4 évnél régebbi cikk

A fehérvári Ikarus is beszáll a kormány elektromos busz gyártási programjába
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
A fehérvári Ikarus is beszáll a kormány elektromos busz gyártási programjába

Hat év alatt szeretnének hatezer közösségi közlekedésben működő buszt új generációs járművekre cserélni,egy, a kormány által meghirdetett program keretében. A gyártásban a fehérvári Ikarus is részt vesz.

A nemzeti autóbusz stratégia keretében, hat év alatt hatezer buszt cserélnek modern járművekre a közösségi közlekedésben - jelentette be az innovációs és technológiai miniszter pénteken, az Ikarus gyárban tett látogatását követően.

"A huszonötezernél nagyobb lélekszámú városokban szeretnénk azt elérni, hogy három év múlva már csak olyan buszokat helyeznének üzembe, amelyek abszolút környezetkímélőek – vagy elektromos buszokat, vagy bizonyos feltételek mellett gázhajtású buszokat, semmiképpen nem Diesel-járműveket. A kormány támogatást biztosít az elkövetkező három évben, hogy új autóbuszokat tudjanak a közösségeink vásárolni.” - fejtette ki.

Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter május 17-i, pénteki székesfehérvári látogatásán fontos bejelentést tett a város és térsége közlekedési rendszerének fejlesztéséről is: megvalósíthatósági tanulmány készül az M1 autópályáról leágazó 13-as és 81-es, továbbá a 63-as út négysávúra alakításához.

Széles Gábor, a cégcsoport elnöke elmondta, hogy világviszonylatban egyedülálló paraméterekkel bíró elektromos buszt fejlesztettek ki, amely 250 km-t tesz meg egyszeri feltöltéssel.

További részletek a videóban:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek