4 évnél régebbi cikk

Tizenöt magyar városban lesz szombaton csomagolásmentes flashmob, Fehérvár egyelőre nem csatlakozott
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Hulladékvadász.hu
Tizenöt magyar városban lesz szombaton csomagolásmentes flashmob, Fehérvár egyelőre nem csatlakozott

Székesfehérváron nem lesz holnap csomagolásmentes flashmob, de Gárdonyban igen. Az egy órán keresztül tartó zöldpólós piacozáshoz Budapesten kívül eddig tizennégy város csatlakozott.

Miközben tizenöt magyar városban biztosan lesz holnap csomagolásmentes flashmob, addig Székesfehérváron egyelőre úgy fest, hogy nem árasztják el zöld pólós emberek a Városi Piacot. Pedig a cél jó, és szombatig akár össze is lehet hozni helyben is egy kisebb villámcsődületet.

A május 18-ra szervezett országos flashmob egyébként a Csomagolásmentes május névre meghirdetett akció legnagyobb eseménye. A világszerte egyre népszerűbb zero waste életmód talán legismertebb hazai alakja, Tóth Andi (Háztartásom Hulladék Nélkül blog) és a JÖN Alapítvány közös projektjéről itt írtunk részletesebben:

A csomagolásmentes flashmob tavaly mindössze csak két helyen jött össze, ehhez képest idén Budapesten kívül már 14 városban lehet szombaton zöld pólóban piacozni. Fájó pont, hogy Fehérvárról egyelőre senki nem jelentkezett szervezőnek, így nagyon úgy fest, hogy holnap a Városi Piacon nem lesz közösségi vásárlás. Így marad Gárdony az egyetlen Fejér megyei település, ahol szervezetten lehet május 18-án csomagolásmentesen vásárolni.

Nagyjából ebből maradunk ki: a csomagolásmentes flashmob mindenhol délelőtt 10-kor kezdődik, és egy óra múlva véget is ér. A kezdés előtt fél órával van gyülekező a helyszínen, ami jellemzően a település legnagyobb piaca. A szervezők arra kérik a résztvevőket, hogy lehetőleg valamilyen zöld felsőben érkezzenek a közösségi bevásárlásra, és mindenki hozza magával kedvenc bevásárló alkalmatosságát, legyen az szatyor, kosár vagy bármi. Pontban 10-kor közös fotózással kezdődik az akció, majd elkezdődik a piacozás, melynek során senki nem zacskóba kéri a kiszemelt terméket. 10:55-kor újabb közös fényképezkedéssel zárul a flashmob, majd 11-kor szétszéled a spontán társaság.

Ha valakinek ezek alapján mégis lenne kedve egy nap alatt összehozni a székesfehérvári csomagolásmentes flashmobot, ezen a linken jelentkezhet szervezőnek.

Az országból eddig csatlakozó települések listája:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek