4 évnél régebbi cikk

Világújdonság Székesfehérváron: 3D-s nyomtatóval készülnek szemüvegek
Világújdonság Székesfehérváron: 3D-s nyomtatóval készülnek szemüvegek

Mostantól az egyik székesfehérvári optikában 3D-nyomtatású keretet tervezhetünk, tökéletesen illeszkedő, a látáshoz optimális dőlésszögű lencsével.

Arcformához igazodó, egyénre szabott szemüveg? Ez ma már lehetséges a háromdimenziós arcszkennelés és 3D-nyomtatási technológia együttes alkalmazásának köszönhetően. Az egyik fehérvári optikában nyílt nap keretében, ingyenes szemvizsgálattal egybekötve mutatták be a világújdonságot.

A szolgáltatás egyértelműen túlmutat a korábbi vásárlói igényeken, ugyanis a 3D-s scanner segítségével először modell készül a vásárló arcáról, majd a lencsepozíció megtervezése után a kiválasztott, arcformához igazított keret 3D-nyomtatóval készül el.

„Nemcsak leemelünk a polcról egy szemüveget, amit megpróbáltatunk a vevővel, és ha jó neki, akkor eladjuk, hanem meg kell, hogy tervezzük ezt a szemüveget, amit ezentúl viselni fog. Viszont innentől kezdve teljesen az arcához szabott, orrához, füléhez, arcformájához igazított szemüveget fog viselni.” - mondta el Cserta János, optometrista.

A nyílt napon a Fehérvár Televízió stábja is jelen volt:

 

Borítókép: vehir.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek