4 évnél régebbi cikk

Közlekedik Fehérvár: szembejövő sávok közé (!!!) kanyarodott egy autós
Közlekedik Fehérvár: szembejövő sávok közé (!!!) kanyarodott egy autós

Ismerős ez a helyzet? Gyanútlanul állsz a Horvát István-Széchenyi kereszteződésben a lámpánál, amikor a sávodba kanyarodik szemből egy autós. Nem? Pedig megtörtént. A mesebelinek tűnő vasárnapi esetről videó is készült.

Amikor azt hiszed, hogy éppen semmi nem történik Székesfehérváron, és csak egy közepesen unalmasan csordogáló hétköznap van, elég felmenni a város első számú közösségi feljelentő portáljára. A Fehérvári gyökerek pontos képet ad arról, hogy elsősorban a parkolási visszásságok bosszantják a lakókat, de egyre gyakrabban jelentkeznek a fedélzeti kamerák évtizedében hajmeresztő és/vagy csodálatra méltó videókkal is az olvasók. 

Ezek alapján egyre jobban kikristályosodik, hogy milyen jellegű közlekedési helyzetekben szokott beütni a pillanatnyi elmezavar, és az is, hogy ez jellemzően melyik környéken történik. Az elmúlt hónapok termése alapján talán kijelenthető, hogy Fehérvár egyik neuralgikus közlekedési gócpontja a Széchenyi utca és a Horvát István utca kereszteződése: ide szinte minden héten jut egy elsőre is komolyabb szabálysértés,vagy valami bődületes szerencsétlenkedés.

Utóbbi kategóriába tartozik Kata és Peti vasárnap esti kalandja, akik ebben a kereszteződésben vártak egy könnyű zöldre, miközben a Horvát István utcáról megindult a szabad jelzést kapott sor. Az első autós hibátlanul oldja meg a feladatot, és a megfelelő helyre kanyarodik, ám az őt követő kisautó sofőrje jól láthatóan egy hirtelen kormánymozdulattal úgy dönt, hogy nem a kommersz útvonalat választja, hanem inkább a szembejövő három sáv egyikébe, de leginkább kettő közé kormányozza járgányát. Ezután egy villámgyors szlalomozással tűnik el a képből, és csak onnan tudjuk, hogy nem történt komolyabb gond az eset nyomán, hogy aznap estére nem jelentettek a környékről balesetet.

Mindez videón:

Idén különösen megszaporodtak a különös székesfehérvári közlekedési helyzetek (vagy a fedélzeti kamerák). A cikk alatt mellékeltünk még jó néhányat az elmúlt hónapok felhozatalából. 

Borítókép: Facebook/Kata és Peti
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek