Partly cloudy24 °C
2019. augusztus 21. szerda Sámuel
Menü

Itt a nyár slágere: az e-képeslap!

Itt a nyár slágere: az e-képeslap!
A hagyományos képeslapoknak lehet befellegzett már, de a képeslapküldésnek még koránt sem (Fotó: delmagyar.hu)

Mi is lehetne retróbb napjainkban, mint képeslapot küldeni a nyaralásról. Ez így a nyár közepén éppen aktuális is, de annak ellenére, hogy a klasszikus képeslap szinte teljesen eltűnt már a lehetőségek közül, itt van helyette a legalább annyira menő és retró e-képeslap.

Maga a dolog nem annyira újdonság, sőt, még csak nem is korszakalkotó. Mondjuk úgy, hogy mai világunk újraértelmezett üdvözlési lehetősége. Persze azért ez nem annyira egyértelmű, mint az e-mail, de messze nem ördögtől való. Évekkel ezelőtt is volt már hasonló lehetőség, igaz akkor még csak külföldi szolgáltatók repültek rá a témára. Azonban a héten döbbentem rá, hogy kishazánkban is van ilyen lehetőség, mégpedig nem is olyan rossz!

Történt, hogy a múlt héten - legnagyobb meglepetésemre - képeslap várt otthon a postaládában. Én már lassan azon is meglepődök, ha egy-két közüzemi számlán - no, és az éppen aktuális politikai marketing leveleken - túl bárminemű postai küldeményt találok a levélszekrényben. De az, hogy képeslapot hozzon a postás a mai világban!

És igen! A sokszor, sok helyen szidott Magyar Posta (csak félve teszem hozzá, nem feltétlen alaptalanul) olyan piaci rést talált, melyet kihasználva talán a felhasználók kedvében tud járni. A Sender! nevű alkalmazás nem mást ad a felhasználónak, mint a hagyományos képeslapküldés legmodernebb lehetőségét. Annak a képeslapküldésnek a lehetőségét, melyet pár hete még az internet által elkaszált dolgok közt említettem.

Az e-képeslap ügyesen vegyíti a klasszikus és a modern képeslapküldés lehetőségét. Az alkalmazás telefonunkra vagy tabletünkre telepítve arra ad lehetőséget, hogy egy saját magunk által készített, tetszőleges fotót hagyományos postai képeslappá varázsoljunk, annak minden retró érzésével együtt. A lényeg, hogy készítsünk szelfit vagy egy nekünk tetsző fotót, melyet a Sender! alkalmazással akár még fel is turbózhatunk, majd az appon keresztül azt hagyományos képeslap formájában kapják meg a rokonok, ismerősök, barátok.

A fotót küldés előtt akár még személyes üzenettel vagy egyéb grafikai elemekkel is feldobhatjuk, sőt, a címzést megadva - akár csak húsz évvel ezelőtt - még pár soros üzenetet is írhatunk a címzettnek. Az így elkészített, sőt, inkább megszemélyesített képeslapot a Posta igazi képeslap minőségben kinyomtatja, majd a hagyományos postai szokásoknak megfelelően, elsőbbségi küldeményként kézbesíti a címzett postaládájába.

Itt a nyár slágere: e-Képeslap!

Az e-képeslap már fizikai formát öltött változata. Akár csak egy klasszikus képeslap. Szépen kivitelezett, talán még a hagyományos képeslapnál is jobb minőségben elkészített, igazi meglepetést kiváltó, nyári üdvözlési forma, mely egy-egy jeles alkalom vagy ünnep alkalmával is meghitt emlék tud lenni

Az alkalmazás használatához internetkapcsolat szükséges, de napjainkban ez már nem nagy kunszt. A fotókat elkészíthetjük, illetve megszerkeszthetjük akár a Balcsin a strandon vagy a tengerparton, de akár túrázás vagy városnézés közben is. Internet kapcsolatra csak a küldéshez van szükségünk, melyet megtehetünk később egy wifi segítségével is, ha éppen nincs mobilnetünk. Fizetni pedig bankkártyánkkal tudunk. Az így küldött képeslap ára pedig abszolút versenyképes, jelen pillanatban egy képeslap ára (belföldi címre) 549 forint.

Ez lehet sok, lehet kevés, ha úgy számolom, akkor kb. 2 gombóc fagyi ára. Figyelembe véve, hogy ott, ahol egyáltalán árulnak még képeslapot, akár 300 forintot is elkérnek érte és az elsőbbségi küldésért is fizetnünk kell 160 forintot, az a kettő gombóc fagyi ára nem elviselhetetlen. Ha úgy vesszük, ezért a pénzért a képeslap még egyedi és személyes is lesz, ráadásul nem kell rohangálnunk a képeslapért, a bélyegért és a postaládáért sem, így nem is lehetne ennél egyszerűbb a modern képeslapküldés.

A Sender! alkalmazás elérhető a PlayÁruházban (Androidra) és az AppStoreban (iPhone-ra) is, csak meg kell keresnünk. Használata egyszerű, ugyanakkor funkciói, lehetőségei sokrétűek. Az már csak hab a tortán, hogy egy így hazaküldött emlék az itthon maradtaknak sokkal személyesebb és menőbb, mint Facebookon vagy Instán elkattintott nyaralós szelfi.

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

A hét embere

 • Csütörtöktől ismét kinyit a Barátság mozi
  Csütörtöktől ismét kinyit a Barátság mozi
 • Bírósági ülnököket keresnek Székesfehérvárra
  Bírósági ülnököket keresnek Székesfehérvárra
 • Rengeteg baleset történt az utakon
  Rengeteg baleset történt az utakon
 • Megtelt a Balaton a hosszúhétvégén
  Megtelt a Balaton a hosszúhétvégén
 • Még most is igényelhető a bölcsődei támogatás
  Még most is igényelhető a bölcsődei támogatás
 • Lesz elegendő gáz télire
  Lesz elegendő gáz télire
 • Nem eladó Grönland - lemondta dániai látogatását Donald Trump
  Nem eladó Grönland - lemondta dániai látogatását Donald Trump
 • Hosszú hétvége - tízen haltak meg az utakon
  Hosszú hétvége - tízen haltak meg az utakon

Eseménynaptár

 • Kanárik, papagájok, nyulak - országos díszmadár-kiállítás lesz városunkban
  Kanárik, papagájok, nyulak - országos díszmadár-kiállítás lesz városunkban
 • Támadás - grizzly ölt meg egy turistát
  Támadás - grizzly ölt meg egy turistát
 • Holnapig lehet pályázni a kollégiumi férőhelyekre
  Holnapig lehet pályázni a kollégiumi férőhelyekre
 • HÍRADÓ 1-kor 2019. augusztus 21.
  HÍRADÓ 1-kor 2019. augusztus 21.
 • Gépezők viadala - már lehet nevezni a versenyre
  Gépezők viadala - már lehet nevezni a versenyre
 • Játékpisztoly volt nála - véget ért a túszdráma Brazíliában
  Játékpisztoly volt nála - véget ért a túszdráma Brazíliában
 • Szijjártó: lesz elég gáz jövőre is
  Szijjártó: lesz elég gáz jövőre is
 • Áramszünet lesz a Belvárosban
  Áramszünet lesz a Belvárosban
 • A zene jó, de közlekedés közben fontos, hogy halljuk a környezetünket - 2 Kerék 1 Percben
  A zene jó, de közlekedés közben fontos, hogy halljuk a környezetünket - 2 Kerék 1 Percben
 • Mávinform: fokozatosan helyreáll a forgalom a fehérvári vasútvonalon
  Mávinform: fokozatosan helyreáll a forgalom a fehérvári vasútvonalon
 • Jubileum – a Kormorán és Varga Miklós is fellép az Aranybulla Művészeti Napokon
  Jubileum – a Kormorán és Varga Miklós is fellép az Aranybulla Művészeti Napokon
 • Szépművészeti - ismét Baán László lett a főigazgató
  Szépművészeti - ismét Baán László lett a főigazgató
 • Kisebb beavatkozások - még sok műtét vár a sziámi ikrekre
  Kisebb beavatkozások - még sok műtét vár a sziámi ikrekre