Partly cloudy32 °C
2021. június 21. hétfő Alajos
Menü
Házhozszállítás

Tíz hónap után bezárt a Club Le Grand XXL

Tíz hónap után bezárt a Club Le Grand XXL
A Club Le Grand XXL a záróbuli előtt néhány órával (Fotó: Horváth Reni)

Egy évet sem ért meg a Hadiárva utcában a Club Le Grand XXL. A nagy tervekkel induló szórakozóhely váratlan búcsúbuliját múlt szombaton tartották. A klub üzletvezetőjétől megtudtuk, hogy ezen a helyszínen már biztosan nem is nyitnak ki többet.

Egy nap híján egy évvel a Club Le Baron bezárása után, vagyis 2019. július 20-ra hirdették meg a Club Le Grand XXL záróbuliját. A múlt szombati búcsúbuli híre még azokat is meglepte, akik rendszeresen jártak a Hadiárva utcai szórakozóhelyre, többen közülük már előre lekötött nyaralás miatt el sem tudtak menni, hogy egy utolsó nagy partival köszönjék meg azt a valamivel több, mint tíz hónapot, amíg a klub nyitva tartott. 

A Club Le Grand XXL-ben tavaly szeptember elsején tartották a nyitóbulit, ám az első néhány hétvégén még Club Le Baron XXL néven működött a hely, melyet egy névvita miatt változtattak meg végül. A tervek grandiózusak voltak: a klubot üzemeltetők nemcsak egy szimpla hétvégi diszkót, hanem többszintes szórakoztató-központot álmodtak meg, kerthelyiséggel, hétköznapokon családi programokkal. Ebből végül semmi nem lett, az okokat a mára bezárt klub üzletvezetője sorolta fel. 

– Túl nagyra nőttünk, talán ez lett a vesztünk – árulta el Majtán Sándor. – Mivel a bérlemény alsó szintje 850 négyzetméteres területen üzemelt, állandó rendezvénytartási engedélyt kellett kérnünk a katasztrófavédelemtől és az önkormányzattól. Ekkor derült ki, hogy a telephely valójában olyan engedélyekkel nem is rendelkezik, melyekre egy szórakozóhely zavartalan és jogszerű üzemeltetéséhez szükség lenne. Ezért úgy döntöttünk, hogy a továbbiakban nem kívánunk ezen a helyszínen klubot működtetni, és inkább bezártunk.

Jelenleg éppen a Club Le Grand XXL helyiségeinek kipakolása, és az eredeti állapot visszaállítása zajlik. Majtán Sándor azt még nem tudta megmondani, hogy végleges-e a búcsú, egyelőre mérlegelik a lehetőségeket, és helyet keresnek, ami nem egyszerű. Külvárosi részre nem szívesen költöznének újra, inkább a székesfehérvári belváros környékén bérelnének egy lényegesen kisebb, 300-500 négyzetméteres ingatlant. A zaj nem lehet akadály: az elmúlt években megtalálták annak a módját, hogyan lehet a hang kiszűrődését minél kisebbre csökkenteni.

– Amennyiben találunk hozzá megfelelő létesítményt, úgy még idén szeretnénk megnyitni az új helyet – folytatta az üzletvezető. – Mindenünk megvan a klubhoz: bútorok, fény- és hangtechnika és minden szükséges egyéb berendezés is.

A Hadiárva utcai épületben nem ez volt az első szórakozóhely, ami bezárt: korábban itt működött a The Base, majd a FEZEN Klub is, utóbbi ma már az egykori Bahnhof épületében, a Takarodó úton található, de korábban éveken keresztül üzemelt itt edzőterem és bútorüzlet is.

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

 • Folyamatos az oltás a kórházban
  Folyamatos az oltás a kórházban
 • Közösségi sportnap lesz vasárnap Palotavárosban
  Közösségi sportnap lesz vasárnap Palotavárosban
 • Ön választ, mi segítünk - július 11-ig lehet szavazni
  Ön választ, mi segítünk - július 11-ig lehet szavazni
 • Újabb milliárdokat kapnak a kistelepülések
  Újabb milliárdokat kapnak a kistelepülések

A hét sztorija

 • Vizet oszt az utasoknak a MÁV-Start a nagyobb vasútállomásokon
  Vizet oszt az utasoknak a MÁV-Start a nagyobb vasútállomásokon
 • Új szakaszába lép az oltási program Szlovéniában
  Új szakaszába lép az oltási program Szlovéniában
 • Szabadabb lesz az átjárás a magyar-szerb határon
  Szabadabb lesz az átjárás a magyar-szerb határon
 • Szabad az út Horvátországba
  Szabad az út Horvátországba
 • Folytatódik a településfásítási program
  Folytatódik a településfásítási program
 • Jól fizet a diákmunka idén nyáron
  Jól fizet a diákmunka idén nyáron
 • Újabb milliárdokra pályázhatnak a vállalkozások
  Újabb milliárdokra pályázhatnak a vállalkozások
 • Koronavírus: Fejérben 4 új fertőzöttet azonosítottak a hétvégén
  Koronavírus: Fejérben 4 új fertőzöttet azonosítottak a hétvégén

Eseménynaptár