Clear sky31 °C
2019. augusztus 20. kedd István
Menü

A fehérvári háromkirályok kiütéssel diadalmaskodtak a Magyar Ring Profi Ökölvívó Gálán

A hétvégén püfölésektől volt hangos a Csónakázó-tó partja, ugyanis a Felix Promotion International égisze alatt lebonyolított Magyar Ring Profi Ökölvívó Gálán többek között három fehérvári fiatal is megmérettette magát. Kiliti Tamás, Márton Balázs és Hegyi Barnabás is győztesként hagyta el a ringet, ezzel pedig tovább öregbítették városunk impozáns sportbéli hírnevét.

Április 27-én, szombaton ment le a Felix Promotion International által tető alá hozott Magyar Ring Profi Ökölvívó Gála, ahol a főbunyóként behirdetett Darmos "Gladiátor" József-Tóth "Barbár" Tamás meccsen kívül többek között három fehérvári érdekeltségű ökölvívó is a ringbe lépett.

A felnőttek között először bokszoló Kiliti Tamás a Videoton Box Club (az egyesület edzéseiről ide kattintva olvashattok) kötelékében harcolt, testvérével és egyben mentorával, Kiliti Ferenccel, illetve Popovics Tamással végzett kemény munka gyümölcsének lehettek szemtanúi a gála vendégei, ugyanis technikai KO-val  (vagy még rövidebben TKO-val) gyűrte le hangzatos nevű ellenfelét, Kovács Istvánt.

"Nagyon jól éreztem magam, úgy gondolom, hogy mindent meg tudtam csinálni abból, amilyen instrukciókat kaptam a sarokból. A családom és a barátaim le vették a vállamról a terhet, így teljesen felszabadultan léptem be a szorítóba, ráadásul hazai pályán. Nagy motiváció volt nekem, hogy itt kezdhettem a profi pályafutásom. Tetszik a profi légkör, úgy érzem, hogy ezáltal jobban ki tudok bontakozni" - kezdte Kiliti Tamás, majd a jövőre terelődött a szó, amikor is elárulta, hogy a következő napokban a pihenésé lesz a főszerep, aztán vissza az edzőterembe, ugyanis nemsokára ismételten harcba vonul.

A győzelem pillanata: Kiliti Tamás győztesként hagyta el a ringet (Fotó: szekesfehervar.hu)
A győzelem pillanata: Kiliti Tamás győztesként hagyta el a ringet (Fotó: szekesfehervar.hu)

A fehérvári klub színeiben nemcsak Tamás készült, ugyanis a kisebb szünet után visszatérő Márton Balázs is a nemrég alakult csapatot képviselve lépett a szorítóba, és korábbi eredményeinek fényében egyáltalán nem meglepően már a második menetben felülkerekedett a szerb Milan Jovanovicon, ezzel pedig megszerezte profi pályafutása hatodik győzelmét.

"A hazai környezet nagyon jó volt, cserébe kellemetlen volt a szerb ellenfelem. Nem éreztem a meccset, ugyanis végig törte a bokszot. Nem így készültem, szerettem volna bokszolni, de muszáj volt befejeznem, mert annyira kiszámíthatatlanul és veszélyesen harcolt, hogy simán benne volt a sérülés a mérkőzésben. Azt az utasítást kaptam kintről, hogy zárjam le a meccset" - értékelte a mérkőzést Balázs, majd a felkészülésről is ejtett néhány szót: "Sajnos volt egy majdnem másfél éves kihagyásom, aztán a visszatérésem utáni első meccsem után közbe jött egy nemvárt sérülés, ami miatt a felkészülés nem volt problémamentes, de éreztem magamba annyit, hogy sikeresen végig tudom csinálni edzéseket. A szombati meccs után azt beszéltem az edzőmmel Kiliti Ferenccel és promoteremmel Rácz Félixel, hogy amíg nem vagyok száz százalékos, nem állok újra edzésbe. Igen ám, de annyira elszánt és motivált vagyok, hogy hiába akad bármi probléma, fejben legyőzőm, és végül mindig megtalálom a módját, hogy felvegyem a kesztyűt."

Balázs Kiliti Ferenctől kapja az instrukciókat (Fotó: szekesfehervar.hu)
Balázs Kiliti Ferenctől kapja az instrukciókat (Fotó: szekesfehervar.hu)

Balázson kívül Hegyi Barnabás is helyiek táborát erősítette, ötödik profi meccsén pedig ismét bebizonyította, hogy ha bokszról van szó, akkor nem ismer kegyelmet: már az első menetben kiütötte a szintén szerb Martin Boskovicot. "Nagyon jól éreztem magam hazai környezetben, jól esett, hogy kijöttek a barátaim megnézni" - kezdte Barni, majd hozzátette, úgy érezte, hogy jól ment neki a bunyó, elégedett volt saját teljesítményével, viszont nem ülhet sokáig a babérjain, ugyanis az elkövetkezendő időszakban ismételten beleveti magát a kemény munkába: júniusban újabb megmérettetés vár rá, utána pedig akár a magyar bajnoki címmérkőzés is felkerülhet listájára.

Hegyi Barnabás ötödik győzelmét aratta a Lakeside Hotel konferenciacsarnokában felállított küzdőtéren (Fotó: szekesfehervar.hu)
Hegyi Barnabás ötödik győzelmét aratta a Lakeside Hotel konferenciacsarnokában felállított küzdőtéren (Fotó: szekesfehervar.hu)

 A gáláról egy összefoglaló videó is készült:

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

A hét embere

Eseménynaptár

 • Lovagi torna és középkori csatajelenetek a Zichy ligetben
  Lovagi torna és középkori csatajelenetek a Zichy ligetben
 • Tűzijáték - vigyázzunk hézi kedvenceinkre!
  Tűzijáték - vigyázzunk hézi kedvenceinkre!
 • Rendhagyó esttel búcsúzott a Királyi Napok könnyűzenei sorozata
  Rendhagyó esttel búcsúzott a Királyi Napok könnyűzenei sorozata
 • Harmadik napjához érkezett a Koronázási Ünnepi Játékok
  Harmadik napjához érkezett a Koronázási Ünnepi Játékok
 • Bővítik a mentőöv programot a Balatonnál
  Bővítik a mentőöv programot a Balatonnál
 • Jól járhatnak az almatermelők
  Jól járhatnak az almatermelők
 • Választás - szeptember elsejéig kell megválasztani a bizottságokat
  Választás - szeptember elsejéig kell megválasztani a bizottságokat
 • Határvédelem - több mint 400 milliárdot költöttek eddig
  Határvédelem - több mint 400 milliárdot költöttek eddig
 • Az átlagnál kevesebb lesz az idei almatermés
  Az átlagnál kevesebb lesz az idei almatermés
 • Iskolakezdés - a többség 15-25 ezer forintot költ
  Iskolakezdés - a többség 15-25 ezer forintot költ
 • 150 milliárd forint jut vidékfejlesztésre jövőre
  150 milliárd forint jut vidékfejlesztésre jövőre
 • Változik a nagykörúti villamospótlás rendje
  Változik a nagykörúti villamospótlás rendje
 • Augusztus 20. - a fogyatékkal élőkre is gondoltak
  Augusztus 20. - a fogyatékkal élőkre is gondoltak