4 évnél régebbi cikk

A legszebb Fejér megyei helyszíneket mutatja be a Duna Televízió Itthon vagy műsora
A legszebb Fejér megyei helyszíneket mutatja be a Duna Televízió Itthon vagy műsora

A Duna Televízió húszperces filmjében ellátogathatunk Charles Dickens szépunokájának az Orondi szőlőhegyre megálmodott mesevilágába, és a Gánt melletti, már nem működő Bagoly-hegyi bányába is.

Mesélő városok, mesélő képek - helyenként onnan, ahol csak a madár jár; a Duna Televízió Itthon vagy műsora tavasszal Fejér megyében forgatott. Ha eddig nem tudtuk volna, hogy csodás természeti környezet és különleges épített értékek vesznek körül minket, akkor most ebből filmből (újból) rácsodálkozhatunk megyénkre.

A gyönyörűen kitavaszodott Vértes virágzó fáival és bokraival már a film első másodperceiben meghozza a kedvet a kiránduláshoz. A folytatásban aztán bebarangoljuk a környéket: ellátogatunk a Csókakői várhoz, Gántra és a felhagyott Bagoly-hegyi bányába, ami Európa egyik legjobb minőségű bauxitját adta, és ahol jelenleg geológiai tanösvény működik, és közel 40 millió év emlékét őrizte meg. Bekerült a filmbe az elmúlt település, Kápolnapuszta, és az építészeti hagyományokat feszesen őrző Vérteskozma, a Fehérvárcsurgó melletti Gaja-völgyi Tájcentrum a maga elragadó természeti környezetével, illetve Csákberény is, valamint Charles Dickens szépunokáját is maradásra bíró Orondi szőlőhegy, ahova mesevilágot álmodott meg Catherine Dickens Gore.

Bár a film elvileg Fejér megyét hivatott bemutatni, annak inkább csak északi településeire, részére fókuszál, így talán maradhat némi hiányérzetünk a végére. 

 

Borítókép: Duna Televízió
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek