4 évnél régebbi cikk

Súlyos hajóbaleset a Dunán, hét ember életét vesztette, többeket még mindig keresnek
Fehérvár Médiacentrum fotójaSúlyos hajóbaleset a Dunán, hét ember életét vesztette, többeket még mindig keresnek

Két hajó ütközött össze a Dunán a Parlament közelében szerda este. A Hableány nevű rendezvényhajó felborult és elsüllyedt 35 emberrel a fedélzetén.

Svájci luxushajó ütközött össze a Hableány nevű turistahajóval Budapesten szerdán este negyed tízkor, ennek következtében a turistahajó felborult és elsüllyedt. A sétahajó fedélzetén a két fős személyzet, és 33 dél-koreai turista tartózkodott. Hét ember életét vesztette, hét embert könnyű sérülésekkel szállítottak kórházba, egy embert újra kellett éleszteni, huszonegy embert pedig még mindig nagy erőkkel keresnek. Az elsüllyedt hajó roncsát három méterre a Margit hídtól találták meg a Duna mélyén, a roncs kiemelésének időpontjáról egyelőre nincs információnk. Több megyéből is érkeztek a helyszínre mentőegységek, a mentést kiterjesztették a Duna teljes, Budapest alatti magyarországi szakaszára. Tóth Mihály, az Európa Cégcsoport és a Panoráma Deck Kft. szóvivője úgy nyilatkozott, semmit nem tudnak a körülményekről, a hajót rendszeresen szervizelték, műszaki hibáról nem tudnak, annyit tudnak, hogy a hajó nagyon gyorsan elsüllyedt a baleset során. 

10.11: Az Országos Rendőr-Főkapitányság sajtótájékoztatóján elhangzottak szerint az ütközést követően hét másodperc alatt süllyedt el a sétahajó. Jelenleg is a helyszínen tartózkodnak a szakemberek, a hajóroncs kiemelése azonban több napig is eltarthat. A rendőrség a civilek segítségét kéri, aki látta a tegnap esti balesetet, haladéktalanul hívja a rendőrséget. 

Az időkép webkamerája rögzítette a balesetet:

 

Cikkünk folyamatosan frissül.

 

 Forrás: MTI

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek