4 évnél régebbi cikk

Illegális tűzijátékozás volt Fehérváron, a Sarló utcában - akár 150 ezer forint is lehet a büntetés
Illegális tűzijátékozás volt Fehérváron, a Sarló utcában - akár 150 ezer forint is lehet a büntetés

Egy társas ház tetejéről indított valaki tűzijátékot tegnap este a Sarló utcában, a rögtönzött bulinak egy fél város örülhetett este tíz órakor.

Este tízkor robbanások hangjai verték fel a csendet a Sarló utca környékén, valaki vagy valakik az egyik emeletes ház tetejéről lőttek fel jó pár rakétát. A csendháborításon túl azonban nagyobb baj is történhetett volna, hiszen a kátránnyal borított tető akár lángra is kaphatott volna.

A Fehérvár Televízió által megkérdezett pirotechnikai szakértő szerint, jó pár töltet nem a levegőben, hanem még a tetőn berobbant – ezek akár komoly tüzet is okozhattak volna a társasházban. A szakértő szerint minimum hármas osztályú pirotechnikai eszközökről van szó, ezek – ellentétben, az egyes és kettes kategóriával – kizárólag csak a szilveszteri időszakban használhatóak fel, és akkor is csak megfelelő körültekintéssel, ellenkező esetben szabálysértést követ el ezek birtoklója. 

"Hármas pirotechnikai osztályba tartozó termékeket magánszemély nem tarthat magánál, nem birtokolhat csak a meghatározott időszakban, tehát december 28-a és január 5-e között. Aki ezen az időszakon kívül hármas kategóriájú pirotechnikai terméket bizonyítottan felhasznál, szabálysértést követ el, szabálysértési eljárást von maga után, és akár 150 ezer forintos bírság is kiszabható." - mondta el Kreizinger Kornélia, az FMRFK Igazgatásrendészeti Osztályának címzetes alezredese, szakelőadója. 

Jelen esetben azonban nem elképzelhetetlen, hogy a töltetek közt négyes kategóriás rakéták is voltak, legalábbis a tetőn felejtett gyújtózsinór erre enged következtetni.

A rögtönzött buliról felvétel is készült, ami már bejárta a közösségi oldalakat.

A Fehérvár Televízió összeállítása:

 

Borítókép: youtube.com
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek