Partly cloudy24 °C
2019. augusztus 21. szerda Sámuel
Menü

Öreg Stallone sajnos már vén Stallone - Szupercella 3: Az Ördögverem kritika

Öreg Stallone sajnos már vén Stallone - Szupercella 3: Az Ördögverem kritika
Hát, én is hasonló fejeket vágtam a Szupercella 3: Az Ördögverem nézése közben (Fotó: latimes.com)

Egyáltalán nem volt tiszta, hogy miért került ennyire a háttérbe a Szupercella 3: Az Ördögverem marketingje, ugyanis Sylvester Stallone - bár már rég túl van a zenitjén - még mindig húzónévnek számít Hollywoodban. Aztán meglestem az újabb megszökős alkotást, ám nem volt abban köszönet, amiket első ízben mondtam róla. Maradjunk annyiban, remélem ez volt az utolsó Sly által vezényelt börtönös történet. Nézzük, hogyan teljesített nálunk a Szupercella 3: Az Ördögverem! (Spoilermentes kritikánk következik.)

Külcsín

Sylvester Stallone nevét úgy gondolom, hogy - filmrajongó ide vagy oda - senkinek sem kell bemutatnom. Olyan legendás mozikat köszönhetünk neki, mint a Rocky, a Rambo - Első vér, a Cliffhanger - Függő játszma vagy a Dredd bíró. Majd miután vagy tucatszorra mentette meg a Földet, vagy kevésbé ismert alkotásokban bukkant fel, vagy pedig nagyobb volumenű darabok háttérszereplőjeként láthatta a nagyérdemű, ám Sly egyikkel sem alkotott maradandót.

Nosza rajta, ennek köszönhetően lekapta a polcról előbb a Rockyt (Rocky Balboa), majd a Rambót (Rambo), de ezekkel sem váltotta meg a világot. Stallone 2010-ben aztán gondolt egy nagyot, és megalkotta The Expendables - A feláldozhatókat, amelyben összegyűjtötte a hozzá hasonló kiégett akciósztárokat, hogy közösen csapjanak a rosszarcok közé. A merész vállalkozás bejött a népeknek, így Sylvester Stallone ismételten visszakerült a nagykutyák közé. Ennek köszönhetően jött is The Expendables - A feláldozhatók 2., majd a nagy lendülettel újabb nevet is letett az asztalra, amely a Szupercella címmel borzolta a kedélyeket.

A börtönös történet szódával ugyan elment, de senki nem gondolta volna, hogy érkezik hozzá folytatás. Miután Stallone a The Expendables - A feláldozhatók-szériát is vakvágányra futtatta, újra Rockyval próbálkozott (Creed: Apollo fia), ám hogy az adrenalintól túltengő zúzda se maradjon el, jött a botrányosan rossz Szupercella 2: Hades, majd a Creed II. (kritikánkat itt olvashatjátok) után fű alatt indokolatlanul kiadta (vagy kiadta az indokolatlan) a Szupercella 3: Az Ördögvermet, amely várhatóan még rosszabbul fog majd teljesíteni a mozipénztáraknál, mint "nagy" elődei.

Sztori

Ray Breslinnek (Sylvester Stallone) a korábbi Szupercella-mozikban látott és átélt események után sincs megállás, így ezúttal ismételten olyan melóval bízzák meg, amelyben valakit elrabolnak, szuperbiztos börtönben tartják fogva, majd a beépülés és kötelező jópofáskodás után jöhet is a pengés mentőakció. Mintha ez ilyen könnyű lenne.

Egy hongkongi milliárdos (Russell Wong) igencsak veszélyes arcokkal húzott újat, így drága egyetlen lánykáját szigorúan őrzött lettországi börtönbe, az Ördögverembe száműzik. Na, itt jön képbe Breslin (és csapata), akinek az akció időközben személyes üggyé válik, ugyanis szíve választottja is a gazemberek áldozatául esik.

Persze gyorsan kiderül, hogy az emberrablások nem a véletlennek köszönhetőek, ugyanis nem más áll az összeesküvés mögött, mint Ray egyik régi barátból lett ellenségének, Lester Clark (Vincent D'Onofrio) fia, a rendkívül kreatív névvel ellátott Lester Clark Jr. (Devon Sawa), aki bosszút esküdött a szabadulómester ellen.

Karakterek

Ezzel pedig el is érkeztünk ahhoz a ponthoz, amelyről már a film közepén tudtam, hogy igencsak kurta lesz. Sylvester Stallone az Sylvester Stallone. Semmi extra, a szokásos keménykedésen kívül megvillantja szokásos keménykedős művigyorát, és kábé ennyi. Ismételten megmenti a mundér becsületét, és újabb mozival ünnepli meg, hogy ő az akciófilmek koronázatlan királya.

Rajta kívül meg kell említenem még mindenki kedvenc rejtőzködőművészét, A galaxis őrzőiből ismert Draxet, alias Dave Bautistát, aki a Szupercella 3: Az Ördögverem legmenőbb jelenetét préseli ki magából. Vége. Mondtam én, hogy rövid leszek.

Összegzés

Megmondom őszintén, utólag igencsak megbántam, hogy a Szupercella 3: Az Ördögverem című kreálmányt szúrtam ki magamnak, ugyanis nem mostanában láttam olyan bűn rossz filmet, mint Sylvester Stallone harmadik börtönös története. Na jó, egy fokkal eladhatóbb, mint a második etap, de így is lerí róla, hogy igencsak igénytelen alkotással állunk szemben. Az egy-két pofásan összerakott verekedős részen kívül semmit az ég világon nem tud felmutatni a mozi. Nem is értem, ha valamiről már a forgatás előtt tudják, hogy kuka, akkor minek készítik el?

A történet kőegyszerű, de még így is sikerült úgy összezavarniuk, hogy a végén inkább már csak üresen néztem ki a fejemből és vártam, hogy vége legyen a filmnek. A karakterek csak úgy ide-oda röpködnek (van, hogy szó szerint is), és semmilyen érdemi kapcsolat nem alakul ki közöttük. Ha meg ne adj' isten mégis, akkor idővel minden ok nélkül a háttérbe szorítják a szálat. A látvány meg a képek... hát, maradjunk annyiban, hogy nem szépek. És akkor még finoman fogalmaztam. Ja, és még egy istenes szökést sem kapunk.

A Szupercella 3: Az Ördögvermet senkinek sem ajánlom, kivéve ha elvetemült Sylvester Stallone-rajongók vagytok, mert akkor a moziban a helyetek. De előre szólok nektek, hogy még ti is csalódni fogtok. A többiek meg inkább üljenek be az Übergázra (a korábban említett Dave Bautistával a főszerepben) vagy a Szerelem második látásra, higgyétek el, még így is sokkal, de sokkal jobban jártok!

10/3 - Azt hiszem, a Szupercella-szériának ezzel befellegzett

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

A hét embere

 • Csütörtöktől ismét kinyit a Barátság mozi
  Csütörtöktől ismét kinyit a Barátság mozi
 • Bírósági ülnököket keresnek Székesfehérvárra
  Bírósági ülnököket keresnek Székesfehérvárra
 • Rengeteg baleset történt az utakon
  Rengeteg baleset történt az utakon
 • Megtelt a Balaton a hosszúhétvégén
  Megtelt a Balaton a hosszúhétvégén
 • Még most is igényelhető a bölcsődei támogatás
  Még most is igényelhető a bölcsődei támogatás
 • Lesz elegendő gáz télire
  Lesz elegendő gáz télire
 • Nem eladó Grönland - lemondta dániai látogatását Donald Trump
  Nem eladó Grönland - lemondta dániai látogatását Donald Trump
 • Hosszú hétvége - tízen haltak meg az utakon
  Hosszú hétvége - tízen haltak meg az utakon

Eseménynaptár

 • Kanárik, papagájok, nyulak - országos díszmadár-kiállítás lesz városunkban
  Kanárik, papagájok, nyulak - országos díszmadár-kiállítás lesz városunkban
 • Támadás - grizzly ölt meg egy turistát
  Támadás - grizzly ölt meg egy turistát
 • Holnapig lehet pályázni a kollégiumi férőhelyekre
  Holnapig lehet pályázni a kollégiumi férőhelyekre
 • HÍRADÓ 1-kor 2019. augusztus 21.
  HÍRADÓ 1-kor 2019. augusztus 21.
 • Gépezők viadala - már lehet nevezni a versenyre
  Gépezők viadala - már lehet nevezni a versenyre
 • Játékpisztoly volt nála - véget ért a túszdráma Brazíliában
  Játékpisztoly volt nála - véget ért a túszdráma Brazíliában
 • Szijjártó: lesz elég gáz jövőre is
  Szijjártó: lesz elég gáz jövőre is
 • Áramszünet lesz a Belvárosban
  Áramszünet lesz a Belvárosban
 • A zene jó, de közlekedés közben fontos, hogy halljuk a környezetünket - 2 Kerék 1 Percben
  A zene jó, de közlekedés közben fontos, hogy halljuk a környezetünket - 2 Kerék 1 Percben
 • Mávinform: fokozatosan helyreáll a forgalom a fehérvári vasútvonalon
  Mávinform: fokozatosan helyreáll a forgalom a fehérvári vasútvonalon
 • Jubileum – a Kormorán és Varga Miklós is fellép az Aranybulla Művészeti Napokon
  Jubileum – a Kormorán és Varga Miklós is fellép az Aranybulla Művészeti Napokon
 • Szépművészeti - ismét Baán László lett a főigazgató
  Szépművészeti - ismét Baán László lett a főigazgató
 • Kisebb beavatkozások - még sok műtét vár a sziámi ikrekre
  Kisebb beavatkozások - még sok műtét vár a sziámi ikrekre