Partly cloudy22 °C
2020. július 12. vasárnap Izabella
Menü

Receptek ráérős nyári reggelikhez

A nyári szabadság alatt, vagy a lustálkodós vasárnap reggeleken olyan jól esik, ha nem csak egy szendvicset kenünk a kávénk mellé, hanem valami extra finomsággal is kedveskedünk magunknak és családunknak! Ehhez adunk most tippeket.

Fitt gofri házi mogyorókrémmel

Nincsen nyár gofri nélkül (Fotó: Kurucz Tünde)
Nincsen nyár gofri nélkül (Fotó: Kurucz Tünde)

Ahogy korábbi összeállításainkban, most is kolléganőnk, Kurucz Tünde gasztroblogjának receptjei között szemezgettünk. A gofri tipikus strandkaja, de sajnos nem minden büfében készítik éppen a legjobban. Necces ez is, ahogyan a lángos. Személy szerint találkoztam már olyannal, hogy tíz perc várakozás után egy bolti, csomagolt változatot dobtak elém. Ha egyébként sincs kedvünk sorban állni érte, készítsük el otthon reggelire az egészséges és finom változatát! A teljes receptet itt találod.


Frittata, a tökéletes reggeli

Frittata (Fotó: Kurucz Tünde)
Frittata (Fotó: Kurucz Tünde)

Ha tojás nélkül nem tudod elképzelni a reggelit, de a szokásos rántotta vagy bundás kenyér most unalmasnak tűnik, akkor ez lesz a Te álomreggelid A frittata, vagyis az olasz tojáslepény számos változatban elkészíthető, a saját szánk íze szerint alkalmazott zöldségekkel. Az alábbi egy répás-lilahagymás változat. A teljes receptet itt találod.

 
Crumpet,  avagy palacsinta a középkorból

Crumpet (Fotó: Kurucz Tünde)
Crumpet (Fotó: Kurucz Tünde)

A palacsinta-féleségek rajongóinak is tud szolgálni újdonsággal Tündi: a crumpet angol középkori tészta, amely valahol a kenyér és a palacsinta között van félúton. Jól illik hozzá bármilyen lekvár vagy gyümölcs, de a bátrabbak, mivel egyáltalán nem édes, szendvicset is készíthetnek belőle.  

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár