Clear sky22 °C
2019. október 21. hétfő Orsolya
Menü

Felújítják a Keleti pályaudvart május 13-tól, a fehérvári vonatközlekedést is érinti a változás

Felújítják a Keleti pályaudvart május 13-tól, a fehérvári vonatközlekedést is érinti a változás
A Keleti Pályaudvar (Fotó: weightymatters.ca)

A délutánonként Tapolcától Székesfehérváron át Budapestre közlekedő vonatot érinti a változás, aki pedig a Keleti felé közlekedik, május 26-ig számítson fennakadásokra.

Karbantartás miatt május 13-tól 26-ig zárva tart a Keleti pályaudvar, emiatt számos vonat menetrendje, útvonala és végállomása módosul. A Nyugati és Déli pályaudvar maximális kapacitását kihasználja a vasúttársaság, innen tudnak indítani, illetve fogadni szerelvényeket. A változás érinti a Tapolca–Székesfehérvár–Budapest vonalat is. A sorban állás elkerülése miatt a MÁV azt tanácsolja mindenkinek, hogy menetjegyüket váltsák meg elővételben vagy online. A karbantartás ideje alatt sor kerül a teljes csarnok aszfaltozására, valamint a vágányok javítására és váltócserékre is.

Székesfehérvárt az alábbi módosítás érinti: a Tapolca–Székesfehérvár–Budapest vonalon a Tapolcáról 15:50-kor induló 19713-as számú vonat Budapest-Déli helyett Kelenföldig közlekedik.

A karbantartás ideje alatt a jegykiadás és ügyfélszolgálat is korlátozottan működik majd.  A Keleti pályaudvaron az utascsarnok és a belföldi pénztárak előtti terület is le lesz zárva a május 13-tól 26-ig tartó időszakban. Az utasok kiszolgálását a jelenlegi, Thököly út felől megközelíthető nemzetközi pénztárak területén tervezi a MÁV-START megvalósítani, ahol négy belföldi és négy nemzetközi pénztárablak, illetve egy ügyfélszolgálati munkahely lesz, melyek 5:25 és 19:40 között tartanak nyitva. De várhatóan egy napig áramszünet miatt zárva lesznek.

A pályaudvar zárva tartása idején, a pályaudvaron jegyértékesítő automata nem fog üzemelni. A csökkentett kapacitás és a kisebb hely miatti zsúfoltság elkerülésére javasoljuk, hogy belföldi jegyeiket a Vonatinfó alkalmazásból, vagy interneten az e-vonatjegyet választva vásárolják meg, elkerülve ezzel a sorban állást. A pályaudvar karbantartása idején az épületben található Kormányablak zárva tart.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Ez van

A hét embere

Eseménynaptár

 • Óvodásoknak hirdettek rajzpályázatot
  Óvodásoknak hirdettek rajzpályázatot
 • Milyen vitaminok segítik elő a tökéletes látást?
  Milyen vitaminok segítik elő a tökéletes látást?
 • Székesfehérvár ad otthont a Nemzeti Ifjúsági Tanács vezetőképzőjének
  Székesfehérvár ad otthont a Nemzeti Ifjúsági Tanács vezetőképzőjének
 • Nyílt napot tartanak ma a Művészetek Házában
  Nyílt napot tartanak ma a Művészetek Házában
 • Élménykerékpározásra várnak mindenkit a Zichy ligetbe
  Élménykerékpározásra várnak mindenkit a Zichy ligetbe
 • Metró alá esett egy utas a fővárosban
  Metró alá esett egy utas a fővárosban
 • Állatkínzókat ítéltek börtönbüntetésre Zalában
  Állatkínzókat ítéltek börtönbüntetésre Zalában
 • A hétvégén tartják a Nemzeti Vágtát
  A hétvégén tartják a Nemzeti Vágtát
 • HÍRADÓ 2019. október 18.
  HÍRADÓ 2019. október 18.