4 évnél régebbi cikk

Napos, meleg, de záporokkal tarkított szeszélyes hét elé nézünk
Fehérvár Médiacentrum fotójaNapos, meleg, de záporokkal tarkított szeszélyes hét elé nézünk

A szeszélyes május után, beköszöntött a szeszélyes június. Egész hétre várható csapadék, de alapvetően napos, meleg hetünk lesz.

Hétfő: Déltől elszórtan, leginkább délen, délkeleten fordulhat elő zápor, zivatar. Megélénkül a szél, a zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 12-17 fok között alakul, a legmagasabb 24-29 fok között lesz. A leghidegebb órákban északkeleten akár 8-10 fok is lehet.

Kedd: Napközben szép, tiszta, napos idő várható, este többfelé kialakulhat zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet 12-17, a maximum 22-28 fok között várható.

Szerda: A keddihez hasonló napos, tiszta idő várható, záporok, zivatarok csak az esti órákban lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 12-17, a legmagasabb pedig 22-28 fok között alakul.

Csütörtök: Országszerte napsütéses meleg idő várható. Az esti órákban ezen a napon is kialakulhatnak záporok, zivatarok, esetenként erős, viharos széllökések is lehetnek. A minimum 12-17, a maximum pedig 22-28 fok között várható.

Péntek: Alapvetően sok lesz a napsütés, de északkeleten megnövekedhet a felhőzet, ezen a területen várható legnagyobb eséllyel zápor, zivatar, de összességében az előző napoknál már szárazabb idő várható. A leghidegebb órákban 13-18 fok lesz. Napközben 25-29 fokig melegszik a levegő.

Szombat: Sok napsütés ígérkezik, de várhatóan egy hidegfront hatására az ország egy részén jelentősebb felhősödés is lehet. Leginkább az ország északkeleti harmadában van esélye számottevő zápornak, esetleg zivatarnak. A minimum 14-19, a maximumhőmérséklet 24-29 fok között alakul.

Vasárnap: Napos, gomolyfelhős idő várható. Kisebb záporok helyenként előfordulhatnak, de számottevő csapadék, inkább csak északkeleten lehet. A légmozgás élénk, erős lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet 13-18, a legmagasabb 23-28 fok között várható.

 Forrás: www.met.hu

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek