Heavy rain10 °C
2019. november 12. kedd Jónás, Renátó
Menü

Tíz hónap után bezárt a Club Le Grand XXL

Tíz hónap után bezárt a Club Le Grand XXL
A Club Le Grand XXL a záróbuli előtt néhány órával (Fotó: Horváth Reni)

Egy évet sem ért meg a Hadiárva utcában a Club Le Grand XXL. A nagy tervekkel induló szórakozóhely váratlan búcsúbuliját múlt szombaton tartották. A klub üzletvezetőjétől megtudtuk, hogy ezen a helyszínen már biztosan nem is nyitnak ki többet.

Egy nap híján egy évvel a Club Le Baron bezárása után, vagyis 2019. július 20-ra hirdették meg a Club Le Grand XXL záróbuliját. A múlt szombati búcsúbuli híre még azokat is meglepte, akik rendszeresen jártak a Hadiárva utcai szórakozóhelyre, többen közülük már előre lekötött nyaralás miatt el sem tudtak menni, hogy egy utolsó nagy partival köszönjék meg azt a valamivel több, mint tíz hónapot, amíg a klub nyitva tartott. 

A Club Le Grand XXL-ben tavaly szeptember elsején tartották a nyitóbulit, ám az első néhány hétvégén még Club Le Baron XXL néven működött a hely, melyet egy névvita miatt változtattak meg végül. A tervek grandiózusak voltak: a klubot üzemeltetők nemcsak egy szimpla hétvégi diszkót, hanem többszintes szórakoztató-központot álmodtak meg, kerthelyiséggel, hétköznapokon családi programokkal. Ebből végül semmi nem lett, az okokat a mára bezárt klub üzletvezetője sorolta fel. 

– Túl nagyra nőttünk, talán ez lett a vesztünk – árulta el Majtán Sándor. – Mivel a bérlemény alsó szintje 850 négyzetméteres területen üzemelt, állandó rendezvénytartási engedélyt kellett kérnünk a katasztrófavédelemtől és az önkormányzattól. Ekkor derült ki, hogy a telephely valójában olyan engedélyekkel nem is rendelkezik, melyekre egy szórakozóhely zavartalan és jogszerű üzemeltetéséhez szükség lenne. Ezért úgy döntöttünk, hogy a továbbiakban nem kívánunk ezen a helyszínen klubot működtetni, és inkább bezártunk.

Jelenleg éppen a Club Le Grand XXL helyiségeinek kipakolása, és az eredeti állapot visszaállítása zajlik. Majtán Sándor azt még nem tudta megmondani, hogy végleges-e a búcsú, egyelőre mérlegelik a lehetőségeket, és helyet keresnek, ami nem egyszerű. Külvárosi részre nem szívesen költöznének újra, inkább a székesfehérvári belváros környékén bérelnének egy lényegesen kisebb, 300-500 négyzetméteres ingatlant. A zaj nem lehet akadály: az elmúlt években megtalálták annak a módját, hogyan lehet a hang kiszűrődését minél kisebbre csökkenteni.

– Amennyiben találunk hozzá megfelelő létesítményt, úgy még idén szeretnénk megnyitni az új helyet – folytatta az üzletvezető. – Mindenünk megvan a klubhoz: bútorok, fény- és hangtechnika és minden szükséges egyéb berendezés is.

A Hadiárva utcai épületben nem ez volt az első szórakozóhely, ami bezárt: korábban itt működött a The Base, majd a FEZEN Klub is, utóbbi ma már az egykori Bahnhof épületében, a Takarodó úton található, de korábban éveken keresztül üzemelt itt edzőterem és bútorüzlet is.

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

 • Több lesz a nyugdíj a megszokottnál!
  Több lesz a nyugdíj a megszokottnál!
 • Javíthatja az emlékezetet a tánc és az éneklés
  Javíthatja az emlékezetet a tánc és az éneklés
 • Kevesebb műanyag zacskót használ a jövőben a Tesco
  Kevesebb műanyag zacskót használ a jövőben a Tesco
 • Bevált - egyre kevesebbet kell várni a jogosítvány megszerzéséhez
  Bevált - egyre kevesebbet kell várni a jogosítvány megszerzéséhez
 • Jönnek a Leonidák: szemkápráztató csillaghullásnak lehettek szemtanúi a hétvégén
  Jönnek a Leonidák: szemkápráztató csillaghullásnak lehettek szemtanúi a hétvégén
 • Egyhangú döntés - elfogadták Várhelyi Olivér biztosi jelölését
  Egyhangú döntés - elfogadták Várhelyi Olivér biztosi jelölését
 • Országos Diákparlament - 2020-ban is Székesfehérváron lesz
  Országos Diákparlament - 2020-ban is Székesfehérváron lesz
 • Munkahelyteremtő támogatás - újabb pénzt kapnak a kkv-k
  Munkahelyteremtő támogatás - újabb pénzt kapnak a kkv-k

Eseménynaptár

 • Legyél te is tűzoltó! - decemberben indul a felvételi
  Legyél te is tűzoltó! - decemberben indul a felvételi
 • Háborús készültséget rendeltek el Izrael déli részén
  Háborús készültséget rendeltek el Izrael déli részén
 • HÍRADÓ 1-kor 2019. november 12.
  HÍRADÓ 1-kor 2019. november 12.
 • Választási plakátok - ma lejár a határidő
  Választási plakátok - ma lejár a határidő