4 évnél régebbi cikk

Tudod melyek a kerékpár kötelező tartozékai? Teszteld magad!
·Közlekedéskét kerék·Utolsó frissítés: undefined
Tudod melyek a kerékpár kötelező tartozékai? Teszteld magad!
·Közlekedéskét kerék·Utolsó frissítés: undefined

Lassan-lassan előkerülnek a sufnik mélyéről a biciklik, és ha az időjárás is úgy akarja, egyre többen választhatják ezt az egészséges és környezetbarát közlekedési módot. Ám mielőtt nekivágnánk az aszfalt meghódításának, nem baj, ha megnézzük, hogy minden a helyén van-e! És persze az sem árt, ha tudjuk, hogy mivel kell felszerelni a biciklit...

Május végéig még tart a Bringázz a munkába! kampány, a tavalyi etapban Székesfehérvár jól teljesített: a harmadik legbringásabb város lett. Még lehet, sőt, érdemes is csatlakozni a bringazzamunkaba.hu oldalon, hiszen jelenleg (2019.05.16. 9 óra 26 perc) kicsit rontva a tavalyi eredményeinken Székesfehérvár 285 nap tekeréssel mindössze a negyedik helyen áll.

Ám mielőtt kerékpárra pattanunk, érdemes ellenőrizni, hogy minden kötelező tartozékkel felszereltük-e kétkerekűnket. Ehhez meg persze nem árt, ha pontosan tudjuk, hogy a jogszabály mit ír elő. Te tudod? Teszteld magad!

(A kérdőívhez a forrást a 6/1990. (IV. 12.) 116 § KöHÉM rendelet adta, amely a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről rendelkezik)

 
Borítókép: 24.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek