4 évnél régebbi cikk

Több tízezer kilométert gyalogol és biciklizik egy angol tűzoltó, hogy megmentse a Földet - Székesfehérvárra is eljutott
Több tízezer kilométert gyalogol és biciklizik egy angol tűzoltó, hogy megmentse a Földet - Székesfehérvárra is eljutott

Harmincnégyezer kilométer gyaloglás Latin-Amerikában, huszonegyezer kilométer biciklizés Európa szerte. 2006 óta járja az iskolákat Martin Hutchinson, hogy felhívja a figyelmet a környezetvédelemre és arra, hogy nincs több időnk, meg kell menteni a Földet. Székesfehérvárra is eljött, különleges munkatársa kíséretében.

Az önkéntes arra próbálja felhívni a figyelmet, hogy nincs időnk, elfogyott és gyermekeink helyzete már így is reménytelen. Útja során készített videókkal mutatja be a világnak, hogy mi történik, és arra ösztönzi az embereket, hogy változtassák meg a környezethez való hozzáállásukat.

Városunkba is elérkezett az angol úr, hűséges kísérőjével, a Portugáliából származó kutyájával, akivel Starsky és Hutch néven járják a világot és hívják fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára.

Székesfehérvárt egyébként tiszta városnak tartja. Az a tapasztalata azonban, hogy a világon mindenhol ugyanaz a helyzet, az utakon kidobják az emberek a műanyag palackokat. Városunkra vonatkozóan arra ösztönöz, fogjunk össze és takarítsuk el a szemetet! Kifejezetten kéri, hogy a FEZEN-en mindenki hagyjon rendet maga után. Küldetése 2030-ban ér véget, Ausztráliában egy kávéval, amit természetesen nem műanyag pohárból fog inni.

 

Borítókép: Zsiday Ádám
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek