4 évnél régebbi cikk

Itt az allergiaszezon, már több növénynek is nagyon magas a pollenkoncentrációja
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay.com
Itt az allergiaszezon, már több növénynek is nagyon magas a pollenkoncentrációja

A tavasz beköszöntével elkezdődött az allergiaszezon is, már tüneteket okoz több növény pollenje.

Országszerte, így Fejér megyében is nagyon magas a nyír és a tölgy pollenkoncentrációja, valamint a lórom és a pázsitfüvek is megjelentek. Ezek mind-mind problémát okozhatnak - az aktuális pollenhelyzet az Országos Közegészségügyi Intézet honlapján is folyamatosan nyomon követhető.

"Ebben az időszakban országszerte jellemzően a platán és a nyír az, ami közepes illetve magas koncentrációban jelen van és a tölgy, ami magas illetve igen magas koncentrációban jelen van a levegőben. A székesfehérvári pollenadatokat tekintve a nyír magas illetve a tölgy magas pollenkoncentrációt mutat." - mondta el Krisztián Erika megyei tiszti főorvos, a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezetője a Fehérvár Televíziónak.

Pápai-Székely Zsolt, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Pulmonológiai osztályának osztályvezető főorvosa kiemelte, kezeléskor elsősorban tüneti terápiában gondolkoznak. A szénanáthás betegnek mindenképpen érdemes a különböző orrba juttatható készítményeket, orrspray-ket használnia, ha pedig gyógyszermentes megoldásokban gondolkozik, akkor naponta egyszer-kétszer a langyos vízzel az orrát kiöblítenie.

Az aktuális pollenhelyzettel, valamint a terápiával kapcsolatosan a Fehérvár Televízió készített összeállítást: 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek