4 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: XII. Velencei-tavi Hal-,Vad-,Bor- és Pálinkafesztivál, Arató Diszkó és St. Martin koncert
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: XII. Velencei-tavi Hal-,Vad-,Bor- és Pálinkafesztivál, Arató Diszkó és St. Martin koncert

Az elmúlt napokban kaptunk hideget-meleget egyaránt, ám szerencsénkre mindig tudja az időjárás, hogy mikor mutassa szebbik arcát, így remélhetőleg a hétvégét ismételten a szabadban tölthetjük. Ennek megfelelően a XII. Velencei-tavi Hal-,Vad-,Bor- és Pálinkafesztivál lehet a nyerő, ám ha mégis leszakadna az ég, akkor a Nyárindító Arató Diszkó, a St. Martin koncert, netalántán a Két lépés távolság című romantikus mozi is tökéletes kikapcsolódást nyújthat.

Koncert: St. Martin
Mikor?:
Május 3., péntek 18:00
Hol?:
Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház

St. Martin neve már gyerekkoromban is ismerősen csengett, ugyanis a szüleim sosem felejtették el betenni frissen megjelent kazettáit (!!!) az utazásokra bekészített zenei válogatások közé. Így hát azt is lehetne mondani, hogy ringató nótáira nőttem fel. A főként szaxofonban és pánsípban utazó zeneszerző Hódmezővásárhelyről indult hódító útjára, amely során számos zenekarban is megfordult itthon és külföldön egyaránt.

1994-ben felvette a St. Martin nevet, azóta pedig szólóban szórakoztatja a klasszikus zenére fogékony népeket. Mind a mai napig évente jelennek meg albumai, huszonnégy hanghordozójával pedig a hazai instrumentális zenei élet első számú előadójává nőtte ki magát. A hétvégén Fehérváron is felcsendülnek nyugtató dallamai, aki egyedülálló kikapcsolódásra vágyik, annak ott a helye!

Gasztro: XII. Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor-, és Pálinkafesztivál
Mikor?: Május 3-5., péntek-vasárnap
Hol?: Agárd

Ha az időjárás is kegyes lesz hozzánk a hétvégén, akkor jobb programot a XII. Velencei-tavi Hal-,Vad-,Bor- és Pálinkafesztiválnál el sem tudnék képzelni, ugyanis a Velencei-tó partján lezajló parádén kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatják a számukra legkedvezőbb elfoglaltságot.

Azon túl, hogy különböző látványkonyháknál csipegethetünk a finomabbnál-finomabb falatok közül, a folyékony királynő szerelmesei is könnyen el tudnak majd lazulni, ugyanis a tópart csordultig tele tele lesz a környékbeli pálinkaházak remekbe szabott italaival.

Ezen kívül a talpalávalókról sem feledkeztek meg a szervezők: május 3-án, pénteken este a diszkók királya, Arató András ismételten a Velencei-tó partján pörgeti népszerű muzsikáit, május 4-én, szombaton már a Margaret Island varázsolja el a közönséget, május 5-én, vasárnap pedig a Csík Zenekar népzenéire vezethetjük le a fáradalmakat.

Foci: DVTK - MOL Vidi FC
Mikor?: Május 4., szombat 17:00
Hol?: Miskolc, DVTK Stadion

A MOL Vidi FC összességében sikeres szezont tudhat maga mögött: a tavalyi bajnoki cím után csak egy hajszál választotta el őket, hogy bejussanak az UEFA-bajnokok ligája főtáblájára, ám az Európa-liga csoportkörrel is megsüvegelendő teljesítményt tettek le az asztalra. Ezzel párhuzamosan - ha nem vagyunk elégedetlenek - érthető volt a hazai bajnokságban való visszaesés, ám a tavaszi félév hajrájára így is sikerült megközelíteniük a - már bajnoki címet ünneplő - Ferencvárost.

Igen ám, de ezzel még nincs vége a szezonnak, ugyanis a Magyar Kupa döntője még hátra van (városunk fiai május 25-én a Budapest Honvéddel küzdenek meg), és még a következő bajnoki ellenféllel, a DVTK-val is bőven van elszámolni való, ugyanis a diósgyőriek fordított pályaválasztásnál odaszúrtak a fehérvári legényeknek.

Buli: Nyárindító Arató Diszkó
Mikor?: Május 4., szombat 21:00
Hol?: Petőfi Kultúrtanszék

Ha a pénteki St. Martin koncert nem hozta meg a kedvetek egy kis tomboláshoz, akkor a Nyárindító Arató Diszkótól garantáltan felpezsdül a véretek, ugyanis a főként '70-es, '80-as és '90-es évek slágereiben utazó lemezlovas retró mixeitől még az is garantáltan táncra perdül, aki nem annyira csípi ezt a műfajt. Higgyétek el, a buli után csak ezt akarjátok! ABBA, Boney M, Modern Talking és megannyi ismerős nóta, amely időutazásra invitál, és visszarepít titeket egészen a fiatalkorotokba.

Film: Két lépés távolság
Mikor?: Május 2-től
Hol?: Cinema City Alba

Végre olyan romantikus filmet biggyesztettek a mozi kínálatába, amely nem merül ki abban, hogy a szereplők végigökörködik az alkotást, majd két óra után humortól fűtve örök hűséget fogadnak egymásnak. Mert az ilyenekkel már tele a padlás. A Két lépés távolság az előzeteseket és a leírásokat látva picit A csillagainkban a hibára hajaz, ugyanis ismételten két halálos beteg fiatal szerelmi huzavonájának lehetünk szemtanúi.

A tizenhét éves Stella Grant (Haley Lu Richardson) kortársaival ellentétben ideje nagy részét a kórházban tölti, ugyanis egy örökletes betegség (cisztás fibrózisa van) lett úrrá rajta. Egy szép nap a lány megismerkedik a szintén az ispotályban raboskodó Will Newmannel (Cole Sprouse), akivel a kezdeti barátság után komolyabbra fordulnak a dolgok, így szépen lassan egyre nagyobb lesz a kísértés, hogy felrúgják a szigorú szabályokat, és egymáséi legyenek. Igen ám, de mi van, ha ez lesz életük utolsó cselekedete?

Film: A vörös ügynök
Mikor?: Május 2-től
Hol?: Cinema City Alba

Nem, A vörös ügynök nem a Vörös veréb (kritikánkat itt olvashatjátok) folytatása (habár az angol címeket látva - Red Sparrow/Red Joan - még gyanúsabb a szitu), sokkal inkább egy igaz történeten alapuló kémsztori, amely annak a Joan Stanleynek (Judi Dench), a leghosszabb ideig szolgáló egykori brit származású KGB-ügynöknek az életét mutatja be, aki ötven éven keresztül szivárogtatott információkat az angolok atombomba technológiájáról a Szovjetuniónak, így a ruszkik lépést tudtak tartani nyugati ellenlábasaikkal. Megmondom őszintén, engem kilóra megvett az alapsztori, így benne van a pakliban, hogy a hétvégén ismételten a moziban kötök ki.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek