duplán jó a program: túl azon, hogy nekik a belépés ingyenes, még arcfestés, jégszobrászat és aranymosás is vár rájuk.

Családi: Detektív Hétvége
Mikor?: Április 13-14., szombat-vasárnap
Hol?: Rosetta Étterem

Keresve sem találhat jobb szórakozást az ember egy hétvégi délutánra, mint egy jót lófrálni a városban. Pláne ha még ezt céllal is teszi! A Detektív Hétvége alatt minimum két, de akár ennél jóval nagyobb létszámú csapatok is teljesíthetik a feladványokat, amihez nem kell más, csak némi logika, egy pár kényelmes cipő és nagyjából két óra. A feladványokat úgy találták ki, hogy nagyjából az egész Belvárost be kelljen érte járni, és némi kupaktanács után azért könnyen össze lehet rakni a megfejtést. Ha mégsem sikerül, annyi baj legyen. De legalább a friss levegőn bóklásztunk egyet kedvenc városunkban. A menet a Rosetta Étteremtől indul, itt is van a végállomás egyébként. Szombaton és vasárnap is reggel tíz és este hat között bármikor neki lehet veselkedni a kis szürke agysejtek megtornáztatásának.

Családi: Húsvéti készülődés (kézműves foglalkozás)
Mikor?: Április 13., szombat 15:00-18:00
Hol?: Igéző

Ki gondolta volna, hogy a csokigyáraknak a húsvét nagyobb biznisz, mint a Mikulás és úgy általában a december? Pedig ez a helyzet. Több csokinyúl, csokitojás és csokicsibe fogy éves szinten, mint amennyi csokimikulást eladnak a boltokban. Az Igézőben azonban most nem a csokoládé, hanem a kézügyesség lesz a főszereplő, na meg persze a húsvét. Szombat délután három órán keresztül Hegedűsné Sevella Zsuzsanna és Gonda Emma vezetésével elsősorban a gyerekeket és szüleiket várják az ingyenes nyusziváró programra. A kreativitást senki ne hagyja otthon!

Vásárlás: Glamour Napok
Mikor?: Április 11-14., csütörtök-vasárnap
Hol?: Országszerte

Ez az a hétvége, amikor kuponlepelbe burkolózik az ország, és az 5-10-20 vagy akár 50 százalékos kedvezményekért olyan felvásárlási láz indul, mintha nem lenne holnap. A Glamour Napok a műfaj nagy királya, ha lenne piros betűs ünnepe a plázázásnak, akkor a decemberi hétvégék mellett ez lenne az. Az idei első (merthogy ősszel is van egy) össznépi kupontépegetés során 320 márka 5000-nél is több üzletében lehet a forintokat elverni, és a jóból természetesen Székesfehérvár sem maradhat ki. Aki ezen a hétvégén csak egy ártatlan és céltalan plázakorzózásra indulna, az gyorsan tervezze újra a programot, mert olyan tömegnyomor lesz az üzletekben, mint még soha. A kedvezményvadászoknak pedig kitartást és jó vadászatot! Boldog Glamour Napokat mindenkinek!

Mozi: Hellboy
Mikor?: Április 11-től
Hol?: Cinema City Alba

Ha már nincs jobb ötlet, rebootolj egy nem túl régi kasszasikert, abból nagy baj nem lehet. Ez vagy valami hasonló is lehet a kizárólag jegybevételre utazó hollywoodi filmes cégek jelmondata. A termék másodlagos, a marketing úgyis elviszi a nézőt a moziba. Az pedig, hogy elégedett vagy sem, teljesen lényegtelen, ha a kasszánál otthagyta a megfelelő mennyiségű készpénzt. Nagyjából ez is lehetne a Hellboy című - figyelem, meglepetés! - képregényfilm rebootjának rövid tartalma, de ehelyett van egy misztikusabb, tele soha nem hallott fordulatokkal: rohamosan közeledik a világvége, egy, csak egy ember lény van, akire számíthatunk, és az nem más, mint a pokol szökevénye. Hellboy (magyarítva Pokolfajzat) összeszedi hát a szörnyeket, boszorkányokat és társaikat, hogy megmentse a világot. A veszélyes küldetés sikeréről a mozikban vagy vasárnapi kritikánkban lehet meggyőződni. Addig marad a trailer, de szigorúan csak 18 éven felülieknek: 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek